"Αυλαία" στο Παγκόσμιο πάλης Παίδων - Κορασίδων στα Άνω Λιόσια
Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης Παίδων και Κορασίδων που διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνιω Λιόσια.
Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη γιορτή της πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια, που άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε το άθλημα μετά από 13 χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Η διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία και οι ιθύνοντες της ελληνικής ομοσπονδίας δέχτηκαν τα συγχαρητήρια, τόσο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όσο και από τους εκπροσώπους των χωρών που ήρθαν στην Αθήνα να παλέψουν.
Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη του αθλητισμού, γνωστοί αθλητές, καθώς και προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην προσπάθεια του Γιώργου Πιλίδη στα 58κ. της ελευθέρας. Το "παιδί θαύμα" της ελληνικής πάλης, μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, εντούτοις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έγραψε ιστορία στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.
Ο 17χρονος παλαιστής έφτασε τα έξι διαδοχικά μετάλλια στην κατηγορία των Παίδων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, επίτευγμα που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος αθλητής στην ελευθέρα.
Πρωταθλήτρια χώρα η Ρωσία
Η Ρωσία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χώρα στην ελευθέρα πάλη, ενώ στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Αζερμπαϊτζάν.
Στους τελικούς, στα 46κ., ο Κερτ Νινάμντι Μακχέρνι Τζούνιορ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς επικράτησε του Γεωργιανού Γκιόργκι Γκεγκελασβίλι.
Το Ιράν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 54κ. Ο Μεχντί Άχμπαρ Εσγκιβασουκολαέι κέρδισε στον τελικό της κατηγορίας τον Ιάπωνα Κανάτα Γιαμαγκούτσι. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Βλάντισλαβ Οσταπένκο (Ουκρανία) και Ιμάμ Γκάνισοφ (Ρωσία).
Στα 63κ. κυριάρχησε η Ρωσία, με τον Ίναρ Κετία να επικρατεί του Ιάπωνα Κένσιν Ίτο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Αζέρος Χατζιμουράντ Γκατζίγεφ και ο Αμερικανός Τζακόρι Τίμερ.
Ο Αμερικανός Άαρον Μαρκέλ Μπρουκς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 76κ. Στον τελικό επιβλήθηκε με 13-8 του Ρώσου Αρσάμαγκ Κοστικόεφ. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Πιοτρ Καρασένι (Μολδαβία), Μεϊσάμ Εναγιατολάχ Ζαρί (Ιράν).
Τέλος, στα 100κ., το χρυσό μετάλλιο κατέληξε επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε έναν κλειστό τελικό, ο Αμερικανός Ντάνιελ Γκρέγκορι Κλίφτον Κέρκβλιτ Τζούνιορ επικράτησε 2-1 του Ισμαΐλ-Μπεκ Νίροφ. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Σεγεντμεχντί Σεγενταμπασάλι Χασεμιγιουμπάρι (Ιράν) και Ζιγιαμουχαμέτ Σαπάροφ (Τουρκμενιστάν).
Οι θέσεις της ελληνικής αποστολής
ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΙΔΩΝ
42κ. Πέτρος Στεφανίδης 15η θέση
46κ. Ιωάννης Μαρτίδης 12η θέση
50κ. Γιώργος Κουγουμτσίδης 8η θέση
54κ. Χρήστος Χριστοφδορίδης 20η θέση
58κ. Γιώργος Πιλίδης 3η θέση
63κ. Χριστόφορς Λοϊζίδης 15η θέση
69κ. Ιωάννης Λοϊζίδης 20η θέση
76κ. Σταύρος Αλεβίζος 21η θέση
85κ. Στέλιος Σταμάτης 20η θέση
100κ. Γιώργος Βρόντος 21η θέση
ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
42κ. Παναγιώτης Ιωάννης Τρίμης 15η θέση
46κ. Ευάγγελος Φώτιος Μπούκης 13η θέση
50κ. Αντώνιος Παροτσίδης 7η θέση
54κ. Κωνσταντίνος Δαμιανάκης 16η θέση
58κ. Γεώργιος Νικολόπουλος 27η θέση
63κ. Γεώργιος Θεόδωρος Σωτηριάδης 17η θέση
69κ. Δημήτριος Νικολαΐδης 20η θέση
76κ. Ιωάννης Ξυνόπουλος 24η θέση
85κ. Ηλίας Παγκαλίδης 7η θέση
100κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος 17η θέση
ΠΑΛΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
46κ. Αθηνά Γιατζόγλου 9η θέση
49κ. Μαρία Τριανταφυλλίδου 17η θέση
52κ. Ρουμπίνι Τριανταφυλλοπούλου 18η θέση
56κ. Γεωργία Γκουγκούδη 22η θέση
60κ. Άννα Μαρία Πανταζή 21η θέση
65κ. Θοδώρα Τελιανίδου 20η θέση
70κ. Μαρία Μακρίδη 12η θέση