STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-1: Με Ολιβέιρα και Λιβάγια στην τέταρτη σερί νίκη με Χιμένεθ

Ο Νέλσον Ολιβέιρα στις αγκαλιές των συμπαικτών του στο ΑΕΚ - Ατρόμητος
Ο Νέλσον Ολιβέιρα στις αγκαλιές των συμπαικτών του EUROKINISSI

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τους Ολιβέιρα και Λιβάγια και μπορεί ο Χριστοδουλόπουλος να της έβαλε άγχος στα τελευταία λεπτά, αλλά πανηγύρισε τη νίκη (2-1) - τέταρτη διαδοχική με τον Χιμένεθ - επί του Ατρομήτου.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ατρόμητο το βράδυ της Κυριακής για την 17η αγωνιστική της Super League Interwetten και έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη της με τον Μανόλο Χιμένεθ προπονητή, έστω κι όχι με το 1-0 όπως στις προηγούμενες τρεις. Η Ένωση νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα με εκτέλεση πέναλτι - από ανοησία του Σάλομον στον Σιμόες - άνοιξε το σκορ, ο Λιβάγια έκανε το 2-0 μέσα σε δέκα λεπτά, αλλά το άγχος δεν έφυγε. Ο πρώην κιτρινόμαυρος, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μείωσε στο 89', έβαλε πίεση στα λίγα εναπομείναντα λεπτά, αλλά δεν χάλασε το βράδυ του Δικεφάλου, ο οποίος με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο (με εξαίρεση στο ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό) βαδίζει στον αυτόματο πιλότο των νικών. Δέχτηκε, όμως, γκολ μετά από τρία ματς που κράτησε απαραβίαστη την εστία. Κάτι που δεν άρεσε στον Ανδαλουσιάνο, όπως παραδέχτηκε και στις δηλώσεις του.

ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος δεν σκόραραν στο πρώτο μέρος και η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζαν να το κάνουν με βάση και το γράφημα των expected goal που μπορείτε να δείτε και πιο κάτω.

Η Ένωση ήταν κακή και είχε μόνο τρεις τελικές. Δύο με τον Λιβάι Γκαρσία και μία με τον Ολιβέιρα. Μάλιστα στη μία εκ των δύο του Κεντροαμερικανού, συγκρούστηκε με τον Πορτογάλο για να πιάσει την κεφαλιά.

Ο Ατρόμητος είχε περισσότερες ποσοτικά, όχι όμως και ποιοτικά. Ο Χαρίσης είδε εκτός εστίας τον Αθανασιάδη, προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει, αλλά ο γκολκίπερ του Δικεφάλου έκανε βήματα προς τα πίσω κι έδιωξε σε κόρνερ.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ Τ' ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Άλλη ΑΕΚ μπήκε στ' αποδυτήρια με το τέλος του πρώτου μέρους, άλλη ΑΕΚ βγήκε από αυτά για το δεύτερο. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν να κάνουν τη δουλειά που δεν μπόρεσαν στα πρώτα 45 λεπτά.

Και διάθεση είχαν, και ευκαιρίες έκαναν και περιοχή πάτησαν. Ό,τι δηλαδή δεν έκαναν στο πρώτο μέρος. Απείλησαν τον Μανδά, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Ολιβέιρα μάλιστα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπακάκη από δεξιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ όμως δεν ερχόταν.

Και μπορεί οι γηπεδούχοι να ανέβαζαν διαρκώς ταχύτητα και πίεση προς τον αντίπαλο, αλλά το 0-0. Παρέμενε. Ώσπου...

Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΛΟΜΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Η ΑΕΚ συνέχιζε να πιέσει την εστία του Μανδά. Ο Λιβάγια είδε τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να μπλοκάρει το σουτ που επιχείρησε.

Χρειάστηκε όμως την ανόητη κίνηση του Σάλομον ο οποίος εντός περιοχής κι ενώ το παιχνίδι παιζόταν έσπρωξε κι έριξε κάτω τον Σιμόες.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο διαιτητής έπειτα κι από την ενδοεπικοινωνία που είχε με τον VAR σφύριξε το πέναλτι, ο Νέλσον Ολιβέιρα το εκτέλεσε, ευστόχησε κι έδωσε προβάδισμα.

Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Κι αν υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες πάνω από τον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου διασκεδάστηκαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Και γι' αυτό φρόντισε ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από τη σέντρα του Μιχάλη Μπακάκη.

Το άγχος, ωστόσο, δεν εγκατέλειψε τους κιτρινόμαυρους.Στο 88ο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε πέναλτι, ευστόχησε και έκανε το 2-1, αποτέλεσμα που αποδείχτηκε τελικό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ