X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Το αντίδοτο των Τούρκων στην ποδοσφαιρική βία

Τέλος τα άδεια γήπεδα και ο αποκλεισμός της έδρας. Το πείραμα των Τούρκων με την παρουσία αποκλειστικά και μόνο γυναικόπαιδων στα στάδια της χώρας αποδείχθηκε επιτυχές. Δείτε το εντυπωσιακό video.

Ο χουλιγκανισμός μέχρι πρότινος αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο στα γήπεδα της Τουρκίας.

Η ομοσπονδία της χώρας αφού δοκίμασε σχεδόν τα πάντα κατέφυγε σε μία πρωτότυπη συνταγή προκειμένου να παταχθούν τα κρούσματα βίας.

Η απόφαση, η οποία ελήφθη το περασμένο καλοκαίρι αρχικά αντιμετωπίστηκε με χιούμορ και καχυποψία.

Σε περίπτωση τιμωρίας της έδρας τα γήπεδα δεν θα έμεναν άδεια. Οι θύρες θα ανοίγουν αποκλειστικά για γυναίκες και ανήλικα παιδιά που δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Η καμπάνια της TFF (σ.σ.:Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών με το σλόγκαν: "γυναίκες στα γήπεδα, άνδρες στα παγκάκια".

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έκαναν το λάθος να παρεκτραπούν σε φιλικό αγώνα με την Σαχτάρ. Έτσι το νέο μέτρο βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στο «Σουκρού Σαράτσογλου».

Ακόμη όμως και για τα γυναικόπαιδα θα έπρεπε να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα και τα παιδιά, πιστοποιητικά που θ' αποδεικνύουν ότι είναι γεννημένα μέχρι την 1 Ιανουαρίου 1999.

" Για να αυξήσεις το ενδιαφέρον σε αυτό το όμορφο παιχνίδι πρέπει να το προστατέψεις από παραβατικές συμπεριφορές.

Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου θα μπορούν οικογένειες να δουν τον αγώνα σε ειρηνική ατμόσφαιρα"δήλωνε o πρόεδρος της τούρκικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για το πρόγραμμα που έχει το σύνθημα " Το όμορφο παιχνίδι πρέπει να παραμείνει όμορφο".

Για πρώτη φορά το μέτρο εφαρμόστηκε στην αναμέτρηση Φενέρμπαχτσε-Μανίσασπορ (20/9,1-1) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

© AP

Η είσοδος απαγορεύθηκε στους άντρες, όμως τα «καναρίνια» αγωνίστηκαν μπροστά σε 41.000 γυναίκες και παιδιά!
Γυναικείες στριγγλιές, τραγούδια, και... κλάματα από τους λιλιπούτειους φιλάθλους συνθέτουν το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στο τουρκικό ποδόσφαιρο μέσα από ένα ιδιότυπο μέτρο το οποίο αγκαλιάστηκε απ’όλους.

Τουλάχιστον έγινε η αρχή. Την ίδια στιγμή στη χώρα μας το ελληνικό ποδόσφαιρο τρώει τις σάρκες του σε ένα θέατρο παραλόγου που δεν έχει τελειωμό. Η λύση στα προβλήματα βίας ακόμη αναζητείται...

Δείτε ένα video με τις φανς της Φενέρμπαχτσε και τον τρόπο που προετοιμάστηκαν για να υποστηρίξουν την αγαπημένη ομάδα τους.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ