STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΑΕΛ 4-1: "Κιτρινόμαυρη" Ταξιαρχία με τεσσάρα και γκολάρες

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Μαχαίρα κόντρα στην ΑΕΛ
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Μαχαίρα κόντρα στην ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ έκανε το... λάθος να ισοφαρίσει σε 1-1, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει τρία γκολ στη συνέχεια με ισάριθμες ασίστ του Πέτρου Μάνταλου και να επικρατεί 4-1 για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Την τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 4-1 της ΑΕΛ για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προηγήθηκαν στο σκορ στο 55' με το παρθενικό γκολ του Θεοδόση Μαχαίρα και παρά την ισοφάριση (1-1) των "βυσσινί" με υπέροχο σουτ του Σπαρβ, έβγαλαν αντίδραση και πέτυχαν άλλα τρία τέρματα, με τον Πέτρο Μάνταλο να δίνει 3(!) ασίστ στους συμπαίκτες του.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έφτασε τους 16 βαθμούς και είναι στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ύστερα από επτά αγώνες και εννιά αγωνιστικές, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία, με μόλις πέντε βαθμούς.

Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ, Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟ VAR

Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε την ευκαιρία στον Χρήστο Αλμπάνη να αρχίσει βασικός απέναντι στην ΑΕΛ και ο 26χρονος εξτρέμ τον δικαίωσε, αφού ήταν απ' τους πιο δραστήριους και απειλητικούς παίκτες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Στο 18ο λεπτό είχε μία καλή ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ 14 λεπτά αργότερα έστρωσε την μπάλα στον Γεβγέν Σάκχοφ, αλλά ο Μανώλης Μπέρτος πρόλαβε πάνω στη γραμμή και δεν επέτρεψε στον Ουκρανό να ανοίξει το σκορ.

Γενικότερα, η η Ένωση είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε την μπάλα και αναπτυσσόταν κυρίως απ' τα αριστερά με τους Έλντερ Λόπες και Θεοδόση Μαχαίρα. Μάλιστα, ο Πορτογάλος δημιούργησε και μία τελική για την ομάδα του, αλλά ο Νάγκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την όμορφη κεφαλιά του Πέτρου Μάνταλου. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ προσπάθησε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση με κύριες εκφραστές τους Πλατέλλα και Ντουρμισάι, αλλά πέρα από δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 11ο και 12ο λεπτό, δεν δημιούργησε αξιόλογες φάσεις μπροστά από την εστία του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Στο 40ό λεπτό τα δεδομένα του αγώνα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει, αφού ο Βασίλης Φωτιάς κλήθηκε να εξετάσει ένα χέρι του Μιλοσάβλιεβιτς σε σουτ του Μαχαίρα, αλλά κι ένα φάουλ του Σάκχοφ πάνω στον Σπαρβ. Τελικά, ο διαιτητής του συνδέσμου Άρτας έκρινε πως υπήρχε φάουλ του Ουκρανού στην αρχή της φάσης, με την εξέλιξη να θεωρείται ως μη γενόμενη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΜΑΧΑΙΡΑ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Καρέρα άλλαξε πλευρές στους Αλμπάνη και Μαχαίρα προκειμένου να συγκλίνουν περισσότερο, παίζοντας με ανάποδο πόδι. Οι δύο παίκτες, παρότι η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα, ήταν εκείνοι που συνεργάστηκαν (έστω και με μία μικρή βοήθεια αντιπάλου) στο 1-0 της ομάδας του.

Ο Αλμπάνης κατέβασε την μπάλα, ύστερα από απομάκρυνση του Ηλιάδη, ο Τόρζε προσπάθησε να διώξει, αλλά έστρωσε στον Μαχαίρα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νάγκι, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό, μάλιστα, είναι το πρώτο γκολ του νεαρού εξτρέμ με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΣΠΑΡΒ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ VAR

Μετά το 60ό λεπτό, ο Καρέρα θέλησε να "φρεσκάρει" την επίθεσή του, περνώντας τους Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μάρκο Λιβάγια να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, η ΑΕΛ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη τελική της στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και με επεισοδιακό τρόπο.

Ο Σπαρβ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, με την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να περνάει τη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο, ο Φωτιάς χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR, αφού είχε δώσει επιθετικό φάουλ στη συνέχεια της φάσης στον Πλατέλλα που είχε σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

"ΒΟΛΙΔΑ" ΣΙΜΟΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΓΚΟΛ

Παρ' όλα αυτά, η χαρά των "βυσσινί" κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού στο 72' ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μούζεκ, έβγαλε μία υπέροχη κάθετη στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να κεραυνοβολεί τον Νάγκι για το 2-1.

Όλοι θεώρησαν πως το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 78ο λεπτό με το υπέροχο γκολ του Αντρέ Σιμόες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τρομερό μακρινό σουτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου.

Όμως, ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Ο μέσος της ΑΕΚ επέστρεψε σε αγώνα πρωταθλήματος ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο και το... γιόρτασε με ένα εξαιρετικό γκολ με σουτ στην κίνηση στο 89ο λεπτό του αγώνα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΛ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ