X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

VIRAL

Με γαρίδα και σκορδαλιά παίρνεις το Τσου-Λου της γεύσης

Σαρακοστή ήρθε, μας άνοιξε η όρεξη λίγο παραπάνω και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας συνταγές για να απολαύσετε παρέα με το αγαπημένο μας ούζο.

Χτίσε πρώτα το σκηνικό στο μυαλό σου. Το παιχνίδι ξεκινά στις 7 και ακόμα δεν είστε σίγουροι με την παρέα αν θα ανηφορίσετε στο γήπεδο ή θα μείνετε στους καναπέδες αραχτοί και ωραίοι. Βρίσκεστε ήδη κάτω από τον ήλιο από το πρωί στο τραπέζι του κήπου και έχει έρθει η ώρα να αποσύρετε τα ποτήρια του καφέ και να τα αντικαταστήσετε με ποτήρια για ουζάκι.

Παίρνεις το Ούζο ΜΙΝΙ στο χέρι, βάζεις στο ποτήρι, προσθέτεις το νερό και στο τέλος βάζεις τα παγάκια. Με αυτή τη σειρά που σου περιγράψαμε, μάθε και τους φίλους σου να το κάνουν με τον σωστό τρόπο για να πίνουν το ούζο τους όπως πρέπει.

© 2018 DIM VERGIS

Το ούζο όμως θέλει και γεύση, θέλει μεζέ, θέλει την νοστιμιά ενός πιάτου που θα έρθει να μπλέξει στη γεύση του και να σε κάνει να λαχταράς για τέτοια μεσημέρια στον ήλιο με καλή παρέα. Λίγη ώρα ξεγνοιασιάς πριν αγχωθείς για το παιχνίδι. Ποιες είναι όμως αυτές οι γεύσεις που ζητάς πιο πολύ; Μην ξεχνάς ότι είμαστε σε περίοδο Σαρακοστής. Εμείς ήρθαμε για να σου λύσουμε τα χέρια.

Δημιουργήσαμε ένα site που ονομάζεται www.minisarakosti.gr και σε αυτό προσθέσαμε όχι μία, όχι δύο αλλά δεκαπέντε πανεύκολες και τρομερές συνταγές για να φτιάξεις ακόμα και εσύ που δεν έχεις πτυχία μαγειρικής στολισμένα στον τοίχο του σπιτιού σου.

© 2018 DIM VERGIS

Σε αυτό το κείμενο θα σου πούμε για έναν μεζέ που θα κλέψει την καρδιά της παρέας αλλά θα σε κάνει να φανείς και πολύ προχωρημένος ακόμα και αν αυτά που έχεις να κάνεις είναι σχετικά απλά. Το ούζο σου ανά χείρας και φύγαμε για την κουζίνα.

Χειροποίητο ψωμί με σκορδαλιά & γαρίδα με αρωματικά

© 2018 DIM VERGIS

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

Για το ψωμί:

550 γρ. αλεύρι σκληρό

10 γρ. μαγιά ξηρή

8 γρ. αλάτι

20 γρ. ελαιόλαδο

350 γρ. χλιαρό προς κρύο νερό

Για τη σκορδαλιά:

2 βρασμένες πατάτες

4 σκελίδες σκόρδο

150 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. ηλιέλαιο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ξύδι

χυμός από μισό λεμόνι

μισό ματσάκι μαϊντανός

© 2018 DIM VERGIS

Για τις γαρίδες:

6 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες

λίγο ηλιέλαιο

Ούζο Μίνι

αλάτι

ππέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

© 2018 DIM VERGIS

Ψωμί:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για μιάμιση ώρα. Ξαναζυμώνουμε για λίγο για να σχηματίσουμε το ζυμάρι μας σε μορφή μπάλας, αφήνουμε να ξεκουραστεί για ακόμα μιάμιση ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40'-45'. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε φέτες.

Γαρίδες:

Σε καυτό τηγάνι προσθέτουμε πολύ λίγο ηλιέλαιο, (1 κουταλάκι του γλυκού) σοτάρουμε τις γαρίδες για 2'-3' από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί και σερβίρουμε.

Σκορδαλιά:

Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά εκτός από το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Με το μπλέντερ να δουλεύει, ρίχνουμε με σταθερή ροή το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο, στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, αλείφουμε τη μία επιφάνεια με τη σκορδαλιά και τοποθετούμε στη συνέχεια τις γαρίδες. Γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο.

Για ακόμα περισσότερες σαρακοστιανές συνταγές που ταιριάζουν ιδανικά με το αγαπημένο μας Ούζο ΜΙΝΙ, μπες στο minisarakosti.gr.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ