X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΣΤΗΛΕΣ

Ο τελικός του Μουντιάλ του 1966 με άλλη ματιά

Σαν σήμερα πριν 49 χρόνια (30/7/1966), η Αγγλία κατέκτησε το Μουντιάλ, νικώντας 4-2 την Δ. Γερμανία στο Γουέμπλεϊ. Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά του αγώνα που έμεινε στην ιστορία και για το γκολ του Χαρστ που απασχόλησε για δεκαετίες (βίντεο και φωτογραφίες).

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1966 (30 Ιουλίου 1966) παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο πολυσυζητημένος τελικός στην ιστορία της διοργάνωσης. Το γκολ "φάντασμα" του Τζεφ Χαρστ αποτελεί την πιο αμφισβητούμενη φάση στην ιστορία του Μουντιάλ.

Η Αγγλία νίκησε 4-2 στην παράταση και ενδιαφέρον παρουσιάζουν ύστερα από 49 χρόνια τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα. Η ανάλυση που έκανε η ιστοσελίδα 4-4-2 σε συνεργασία με την Opta, είναι η ίδια με αυτή που πραγματοποιούν οι ιστοσελίδες κάθε εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Για πρώτη φορά παρουσιάζονται στοιχεία για τον τρόπο που επέλεξαν να αγωνιστούν οι δύο ομάδες, τα καλύτερα δίδυμα παικτών, τις αδυναμίες τους και ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του τελικού, ενώ υπάρχει στο τέλος και ανάλυση των γκολ εκείνου του σπουδαίου αγώνα.

Άστοχες εκτός περιοχής οι δύο ομάδες

Η Αγγλία και η Δ. Γερμανία πραγματοποίησαν 53 σουτ εκτός περιοχής στην κανονική διάρκεια και στην παράταση και μόλις 9 πήγαν προς την εστία. Κανένα δεν μπήκε γκολ.

Όλα τα γκολ από την μεγάλη περιοχή

Οι δύο ομάδες σούταραν 24 φορές εντός περιοχής. Δώδεκα σουτ πήγαν προς την εστία και έξι μπήκαν γκολ.

Ισοπαλία στις πάσες

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον τελικό με τον ίδιο αριθμώ πασών 356. Λίγο καλύτερο ήταν το ποσοστό των σωστών εναλλαγών της μπάλας των Δυτικογερμανών.

Μουρ, Χαρστ και γκολ!

Ο Μπόμπι Μουρ με τον Τζεφ Χαρστ άλλαξαν 13 φορές την μπάλα μεταξύ τους, τις περισσότερες από κάθε άλλο δίδυμο παικτών. Ο Μπουρ έδωσε 2 ασίστ στον Χαρστ, που σημείωσε τρία γκολ στον τελικό. Το πιο συνηθισμένο δίδυμο εναλλαγής πασών στην Δ. Γερμανία ήταν ο Σέλινγκερ με τον Όβερατ με 14 πάσες.

Παιχνίδι από τα πλάγια η Αγγλία

Η Αγγλία έδωσε πλάτος στο παιχνίδι της και είχε την στήριξη των μπακ της που βοήθησαν στην επιθετική ανάπτυξη των παικτών του Άλφ Ράμσεϊ, περισσότερο από τους αντίστοιχους παίκτες της Δυτικής Γερμανίας.

Άστοχοι Μπεκενμπάουερ και Τσάρλτον

Τόσο ο Μπεκενμπάουερ όσο και ο Τσάρλτον ήταν άστοχοι έχοντας χαμηλά ποσοστά στην προσπάθεια τους να βάλουν γκολ. Ο Τσάρλτον είχε έξι σουτ και μόλις ένα πήγε προς στην εστία και ο Μπεκενμπάουερ είχε ένα σουτ προς την εστία σε 9 προσπάθειες.

Ο Μπολ πιο επικίνδυνος από τον Μπεκενμπάουερ

Ο Μπολ και ο Μπεκενμπάουερ έκαναν τις περισσότερες επιθετικές πάσες στον τελικό. Οι πάσες του Μπολ ήταν περισσότερο επικίνδυνες.

Καλύτερη η Αγγλία στο ψηλό παιχνίδι

Η Αγγλία ήταν καλύτερη από την Δ. Γερμανία στο ψηλό παιχνίδι καθώς κέρδισε τις 14 από τις 23 εναέριες μονομαχίες.

Φάουλ έξω από την περιοχή τους οι Άγγλοι

Οι Άγγλοι έκανα τα περισσότερα φάουλ από το κέντρο και προς την περιοχή τους σε αντίθεση με τους Γερμανούς που έκαναν φάουλ σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου.

Μan of the match o Μπόμπι Μουρ

Ο αρχηγός της Αγγλίας ήταν ο καλύτερος παίκτης του τελικού έχοντας 64 σωστές πάσες σε 69 προσπάθειες και κέρδισε 17 φορές την μπάλα.

Η ανάλυση των γκολ εκείνου του τελικού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ