GAMES

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

O κορονοϊός μάς κρατάει στο σπίτι, αλλά το Sport24.gr έχει τη λύση για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας μέσα από τα πέντε αθλητικά video games που αξίζει να "λιώσετε" όσο βρίσκεστε σε καραντίνα.

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα παγκοσμίως, με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και αρκετούς να χρειάζεται να μείνουν στα σπίτι τους προκειμένου να σταματήσει τη διασπορά του ιού. Μεταξύ των χωρών που βρίσκεται σε καραντίνα είναι και η Ελλάδα, με τους περισσότερους πολίτες να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να ακολουθούν πιστά την εντολή του Υπουργείου Υγείας "Μένουμε Σπίτι".

Ωστόσο, ακόμα και μέσα στο σπίτι, υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να περάσει ευχάριστα το χρόνο του. Όπως για παράδειγμα, να "λιώσει" με τις ώρες στα video games, όπως έκανε όταν ήταν παιδί. Γι' αυτό το λόγο, το Sport24.gr έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει πέντε αθλητικά video games για όλες τις κονσόλες (PC, X-BOX, Play Station) που αξίζει να παίξετε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

1. eFootball PES 2020

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Η KONAMI μπήκε το περασμένο καλοκαίρι σε μία νέα εποχή, προχωρώντας σε αλλαγή του τίτλου του παιχνιδιού. Πλέον, το αγαπημένο PES μετονομάστηκε σε "eFootball PES 2020", σε μία κίνηση που ξάφνιασε αρκετούς, αλλά έχει λογική, αφού η εταιρεία αποφάσισε να εστιάσει σε μεγάλο βαθμό στα eSports.

Με τον Λιονέλ Μέσι να φιγουράρει στο εξώφυλλο του παιχνιδιού, το νέο PES έχει καλύτερα γραφικά, βελτιωμένο Gameplay και δυνατές αποκλειστικότητες, όπως είναι για παράδειγμα τα δικαιώματα της Γιουβέντους. Με το Master League να αποτελεί το όνειρο κάθε λάτρη του παιχνιδιού, τα πράγματα θα κυλήσουν υπέροχα στην καραντίνα.

2. NBA 2K20

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Το NBA 2K20 αποτελεί το "must" για κάθε μπασκετόφιλο. Πρόκειται για ό,τι πιο κοντινό σε πραγματικό παιχνίδι, με ξεχωριστές επιλογές σε Game Mode και το "MyCareer" γι' ακόμα μία χρονιά να αποτελεί την ιδανική λύση για "κάψιμο".

Το νέο NBA 2K διαθέτει τα καλύτερα γραφικά στην κατηγορία του και βελτιωμένο Gameplay, με ασύγκριτο έλεγχο και προσαρμογή του παίκτη. Εξαιρετικά γραφικά, τα οποία αγγίζουν τις πραγματικές συνθήκες ενός αγώνα και έναν Γιάννη Αντετοκούνμπο έτοιμο να πανηγυρίσει το πρώτο δακτυλίδι πρωταθλητή.

3. Football Manager 2020

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Αν είχε ως όνειρο ζωής να γίνεις προπονητής, τώρα είναι η ευκαιρία σου. Το Football Manager 2020 έχει εξελιχθεί στο απόλυτο παιχνίδι για κάθε ποδοσφαιρόφιλο. Το Menu έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, με προσθήκη animations που κάνουν πιο ευχάριστη την πλοήγηση στον μαγικό κόσμο ενός προπονητή. Στο φετινό παιχνίδι, ο ρόλος του manager έχει αλλάξει, καθώς μπορεί να αναθέσει περισσότερες αρμοδιότητες στους βοηθούς του, αλλά και να διαχειριστεί καλύτερα το ρόστερ του.

Παράλληλα, το σκάουτινγκ έχει βελτιωθεί αισθητά, με τους σκάουτ να έχουν τη δυνατότητα πλέον να παρακολουθεί περισσότερα από ένα πρωταθλήματα ανά την υφήλιο. Ωστόσο, πέρα από τις οδηγίες πριν από τα παιχνίδια, ο ρόλος του προπονητή είναι ενεργός και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οι οδηγίες που δίνονται από τον πάγκο μεταφέρονται στους παίκτες στην επόμενη διακοπή του παιχνιδιού, ενώ μετά το τέλος οι συνεντεύξεις Τύπου έχουν το ενδιαφέρον τους.

4. UFC 3

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα μαχητικά σπορ, έχουν τη λύση και για εσάς. Το "UFC 3" είναι το τελευταίο fighting game της ΕΑ Sports και το καλύτερο, κατά γενική ομολογία. Τα γραφικά βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, ενώ το Gameplay ενός τέτοιου video game δεν απέχει πολύ από τον ρεαλισμό ενός κανονικού αγώνα.

Οι γροθιές, οι κλοτσιές, ακόμα και ο ιδρώτας που σκορπίζεται δεξιά και αριστερά, μας αποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε μία πραγματική UFC μάχη. Κάθε αθλητής, ανάλογα με το στυλ του, ειδικεύεται σε κάποιες τεχνικές, το οποίο σημαίνει πως το UFC 3 συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με την πραγματικότητα. Το Career Mode είναι διασκεδαστικό, ενώ το γεγονός πως υπάρχουν περισσότεροι από 200 αθλητές σε 10 ξεχωριστές κατηγορίες, κάνει το παιχνίδι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και σίγουρα όχι βαρετό.

5. F1 2019

Πέντε αθλητικά video games για να "λιώσεις" όσο είσαι στο σπίτι λόγω κορονοϊού

Αν πάλι είστε φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το F1 2019 της Codemasters θα είναι η καλύτερη συντροφιά σας. Με το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 να αναβάλλεται επ' αόριστον, έως ότου ηρεμήσει η κατάσταση με τον κορονοϊό, το F1 2019 θα είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην καραντίνα προκειμένου να περνάμε ευχάριστα την ώρα μας.

Η νέα έκδοση του F1 πατάει πάνω στα πολύ καλά στοιχεία που είχε εκείνη του 2018 και τα εξελίσσει σημαντικά. Παράλληλα, το ανασχεδιασμένο κεντρικό Menu παραμένει εύχρηστο, ενώ τα γραφικά και το Gameplay παρουσιάζουν βελτίωση. Με την εικόνα που παρουσιάζει το νέο παιχνίδι, δείχνεις κι εσύ ικανός να πανηγυρίσεις τον τίτλο του πρωταθλητή στη Formula 1. Έστω και σε virtual reality mode.

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ