VIRAL

Το μπριάμ είναι το total football της κουζίνας

Το μπριάμ είναι το total football της κουζίνας

Μία η Άνοιξη, ένα το πιάτο μας, χρυσή γιορτή. Σου δείχνουμε το δρόμο για ένα εναλλακτικό μπριάμ από εκείνο που έτρωγες από τη μανούλα σου.

Υπάρχουν κάποιες αξίες αλλά και συνταγές που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Δεν θα πειράζαμε ποτέ ας πούμε τη συνταγή μιας καλής μακαρονάδας με κιμά. Δεν θα μπλέκαμε για κανένα λόγο στο πώς τρως τα γιουβαρλάκια σου και τα γεμιστά σου. Σεβόμαστε εκείνα που έμαθες να τρως από μικρός και έχεις δεθεί συναισθηματικά μαζί τους. Αλλά το μπριαμ;

Το μπριάμ επιδέχεται αλλαγών και μετατροπών όπως και το ποδόσφαιρο. Δεν παίζουμε την ίδια μπάλα που παίζαμε πριν τριάντα χρόνια. Αλλάζουμε πράγματα, συστήματα, ιδεολογίες, τρόπους που κοιτάμε το ποδόσφαιρο. Ε σκέψου ότι κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε και το μπριάμ. Γιατί πέρα από ένα πεντανόστιμο Σαρακοστιανό και όχι μόνο πιάτο. Πέρα από ένα συνοθύλευμα γεύσης και απόλαυσης. Είναι ένα πιάτο που προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε μάγειρα – προπονητή. Σε αυτή την εκδοχή, προσθέτουμε λουκάνικο και μυζήθρα. Ναι, δεν είναι νηστίσιμο το πιάτο αλλά δεν νομίζω ότι νηστεύουν και όλοι τη Σαρακοστή.

Το μπριάμ είναι το total football της κουζίνας
© 2018 DIM VERGIS

Βάζουμε σκέψη στις συνταγές που σου προτείνουμε παρέα με τον σεφ μας. Αυτή τη Σαρακοστή ετοιμάσαμε για εσένα 15 λαχταριστές συνταγές στο www.minisarakosti.gr για να τις κοπιάρεις με την σειρά σου και να κάνεις το τραπέζι στην οικογένεια ή την παρέα σου. Το μόνο που σε συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να είναι πάνω στο τραπέζι, το μόνο που δεν θα αλλάζαμε με τίποτα στην συνταγή της επιτυχίας, είναι το Ούζο ΜΙΝΙ.

Σερβιρισμένο με τον σωστό τρόπο παρακαλώ. Πρώτα το ούζο, ύστερα το νερό και στο τέλος το παγάκι για να μην σοκάρεις με τον πάγο το απόσταγμα και τραυματίσεις τα έλαιά του.

Έτοιμος να μαγειρέψεις;

Το μπριάμ είναι το total football της κουζίνας
© 2018 DIM VERGIS

(Σε περίπτωση που δεν νιώθεις ιδιαίτερα ικανός να την κάνεις εσύ ή μόνος σου τη συνταγή, πάσαρέ την στον μάγειρα ή την μαγείρισσα που θα την απογειώσει. Εσύ, φέρε απλά το Ούζο ΜΙΝΙ).

Ανοιξιάτικο μπριάμ με λουκάνικο Μυτιλήνης & μυζήθρα

Το μπριάμ είναι το total football της κουζίνας
© 2018 DIM VERGIS

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

3 λουκάνικα Μυτιλήνης

2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους

2 κολοκυθάκια κομμένα ρε ροδέλες

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε χοντρές ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

φρέσκια ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

150 γρ. ελαιόλαδο

250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

Για το γαρνίρισμα:

φρέσκια μυζήθρα

σπασμένο πιπέρι

Το μπριάμ είναι το total football της κουζίνας
© 2018 DIM VERGIS

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε όλα τα λαχανικά, την ντομάτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε επάνω στα λαχανικά τα λουκάνικα και καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μία ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα. Τέλος γαρνίρουμε με θρυμματισμένη μυζήθρα και το σπασμένο πιπέρι.

Για ακόμα περισσότερες σαρακοστιανές συνταγές που ταιριάζουν ιδανικά με το αγαπημένο μας Ούζο ΜΙΝΙ, μπες στο minisarakosti.gr.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ