X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Το γερμανικό hot dog είναι η καλύτερη παρέα για το Μουντιάλ!

Όταν σκέφτεσαι Μουντιάλ σου έρχεται στο μυαλό φαγητό και μπύρα. Το δεύτερο είναι χαρακτηριστικό γερμανικό δείγμα, αλλά το πρώτο θέλει κάποια τέχνη. Ήρθε η ώρα να την μάθεις.

Τα γερμανικά πιάτα δεν είναι για όλους. Είναι για αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν την καλή κουζίνα. Ναι το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό όταν ακούτε Μουντιάλ είναι πίτσες, σουβλάκια και αλλά πολλά. Ως εδώ όμως. Ήρθε η ώρα να να εισχωρήσουμε στην γερμανική κουζίνα. Ποιος δεν έχει έχει απολαύσει ένα schnitzel; Ή ένα strudel; Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει. Λογικά και οι Μίλερ και Οζίλ.

Η Γερμανία δεν τα κατάφερε στα γήπεδα της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των ομίλων. Και κάπως έτσι, ο Λεβ και οι παίκτες του επέστρεψαν στην πατρίδα τους και θα βλέπουν τους αγώνες μέχρι τον τελικό από τον καναπέ τους, πιθανότατα με τη συντροφιά κάποιας γερμανικής λιχουδιάς. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ.

Πάμε λοιπόν σε κάτι απλό. Κάτι που μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ στην κουζίνα σου μέσα σε 5 λεπτά. Πάντως εδώ που τα λέμε εμείς δεν θα λέγαμε όχι σ' ένα hot dog με παραδοσιακό αφράτο ψωμί ΚΑΤΣΕΛΗΣ. Το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια και η κοιλιά μου γουργουρίζει. Τα "πάντσερ" θα ζηλεύουν αλλά δεν με απασχολεί.

PANTELIS ZERVOS

Σίγουρα θα ήταν ότι έπρεπε για τους καλοφαγάδες (φυσικά είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς). Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει, αρκεί να έχει όρεξη, τα κατάλληλα υλικά και λίγο έμπνευση. Βρες το κατάλληλο γερμανικό κρέας (προτείνουμε μοσχαρίσιο λουκάνικο) διάλεξε το ψωμί της αρεσκείας, που φυσικά θα είναι ΚΑΤΣΕΛΗΣ και ετοίμασε το καλύτερο hot dog. Φυσικά σε αυτή την εποποιία δεν θα λείπει η γαρνιτούρα.

Εγώ πάντως θα έβαζα λάχανο καρότο μέσα. ΝΑΙ! Ό,τι καλύτερο για να το συνδυάσεις. Για σάλτσα βάλε μία Dijon, όχι καυτερή δηλαδή, ίσα ίσα για να γλιστράει. Πως... ξεγλιστρούσε ο Μίλερ από τους αμυντικούς; Ένα τέτοιο πράγμα.

Βέβαια και ένα burger με schnitzel μέσα δεν τα ήταν άσχημο. Με λίγο gouda μέσα, θα ήταν τέλειο. Δεν ξέρω, είμαι σε δίλημμα. Hot dog ή burger, δεν έχει και πολύ σημασία. Μόνο ότι θα χορτάσουμε.

Οπότε ανοίγουμε ΤV, βάζουμε να δούμε Μουντιάλ, πιάνουμε μια παγωμένη βαυαρική μπύρα και είμαστε έτοιμοι.

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

Hot dog με μοσχαρίσιο λουκάνικο πάνω σε λάχανο καρότο και Dijon

ΥΛΙΚΑ

1 μοσχαρίσιο λουκάνικο

1 χούφτα τριμμένο λάχανο

1/2 χούφτα καρότο τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ξύδι κόκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο λάχανο, καρότο, την μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι,το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα μας πάνω στο ψωμί μας. Τέλος, σε ένα τηγάνι ψήνουμε το λουκάνικο καλά και το βάζουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά μας.

Burger με χοιρινό σνίτσελ , παλαιωμένο Gouda και ξινό λάχανο

ΥΛΙΚΑ

1 κομμάτι χοιρινό σνίτσελ

2 φέτες παλαιωμένο Gouda

Ξινό λάχανο

Αλάτι

Πιπέρι

Μουστάρδα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

1 ασπράδι αυγού

τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το σνίτσελ και έπειτα το περνάμε από αλεύρι, το ασπράδι, την φρυγανιά και το τηγανίζουμε. Στην συνέχεια κόβουμε το ψωμάκι μας, το αλείφουμε με μουστάρδα, προσθέτουμε το ξινό λάχανο, το σνίτσελ και το παλαιωμένο Gouda.

ΣΕΦ: Ηλίας Σισμάνης

Photos: Παντελής Ζερβός

Video: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ