X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φόβοι ότι είναι καρκινογόνος ο τεχνητός χλοοτάπητας στα γήπεδα

Η ολλανδική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για πιθανές καρκινογόνες επιπτώσεις που οφείλονται στον τεχνητό χλοοτάπητα. Διαβάστε πώς προκύπτει αυτό.

Εκτεταμένες έρευνες διεξάγει η ολλανδική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σχετικά με πιθανές καρκινογόνες επιπτώσεις που οφείλονται στον τεχνητό χλοοτάπητα, ο οποίος θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις ουσίες που υπάρχουν στον χλοοτάπητα και ο οποίος επηρεάζει άμεσα το δέρμα και κατ' επέκταση την υγεία των ανθρώπων. Οι κόκκοι καουτσούκ από παλιά λάστιχα που χρησιμοποιούνται στο γρασίδι, μπορεί να καταλήξουν στο σώμα των αθλητών και των αθλητριών και να προκαλέσουν καρκίνο.

Η KNVB είχε αναθέσει την σχετική έρευνα στην συμβουλευτική εταιρεία Industox το 2006, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ γενικό, όπως ανέφερε το "DutchNews" και για το λόγο αυτό φέτος γίνονται πιο εξειδικευμένοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όντως συντρέχουν πραγματικοί κίνδυνοι και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν.

"Ως τοξικολόγος, δεν θα έπαιζα σε τέτοια γήπεδα, διότι δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή αξιολόγηση των κινδύνων", είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Martin van den Berg, σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως και να 'χει, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο δεν απασχολεί μονάχα την Ολλανδία, καθώς πολλές άλλες χώρες έχουν "χτυπήσει καμπανάκι" για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα, περίπου 30 ερασιτεχνικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Ολλανδία αναβλήθηκαν μέχρι να γίνει πιο εξονυχιστικό έλεγχος για πιθανή ζημιά στην υγεία των αθλητών.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ