X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Το "χρυσό" γκολ της Κορέας

Το 2002 ο Αν Γιουνγκ-Χουάν, έγινε ήρωας στην χώρα του καθώς χάρις στο δικό του γκολ η Κορέα άφησε εκτός προημιτελικών την Ιταλία.

Ο τελευταίος αγώνας για την φάση των "16" στο Μουντιάλ που συνδιοργάνωσαν η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα το 2002, ανάμεσα στη Νότια Κορέα και την Ιταλία, σήκωσε πολύ κουβέντα.

Αφορμή στάθηκε η διαιτησία του Μπάιρον Μορένο, ενός απίθανου διαιτητή από το Εκουαδόρ, που εξόργισε τους Ιταλούς με τις αποφάσεις του αλλά και για το "χρυσό" γκολ του Αν Γιουνγκ-Χουάν.

Το "χρυσό" γκολ σήμαινε ότι όποια ομάδα πετύχαινε γκολ στην παράταση ο αγώνας τελείωνε και τη νίκη έπαιρνε η ομάδα που έβαλε πρώτη το τέρμα. Έτσι νίκησε η Γερμανία την Τσεχία στον τελικό του EURO 1996, η Γαλλία την Παραγουάη το 1998 και η Σενεγάλη την Σουηδία το 2002.

Η Νότια Κορέα νίκησε 2-1 την Ιταλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά προκαλώντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάλογη με αυτή που είχε πετύχει η Βόρεια Κορέα το 1966, όταν κέρδισε και πάλι τους Ιταλούς.

Ο Αν (σ.σ αγωνίζονταν στην Περούτζια εκείνη την περίοδο) παραλίγο να γίνει ο μοιραίος παίκτης της Κορέας, αφού έχασε πέναλτι στο 5' λεπτό του αγώνα. Στο 18' ο Βιέρι έδωσε το προβάδισμα στους Ιταλούς.

Η τύχη ήταν με το μέρος των Κορεατών που ισοφάρισαν τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα με τον Σεόλ Κι-Χεόν.

Στην παράταση η Ιταλία έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τότι. Με το παιχνίδι να οδεύει στα πέναλτι ο Αν Γιουνγκ-Χουάν, δύο λεπτά πριν την λήξη, σκόραρε και χάρισε την πρόκριση στην Κορέα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τραπατόνι ωρύονταν για την διαιτησία του Μορένο ενώ ο Γκους Χίντινγκ και οι παίκτες του πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση.

" Κερδίσαμε μία από τις μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είναι μοναδικό αυτό που έχουν κάνει οι παίκτες μου", δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής.

Στα προημιτελικά οι Κορεάτες απέκλεισαν την Ισπανία, που επίσης διαμαρτυρήθηκε για την διαιτησία και αποκλείστηκαν από την Γερμανία στα ημιτελικά. Η Κορέα είχε κάνει την υπέρβαση και ο Αν Γιουνγκ-Χουάν είχε γίνει ο νέος ο ήρωας της Κορέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ