VIRAL

Η μπάλα στο χορτάρι και το χόρτο στην χορτόπιτα

Η μπάλα στο χορτάρι και το χόρτο στην χορτόπιτα

Μία συνταγή για να συνοδεύσει όλα σου τα τραπέζια μέχρι και εκείνο του Πάσχα.

Ας μιλήσουμε λίγο για την αξία των συνοδευτικών σε ένα τραπέζι. Για εκείνα που δεν θέλουν να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κερδίζουν κάθε φορά τις καρδιές μας. Για εκείνα που συνοδεύουν και δεν κυριαρχούν. Οι πίτες, ο αλοιφές, τα ορεκτικά, τα τσιμπήματα, οι μεζέδες. Όλα αυτά που μπορείς να καταναλώνεις ανά πάσα στιγμή μίας χαλαρής σου ημέρας σε ένα τραπέζι μαζί με ένα ποτήρι Ούζο ΜΙΝΙ.

Αυτή τη Σαρακοστή δίνουμε πόνο για να έχετε εσείς στο τραπέζι σας μόνο τα καλύτερα. Γι' αυτό και δημιουργήσαμε το www.minisarakosti.gr. Ένα site που περιέχει 15 λαχταριστά πιάτα, άλλα νηστίσιμα και άλλα όχι, για να στολίσεις το τραπέζι σου ανά πάσα στιγμή, όποια κι αν είναι η παρέα σου, με τις καλύτερες και πιο γευστικές συνταγές.

Ας πάμε όμως στο συγκεκριμένο πιάτο της ημέρας. Την χορτόπιτα με ούζο και με σπιτικό ζυμωτό φύλλο παρακαλώ. Ως λάος είμαστε φανατικοί κάθε έκφανσης της πίτας. Γι' αυτό και θα βρεις αλχημείες που εμπλέκουν όποιο υλικό βάλεις με τον νου σου, σε μία πίτα. Από κρεατικά και θαλασσινά μέχρι φρούτα και περίεργα λαχανικά. Αλλά πού και πού θες την απλή, αγνή γεύση μίας πίτας που μετρά χρόνια και χρόνια παράδοσης.

Η δική μας τσαχπινιά στην συνταγή είναι στο ούζο. Αυτό που θα βάλεις στην συνταγή σου για να δώσει την σπιρτάδα και την πιπεράτη γεύση του. Αλλά και αυτό που θα σερβίρεις στο ποτήρι για να ακολουθήσει το νερό και ο πάγος. Το αγαπημένο Ούζο ΜΙΝΙ.

Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή και ετοιμάσου να δημιουργήσεις. Αν χρειαστείς βοήθεια, μπορείς πάντα να φωνάξεις τον ερασιτέχνη μάγειρα της παρέας με την πρόφαση ότι θα πιείτε απλά ουζάκια παρέα.

Χορτόπιτα με ούζο και σπιτικό ζυμωτό φύλλο

Η μπάλα στο χορτάρι και το χόρτο στην χορτόπιτα
© 2018 DIM VERGIS

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

750 γ.ρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.γ. αλάτι

360 γρ. νερό

Για τη γέμιση:

500 γρ. φρέσκο σπανάκι

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. φέτα

μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο

μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

πιπέρι

Η μπάλα στο χορτάρι και το χόρτο στην χορτόπιτα
© 2018 DIM VERGIS

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 2 ώρες περίπου αφοί σκεπάσουμε με μεμβράνη για να μη στεγνώσει. Προετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας στο ελαιόλαδο κρεμμύδι, σκόρδο και στο τέλος το σπανάκι. Στραγγίζουμε τα υγρά και αφοί κρυώσει ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Η μπάλα στο χορτάρι και το χόρτο στην χορτόπιτα
© 2018 DIM VERGIS

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μερί. Ανοίγουμε με τη βέργα ή πλάστη σε ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Αφού ανοίξουμε 6 φύλλα τοποθετούμε τα πρώτα τρία στο κάτω μέρος του ταψιού, αλείφοντας ενδιάμεσα λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Τοποθετούμε τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα 3 φύλλα πάλι αλείφοντας διαδοχικά με ελαιόλαδο όπως και στο επάνω μέρος του τελευταίου φύλλου. Προαιρετικά χαράζουμε τα κομμάτια πριν ψηθεί η πίτα μας για να ψηθεί καλύτερα και να κοπούν πιο εύκολα αργότερα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40'-45'.

Για ακόμα περισσότερες σαρακοστιανές συνταγές που ταιριάζουν ιδανικά με το αγαπημένο μας Ούζο ΜΙΝΙ, μπες στο minisarakosti.gr.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ