X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΣΤΙΒΟΣ

Στον "αέρα" το παγκόσμιο ρεκόρ του Κόουλμαν

Jamaica's Usain Bolt, Japan's Shuhei Tada and United States' Christian Coleman, from left, cross the line of a men's 100-meter semifinal during the World Athletics Championships in London Saturday, Aug. 5, 2017. (AP Photo/Matt Dunham) MATT DUNHAM

Ο Κρίστιαν Κόουλμαν μπορεί το περασμένο Σάββατο (20/1) να έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ., ωστόσο αυτό πιθανότατα δεν θα μετρήσει.

Δύσκολα θα δει το όνομα του δίπλα στο παγκόσμιο ρεκόρ των 60μ. ο Κρίστιαν Κόουλμαν. Ο 21χρονος Αμερικανός σπρίντερ μπορεί το περασμένο Σάββατο (20/1) να έτρεξε την απόσταση σε 6.37 δευτερόλεπτα βελτιώνοντας την επίδοση που κρατούσε από τις 3 Φεβρουαρίου 1998 ο θρυλικός, Μορίς Γκριν, όταν έκανε επίδοση 6.39 δευτερόλεπτα στο μίτινγκ της Μαδρίτης.

Μόνο που με την περίπτωση του Κόουλμαν αναμένεται να συμβεί κάτι το παράδοξο.

Ποιο θα είναι αυτό; Να μετρήσει η επίδοση του ως κορυφαία όλων των εποχών στις ΗΠΑ και να πάρει το ρεκόρ του Μόρις Γκριν, αλλά ταυτόχρονα να μην αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Βέβαια, ο Κρίστιαν Κόουλμαν δεν φταίει τίποτα σε αυτό, αλλά εκείνοι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης είναι οι διοργανωτές.

Όπως συμβαίνει σε όλους τους κολεγιακούς αγώνες έτσι και σε αυτόν του Κλέμσον στην Νότια Καρολίνα δεν υπήρχαν αισθητήρες για να καταγράψουν το χρόνο αντίδρασης των αθλητών κατά την εκκίνηση. Η IAAF σε θέματα αποδοχής επιδόσεων έχει έναν ιδιαίτερα αυστηρό κώδικα και σε αυτόν ξεκαθαρίζεται πως για την επικύρωση των επιδόσεων χρειάζονται οι σχετικοί αισθητήρες.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 260 παράγραφος 14 αναφέρεις: "Για τα παγκόσμια ρεκόρ τρεξίματος και βαδίσματος: 5) Για επιδόσεις μέχρι τα 400μ. (συμπεριλαμβάνονται και οι σκυταλοδρομίες) θα πρέπει να χρησιμοποιείται το εγκεκριμένο σύστημα εκκινήσεων ώστε να υπάρχουν οι χρόνοι αντίδρασης στις εκκινήσεις και να εμφανίζονται στα επίσημα αποτελέσματα".

Το τι θα συμβεί τελικά με την υπόθεση του Κρίστιαν Κόουλμαν και της σπουδαίας του επίδοσης θα το μάθουμε το προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ