VIRAL

Πώς το ταξίδι για την ομάδα σου γίνεται εκτός από εμπειρία και πρόκληση

Πώς το ταξίδι για την ομάδα σου γίνεται εκτός από εμπειρία και πρόκληση

Αν είσαι από αυτούς που μετρούν το πάθος για την ομάδα τους σε... μίλια, πλέον μπορείς να υπολογίσεις κάθε ταξίδι μαζί της έτσι όπως εσύ θες και δίπλα στη λέξη εμπειρία, να προσθέσεις τις λέξεις "οικονομία" και "αποταμίευση".

Δεν ξέρω αν η ευλογία για τη δουλειά που κάνω μπορεί να υπολογιστεί. Σίγουρα, όμως, μπορεί να ερμηνευτεί με αμέτρητους τρόπους και αντίστοιχα παραδείγματα. Πιο τρανό, πιο απολαυστικό, η πεμπτουσία, η εξαργύρωση κάθε θυσίας, προσμονής και αγάπης για το αντικείμενο, η απογείωση της έννοιας του "αθλητικού ρεπόρτερ": Οι αποστολές.

Κάθε ταξίδι στο εξωτερικό είναι εμπειρία. Κάθε ταξίδι για να καλύψω ένα παιχνίδι της EuroLeague όμως, είναι εμπειρία ζωής. Εμπειρία που δεν μπορεί να αποτιμηθεί και να συγκριθεί με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό βέβαια είναι το προνόμιο του αθλητικού ρεπόρτερ.

Τι γίνεται, όμως, όταν το ταξίδι αυτό αφορά έναν φίλαθλο, έναν ποδοσφαιρόφιλο, έναν μπασκετόφιλο, έναν οπαδό μιας ομάδας; Το συναισθηματικό feedback και η συλλογή αναμνήσεων, εμπειριών και… χιλιομέτρων από τα ταξίδια για την ομάδα που αγαπά δεν διαφέρει από αυτό του αθλητικού ρεπόρτερ. Και δεν πρέπει να διαφέρει ούτε ως προς τη δυνατότητα τέτοιων ταξιδιών, ούτε και ως προς τη συχνότητά τους.

Αυτό που διαφέρει είναι το κόστος. Γιατί για έναν αθλητικό ρεπόρτερ ένα τέτοιο ταξίδι καλύπτεται – οικονομικά – από τη δουλειά, ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον φανατικό φίλαθλο που κίνητρό του είναι μόνο η αγάπη για την ομάδα. Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία των φιλάθλων που ακολουθούν την ομάδα τους παντού, θα πρέπει να θυμάσαι δύο πράγματα που θα ‘σώσουν’ το πορτοφόλι σου. Αφενός θα πρέπει να έχεις προγραμματίσει το ταξίδι έχοντας κάποια λεφτά στην άκρη και αφετέρου θα πρέπει να έχεις το νου σου και να βάλεις ένα ‘stop’ για να μην ξοδεύεις αλόγιστα στο ταξίδι.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται ένας πολύ καλός συμπαίκτης κάθε αγνού αφοσιωμένου φιλάθλου που αγαπά την ομάδα του και είναι ερωτευμένος με τα ταξίδια που έχει μάθει να κάνει μαζί της. Του φιλάθλου που σέβεται τον εαυτό του, την ομάδα του, μα κυρίως το πορτοφόλι του. Αυτό που κοίταζε μετά από κάθε προσγείωση ενός τέτοιου ταξιδιού για να δει τι του έμεινε και να αρχίσει αμέσως τους υπολογισμούς και τις σπαζοκεφαλιές για το πώς θα μπορέσει να το ξαναφουλάρει μέχρι το επόμενο.

Η νέα εφαρμογή waiz είναι ο συμπαίκτης που έψαχνες ώστε να μπορείς κι εσύ να καταπίνεις μίλια στο πλευρό της ομάδας σου. Ταξιδεύεις μαζί της, ξοδεύεις μαζί της, μάθε πλέον να το κάνεις σωστά, οικονομικά, με σύνεση και -γιατί όχι;- αποταμίευση.

Το πορτοφόλι σου πλέον γίνεται ηλεκτρονικό και σε βοηθά για να βλέπεις, να ελέγχεις και να διαχειρίζεται τους διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σου. Η εφαρμογή waiz είναι δωρεάν και έρχεται για να "στεγάσει" τις τράπεζες και να "αγκαλιάσει" τις διαφορετικές εφαρμογές e-banking, να διευκολύνει και βελτιώσει τη διαχείριση των οικονομικών σου, συγκεντρώνοντας τους λογαριασμούς σου σε ένα μέρος.

Πώς το ταξίδι για την ομάδα σου γίνεται εκτός από εμπειρία και πρόκληση

Από τα απλά και καθημερινά σου έξοδα, το φαγητό, την μετακίνηση, μέχρι τα πιο κοστοβόρα, τα αεροπορικά σου εισιτήρια, τη διαμονή, όλα πλέον ελέγχονται από εσένα με τη βοήθεια της εφαρμογής waiz.

Σε μοντέρνο, φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον, βλέπεις ακριβώς τι ξοδεύεις και πού, αφού οι συναλλαγές σου τοποθετούνται αυτόματα σε αντίστοιχες κατηγορίες, ανάλογα με το είδος των αγορών σου. Ένας αποθηκευτικός χώρος των συναλλαγών σου, που “πακετάρει” όλες σου τις συναλλαγές με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρεις ακριβώς τι ξόδεψες, πού το ξόδεψες και τι περιθώρια έχεις με βάση το "ταβάνι" που ο ίδιος έχεις ορίσει.

Μια εφαρμογή… παιχνιδάκι ως προς τον χειρισμό και την αισθητική της, που κάνει πιο ευχάριστη στο μάτι αλλά και στην πράξη τη διαχείριση των οικονομικών σου για ένα ευχάριστο αλλά και πιο οικονομικό ταξίδι. Έχεις όλο τον έλεγχο των λογαριασμών σου, με δυνατότητα χειροκίνητων συναλλαγών και εβδομαδιαίων ή μηνιαίων αναφορών για τα συνολικά σου έσοδα και έξοδα.

Ενημερώνεσαι άμεσα τη στιγμή που μπαίνουν χρήματα στον λογαριασμό σου, ενώ μπορείς να θέσεις και κατώτατο όριο ανά λογαριασμό ώστε να λαμβάνεις άμεσες ειδοποιήσεις όταν πλησιάζεις το όριο του μήνα.

Το ταξίδι δεν είναι μόνο εμπειρία, αλλά και πρόκληση

Τα ταξίδια που θα κάνεις για την ομάδα σου δεν εξαρτώνται μόνο από το πάθος σου γι’ αυτή, αλλά και από την οικονομική δυνατότητα να την ακολουθείς τακτικά. Πλέον, με την εφαρμογή waiz, η συχνότητα των ταξιδιών σου και αυτή η οικονομική δυνατότητα ορίζονται από σένα.

Δεν χρειάζεται πια να τα βάφεις μαύρα όταν το ταξίδι τελειώνει. Με την επιστροφή σου, δεν θα υπολογίζεις τι ξόδεψες, αφού αυτό θα το ξέρεις πριν καν επιστρέψεις, αλλά θα αρχίζεις να σχεδιάζεις τον επόμενο προορισμό σου.

Κι αυτό χάρη στα challenges που θα σου προτείνει η εφαρμογή waiz με βάση τις κατηγορίες των εξόδων σου. Πού δαπάνησες περισσότερα χρήματα; Σε ποιες κατηγορίες ξόδεψες περισσότερο; Όλα αυτά θα έχουν πλέον τον έλεγχό σου και θα γίνονται προκλήσεις της καθημερινότητας, ώστε να επιλέγεις, να ορίζεις και να περιορίζεις τα έξοδά σου ανά κατηγορία.

Mε αυτόν τον τρόπο, η εφαρμογή υποβοηθά την αποταμίευση και σε βοηθά να ελέγχεις τα καθημερινά έξοδά σου, προετοιμάζοντας έτσι και το επόμενο ταξίδι σου, το οποίο θα είναι ακόμη πιο ελεγχόμενο αν έχεις περάσει με επιτυχία τα challenges που σου έχει θέσει.

Πολλώ δε, αν είσαι ομαδικός και υπάκουος παίκτης, ακολουθώντας τις συμβουλές της. Η διάδραση με την εφαρμογή μετατρέπει την αποταμίευση σε παιχνιδάκι όταν έρχεται η στιγμή να σου προτείνει και ένα ανώτατο όριο για τα έξοδα του μήνα, ανά κατηγορία.

Πόσα ξόδεψες για φαγητό; Πόσα ξόδεψες σε ψώνια; Μάθε να τα ελέγχεις, να τα διαχειρίζεσαι και να τα ορίζεις με βάση το όριο που έχεις θέσει και με στόχο την πρόκληση που μαζί βάλατε.

Θα σου δείξει πού χαλάς περισσότερο, θα σου χτυπήσει το καμπανάκι όταν αρχίζεις να… ξεφεύγεις και θα σου δώσει τα τελικά αποτελέσματα ώστε να ξέρεις αν πέτυχες ή όχι στο challenge που σου έβαλε. Όλα αυτά, με στόχο την αποταμίευση, σε κάθε κατηγορία και εν τέλει στη σούμα των τραπεζικών σου λογαριασμών.

Την ίδια ώρα, σχεδίασε το επόμενο ταξίδι σου χάρη στο εξίσου σημαντικό και απαραίτητο για κάθε λάτρη των ταξιδιών εργαλείο με την ονομασία "Budget". Δες τι ξόδεψες τον προηγούμενο μήνα, σε ποιες κατηγορίες, σε ποιο ταξίδι και με βάση αυτά προγραμμάτισε και όρισε τα έξοδά σου στον επόμενο προορισμό σου. Κάθε ταξίδι αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία, αλλά έχει και διδακτικό χαρακτήρα ώστε να ξέρεις τι και πού ξόδεψες, χρησιμοποιώντας το ως παραδειγματισμό και μπούσουλα για το επόμενο.

Παίρνεις τον έλεγχο των οικονομικών σου και δημιουργείς το δικό σου ηλεκτρονικό πορτοφόλι χάρη στην εφαρμογή waiz, η οποία διατίθεται δωρεάν για iOS και Android κινητά. Ένας οικονομικός σύμβουλος της καθημερινότητας, ένας οδηγός αποταμίευσης, αλλά και ένα ασφαλές μέσο για να ξέρεις, να ορίζεις και να προγραμματίζεις τα έξοδά σου. Από τα πιο απλά και καθημερινά, μέχρι το πιο μακρινό ταξίδι για την ομάδα σου. Όλα αυτά, με ασφάλεια, βάσει των security standards που ακολουθεί η εφαρμογή και τα οποία επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία (PSD2) για την προστασία των προσωπικών τραπεζικών σου –κρυπτογραφημένων- δεδομένων.

Μετά από τόσες αποστολές, μέσα από όλα αυτά τα ταξίδια για μπασκετικούς αγώνες βρήκα το νόημα, την ουσία και την ενσάρκωση της φράσης που λέει ότι "σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι". Το waiz έγινε το εργαλείο για να μη βάλω τερματικό σταθμό στην αγάπη μου για τα ταξίδια και τη δουλειά που μου τα προσφέρει.

Σημασία, άλλωστε, δεν έχει πού θα φτάσει η ομάδα σου, αλλά μέχρι πού θα φτάσεις εσύ γι’ αυτή.

*Κατέβασε την εφαρμογή waiz σε Android ή iOS συσκευή.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ