VIRAL

Το φετινό Μουντομπάσκετ σε θέλει ευέλικτο στο φαγητό

Το φετινό Μουντομπάσκετ σε θέλει ευέλικτο στο φαγητό
© 2019 DIM VERGIS

Βρήκαμε τι θα σου κρατήσει 'συντροφιά' στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ.

Για τον περισσότερο κόσμο, το τέλος του Αυγούστου σηματοδοτεί και το τέλος των διακοπών. Υπάρχουν - βέβαια - πάντα και οι τυχεροί που παρατείνουν τις διακοπές τους και τον Σεπτέμβριο. Για τους λάτρεις του μπάσκετ πάλι, το τέλος του Αυγούστου δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή. Η αρχή για 15 μέρες μπασκετικού υπερθεάματος. Γιατί μπορεί φέτος να μην είχαμε Μουντιάλ ή Euro ή Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ (31/8-14/9) που μπορεί να αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του αθλητισμού.

Τα δεδομένα στη φετινή διοργάνωση είναι λίγο διαφορετικά, αφού οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων δεν είναι αυτοί που ενδεχομένως να έχεις συνηθίσει. Το πρόγραμμα θα ξεκινά στις 11:00 το πρωί, ενώ ο τελευταίος αγώνας θα διεξάγεται στις 15:30. Αυτό σημαίνει ότι οι βραδιές παρέας θα πρέπει να αλλάξουν και να γίνουν "τα πρωινά" ή "τα μεσημέρια της παρέας" και οι πίτσες και τα σουβλάκια να αντικατασταθούν από snacks και λιχουδιές που μπορείς να απολαμβάνεις και το πρωί. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να αντικαταστήσεις το πρωινό με ένα ωραίο, γευστικό και "γεμάτο" brunch. Ναι, γιατί όχι;

Οι συνθήκες της διοργάνωσης λοιπόν, οι πολλοί αγώνες, η ζέστη και οι πρωινές και μεσημεριανές ώρες σε θέλουν ευέλικτο στο snacking σου κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Την ώρα που θα βλέπεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να καρφώνει με δύναμη χρειάζεσαι την ιδανική 'συντροφιά'. Όπου 'ιδανική συντροφιά' εννοούμε το φαγητό. Για να είσαι έτοιμος να προσφέρεις στον ουρανίσκο σου αλλά και στους αγαπημένους σου φίλους ή την οικογένειά σου αυτά που χρειάζονται, το μόνο που χρειάζεται είναι να επενδύσεις στα ψωμιά Κατσέλης. Οι διαφορετικές εκδοχές τους θα αποτελέσουν τον ιδανικό 'σύμμαχό' σου για το snacking σε αυτο το Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού αποτελούν το βασικό συστατικό για την παρασκευή οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου γεύματος.

Τι μπορείς να κάνεις με αυτά; Έχουμε και λέμε.

#1 Φτιάξε τα πιο ευφάνταστα σάντουιτς

Αφού έχεις βρει το ιδανικό ψωμί (ναι για το ψωμί σάντουιτς Κατσέλης λέμε), ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο στο θέμα "brunch" και αυτο δεν είναι άλλο από το αβγό. Το θες βραστό, το θες σε μορφή καγιανά, το θες ομελέτα; Σε όποια μορφή κι αν σ'αρέσει, μπορείς να το απολαύσεις μαζί με τα ψωμάκια για σάντουιτς ή τα ψωμιά για τοστ Κατσέλης. Κομμένα για τη δική σου ευκολία χωράνε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μαζί με το αβγό μπορείς να προσθέσεις ζαμπόν, τοματίνια, αβοκάντο ή μια γευστική sauce που θα "απογειώσει" το γευστικό αποτέλεσμα.

Το φετινό Μουντομπάσκετ σε θέλει ευέλικτο στο φαγητό

Αν έχεις παρέα στο σπίτι και έχεις χρόνο να ετοιμάσεις τα αγαπημένα σου σάντουιτς για τους καλεσμένους σου, ένας δίσκος με σάντουιτς με αυγοσαλάτα ή πέστο ή με μοτσαρέλα και ντομάτα ή ακόμα και με τόνο θα ικανοποιήσει κάθε προτίμηση.

#2 Βάλε στο μενού κάτι γλυκό

Κάθε brunch που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να περιλαμβάνει και κάτι γλυκό. Καλά τα pancakes, αγαπημένη επιλογή, αλλά και αρκετά συνηθισμένη. Αν θες να φτιάξεις κάτι λίγο διαφορετικό, σου έχουμε την πιο γευστική πρόταση. Με μερικές φέτες ψωμί του τοστ Κατσέλης μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλυκό French toast. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο γάλα, λίγο βούτυρο, αυγό, λίγη κανέλα και μια μαρμελάδα της επιλογής σου για να φτιάξεις την πιο νόστιμη γέμιση. Βυθίζεις τις φέτες ψωμιού σε ένα μείγμα με αυγό, γάλα και κανέλα, τις βάζεις σε ένα τηγάνι με βούτυρο, φτιάξεις την γέμιση με τα υπόλοιπα υλικά και έχεις κάτι πραγματικά απολαυστικό.

Μπορείς ακόμα να φτιάξεις τηγανίτες με ψωμί του τοστ, μέλι και ξηρούς καρπούς της επιλογής σου ή γλυκά ρολάκια με μπανάνα και σοκολάτα. Τι καλύτερο;

#3 Χρησιμοποίησε τα leftovers για απολαυστικά burger

Έμεινε φαγητό από την προηγούμενη μέρα και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Το αυτονόητο είναι ότι δεν θα το πετάξεις. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες λιχουδιές. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ξυπνήσεις και να αρχίσεις να σκέφτεσαι τι θα φτιάξεις για να φας βλέποντας τις περιπέτειες της γαλανόλευκης στα γήπεδα της Κίνας. Πάρε ό,τι έχει μείνει από την προηγούμενη, είτε πρόκειται για κεφτεδάκια, είτε πρόκειται για κοτόπουλο, είτε, είτε, είτε και φτιάξε τα πιο νόστιμα burger με ψωμί για burger Κατσέλης.

Το φετινό Μουντομπάσκετ σε θέλει ευέλικτο στο φαγητό
© 2019 DIM VERGIS

Πρόσθεσε και τα αγαπημένα σου λαχανικά και την αγαπημένη σου sauce και είσαι πανέτοιμος.

Εύκολες, γρήγορες και πάνω απ' όλα νόστιμες ιδέες που θα απογειώσουν τα πρωινά και τα μεσημέρια σου. Αν συνδυαστούν και με ένα μετάλλιο ακόμα καλύτερα.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ