X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξανά χρυσός Ολυμπιονίκης ο Ουτσιμούρα

Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κοχέι Ουτσιμούρα, να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β. Δεύτερος ο Βερνιάιεβ, τρίτος ο Γουίτλοκ.

Στο τελευταίο όργανο, το μονόζυγο, κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό ανδρών, με τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Κοχέι Ουτσιμούρα, να είναι και πάλι ο νικητής με 92.365β., αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ουκρανό, Όλεγκ Βερνιάιεβ με 92.266β., ο οποίος μέχρι και το 5ο όργανο ήταν πρώτος και πήγαινε για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια, που ένας Ολυμπιονίκης κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο συγκεκριμένο σύνθετο αγώνισμα. Και ήταν πάλι Ιάπωνας, ο Σαβάο Κάτο, που το είχε πετύχει αυτό, το 1968 και το 1972.

Πάντως, η τελευταία βαθμολογία στον Βερνιάιεβ που έδωσε το χρυσό στον Ουτσιμούρα, δεν άρεσε στο κοινό, που την θεώρησε χαμηλή και αποδοκίμασε τους κριτές. Το χάλκινο πήρε ο Βρετανός, Μαξ Γουίτλοκ, με 90.641β.

Ο Μάριος Γεωργίου, στην πρώτη παρουσία της Κύπρου σε τελικό ενόργανης γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις προσπάθειές του και σταμάτησε μετά το τρίτο όργανο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 24ος με 12.833β.

Οι πρώτοι οκτώ του τελικού:

1. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 92.365

2. Όλεγκ Βερνιάεβ (Ουκρανία) 92.266

3. Μαξ Γουίτλοκ (Μ. Βρετανία) 90.641

4. Νταβίντ Μπελιάφσκι (Ρωσία) 90.498

5. Τσαοπάν Λιν (Κίνα) 90.230

6. Σουντί Ντενγκ (Κίνα) 90.130

7. Σάμουελ Μίκουλακ (ΗΠΑ) 89.631

8. Νιλ Γουίλσον (Μ. Βρετανία) 89.565

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ