VIRAL

Χοτ ντογκ, πίτες, σάντουιτς: Τι τρώμε στα γήπεδα του κόσμου

Χοτ ντογκ, πίτες, σάντουιτς: Τι τρώμε στα γήπεδα του κόσμου

Σάντουιτς, χοτ ντογκ, κρεατόπιτες. Τι τρώνε οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι όταν παρακολουθούν από κοντά ένα ματς; Μια... γαστρονομική βόλτα στα γήπεδα του κόσμου.

To μόνο καλύτερο από το να βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο, είναι να το κάνεις τρώγοντας. Και μπορεί στην Ελλάδα τα hot dogs να έχουν την τιμητική τους, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα γήπεδα του κόσμου. Τι τρώνε λοιπόν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθώντας τον... βασιλιά τον σπορ;

Ας ρίξουμε μια ματιά...

Ξεκινώντας με... την πατρίδα του ποδοσφαίρου, την Αγγλία, οι πίτες και ειδικά οι κρεατόπιτες είναι ένα από τα πιο διάσημα... σνακ όταν βρίσκεσαι στο γήπεδο. Το ίδιο και στη Σκωτία, όπου η πίτα συνοδεύεται από ένα ζεστό ρόφημα με γεύση βοδινού γνωστό ως "Bovril". Το ίδιο έδεσμα προτιμούν και στην Αυστραλία, με τη διαφορά ότι στην πίτα προσθέτουν και κέτσαπ!

Στις ΗΠΑ από την άλλη αγαπούν πολύ τα νάτσος, ενώ δεν λείπουν και τα μεγάλα πλαστικά ποτήρια με μπύρα. Για εκείνους που προτιμούν σπόρους και ξηρούς καρπούς ιδανικό μέρος είναι η Γερμανία. Εκεί θα συναντήσεις και το "Gluehwein", ένα ζεστό γλυκό κρασί αρωματισμένο με διάφορα μπαχαρικά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι φαν του ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Χοτ ντογκ, πίτες, σάντουιτς: Τι τρώμε στα γήπεδα του κόσμου

Αν δεν μπορείς να δεις ματς χωρίς τη συνοδεία μιας μπύρας, στην Ολλανδία θα... βρεις την υγειά σου, αν και υπάρχουν παιχνίδια κατά τη διάρκεια των οποίων απαγορεύεται αυστηρά το ποτό, προκειμένου να μην επηρεαστεί η συμπεριφορά των οπαδών. Στην Ισπανία, στην Ιταλία, αλλά και στην Τουρκία θα δεις κυρίως σάντουιτς, άλλα γεμιστά με λουκάνικο, άλλα με κεφτέδες και άλλα με αλλαντικά. H χώρα που κάνει την μεγαλύτερη διαφορά είναι η Σουηδία, όπου οι μίνι τάρτες με γέμιση αμυγδάλου και γλάσο είναι ανάρπαστες!

Προσοχή: Αυτό που ακολουθεί είναι αυστηρώς ακατάλληλο για πεινασμένους.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ