SPORTS & GOSSIP

Ο αυτοεξόριστος Σουκούρ άνοιξε φούρνο στην Καλιφόρνια

Ο αυτοεξόριστος Σουκούρ άνοιξε φούρνο στην Καλιφόρνια
AP PHOTO/AMEL EMRIC

Ο Χακάν Σουκούρ άφησε πίσω του ποδόσφαιρο και πολιτική και ταξίδεψε στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου έχει ανοίξει έναν πολύ επιτυχημένο φούρνο με τουρκικά και ελληνικά εδέσματα λόγω... εξορίας.

Στο Πάλο Άλτο της Σίλικον Βάλεϊ, στα προάστια του Σαν Φραντσίσκο, εκεί όπου "γεννήθηκαν" εταιρίες όπως η Google, η Facebook, η Logitech, η Pinterest, η Paypal, ένα τετράγωνο μακριά από τα γραφεία της Hewlett-Packard, και δίπλα σχεδόν στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ένας φούρνος με το όνομα "Tüts" έχει κάνει την εμφάνισή του από το 2016.

Μπορεί στο μενού να έχει "Pancakes ελληνικού στιλ" και να σερβίρει πρωινό με "Feta Cheese", ωστόσο ο μάνατζερ του καταστήματος δεν είναι Έλληνας, αλλά Τούρκος, όπως ίσως μαρτυρά και ο "τονισμός" στην ονομασία του καταστήματος.

Ο αυτοεξόριστος Σουκούρ άνοιξε φούρνο στην Καλιφόρνια

Την ονομασία του μάνατζερ, όμως, δεν την προδίδει τίποτα, αφού κανενός το μυαλό δεν μπορεί να πάει στον... Χακάν Σουκούρ!

Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου, συνδεδεμένος άρρηκτα με τις δύο μεγαλύτερες επιτυχίες της χώρας σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο (3η θέση στο Μουντιάλ 2002 για την εθνική Τουρκίας, κατάκτηση Κυπέλλου UEFA για τη Γαλατάσαραϊ) και πλέον... καταστηματάρχης.

Το μαγαζί του είναι αρκετά δημοφιλές δη λόγω των διαφορετικών γεύσεων που προσφέρει στους Αμερικανούς της περιοχής. Μάλιστα, μαζί με τους επενδυτές - συνεργάτες του, σκέφτονται να μετατρέψουν το "Tüts" σε "αλυσίδα", εξαιτίας της ζήτησης που έχουν τα προϊόντα του.

Ο αυτοεξόριστος Σουκούρ άνοιξε φούρνο στην Καλιφόρνια

Η επιτυχία του 46χρονου Σουκούρ σε αυτόν τον τομέα οφείλεται στην αυτοεξορία του στις ΗΠΑ εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ο σκόρερ 332 τερμάτων σε 709 παιχνίδια με Σακάριασπορ, Μπούρσασπορ, Γαλατάσαραϊ, Τορίνο, Ίντερ, Πάρμα και Μπλάκμπερν, από βουλευτής της χώρας του και φίλος με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πλέον είναι καταζητούμενος για προσβολή του προέδρου της γειτονικής χώρας και εάν συλληφθεί στην πατρίδα του, ενδέχεται να οδηγηθεί μέχρι και στον θάνατο.

Οι σχέσεις των δύο αντρών κατέρρευσαν τα τελευταία χρόνια, όταν ο Σουκούρ έδειξε να συντάσσεται περισσότερο με τον έτερο φίλο του, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον πρώην ιερωμένο και νυν θανάσιμο αντίπαλο του Ερντογάν, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.

Γι' αυτόν τον λόγο, εξάλλου, όταν ο Σουκούρ κατάφερε να διαφύγει από την Τουρκία, οι αρχές της χώρας συνέλαβαν τον πατέρα του, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι χρηματοδότησε το πραξικόπημα.

Την ίδια στιγμή, ο Σουκούρ άρχιζε μια νέα ζωή στην αξίας 3.000.000 ευρώ βίλα του στο Πάλο Άλτο, μαζί με τα τρία πολυτελή αυτοκίνητά του και φυσικά την επιτυχημένη επιχείρησή του.

Photo credits: AP Photo/Amel Emric

TAGS SPORTS & GOSSIP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ