GAMES

Η ιεραρχία στα αποδυτήρια των "Big-4" σύμφωνα με το Football Manager 2018

Η ιεραρχία στα αποδυτήρια των "Big-4" σύμφωνα με το Football Manager 2018

Οι ηγέτες και οι παίκτες με τη μεγαλύτερη ή τη μικρότερη επιρροή. Η ελληνική κοινότητα του Football Manager 2018 παρουσίασε την ιεραρχία στα αποδυτήρια των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ δεν λείπουν κι οι εκπλήξεις. (GRAPHICS)

Στις 10 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε κι επίσημα το Football Manager 2018, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει, γι' ακόμα μία χρόνια, το απόλυτο game για τους απανταχού... wannabe προπονητές. Στη νέα έκδοση έρχεται να προστεθεί μία επιλογή που πρόκειται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το έργο των επίδοξων προπονητών. Αναφερόμαστε στον τομέα των dynamics, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ του προπονητή και των παικτών κι αφορά τη σωστή διαχείριση των αποδυτηρίων της ομάδας.

Μάλιστα, η ελληνική κοινότητα του Football Manager, μέσω της ιστοσελίδας " fmgreece.gr" παρουσίασε μέσα από γραφήματα την ιεραρχία στα αποδυτήρια των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων, δηλαδή του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η ιεραρχία εντός ομάδας, δημιουργήθηκε με βάση τις σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες, τις ηγετικές τους ικανότητες, το χρόνο στον οποίο βρίσκονται στην ομάδα αλλά και διαπροσωπικές σχέσεις που είτε προϋπήρχαν είτε αναπτύσσονται όσο οι παίκτες συνυπάρχουν στα αποδυτήρια.

Δείτε αναλυτικά:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ιεραρχία στα αποδυτήρια των "Big-4" σύμφωνα με το Football Manager 2018

Στον Ολυμπιακό, ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Κώστας Φορτούνης. Στις... πλάτες του Έλληνες μεσοεπιθετικού στηρίζεται μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας των "ερυθρολεύκων", ενώ το γεγονός πως ανήκει στην ομάδα απ' το καλοκαίρι του 2014, τον μετατρέπει αυτόματα σε έναν απ' τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Αλεξίς Ρομαό είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη επιρροή στα αποδυτήρια των Πειραιωτών, σύμφωνα με το Football Manager, ενώ σημαντική επιρροή έχουν κι οι Παναγιώτης Ταχτσίδης, Στέφανος Καπίνο, Γκιγιόμ Ζιλέ, Σεμπά, Αλμπέρτο Μποτία, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Σίλβιο Προτό, Εμάνουελ Εμενίκε, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Βάντις Οτζίτζα-Οφόε, Μάρκο Μάριν και Λεονάρντο Κούτρης.

Στην κατηγορία "Άλλοι παίκτες", δηλαδή σ' αυτούς που, μέχρι στιγμής, δεν επηρεάζουν καταστάσεις, βρίσκονται οι Γιάγκος Βούκοβιτς, Φελίπε Πάρντο, Αντρέ Μαρτίνς, Μεχντί Καρσελά, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Μπεν Μοχάμεντ, Ούρος Τζούρτζεβιτς, Μπιέρν Ένχελς, Χβόγε Μίλιτς, Σάσα Ζντιέλαρ, Λευτέρης Χουτεσιώτης και Θανάσης Ανδρούτσος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ιεραρχία στα αποδυτήρια των "Big-4" σύμφωνα με το Football Manager 2018

Αντίθετα στον "αιώνιο αντίπαλο" Παναθηναϊκό, το οξύμωρο είναι πως δεν υπάρχει κάποιος ηγέτης. Απ' τη μία πλευρά είναι λογικό -λόγω και της φυγής αρκετών σημαντικών ποδοσφαιριστών το περασμένο καλοκαίρι- να υπάρχει έλλειψη ηγετών, ωστόσο υπάρχουν παίκτες όπως ο Ροντρίγκο Μολέντο κι ο Αντρές Τσάβες που διαθέτουν ηγετικά χαρακτηριστικά. Στην κατηγορία "παίκτες με μεγάλη επιρροή" βρίσκονται οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Γιώργος Κουτρουμπής, ενώ ακολουθούν οι Λούκας Βιγιαφάνιες, Ροντρίγκο Μολέντο, Χρήστος Δώνης, Όσκαρ Χίλιεμαρκ, Ουσμάν Κουλιμπαλί, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Ρόμπιν Λουντ, Αντρές Τσάβες, Τάσος Αυλωνίτης και Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Σύμφωνα με το Football Manager, οι Γιακουμπά Σιλά, Φάνης Τζανδάρης, Σωκράτης Διούδης, Λουτσιάνο, Εμιλιάνο Ινσούα, Αντονί Μουνιέ, Νούνο Ρέις, Γκιγέρμο Μολίνς, Πασχάλης Στάικος, Όμρι Άλτμαν, Κωνσταντίνος Κότσαρης, Τάσος Χατζηγιοβάννης, Σωτήρης Πίσπας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα αποδυτήρια του "τριφυλλιού".

AEK

Η ιεραρχία στα αποδυτήρια των "Big-4" σύμφωνα με το Football Manager 2018

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, ηγέτης της ομάδας είναι ο άτυχος της φετινής σεζόν, Πέτρος Μάνταλος. Απόλυτα λογικό, αφού πρόκειται για τον αρχηγό της Ένωσης κι έναν απ' τους ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας. Παράλληλα, μεγάλη επιρροή έχουν κι οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάκομπ Γιόχανσον και Παναγιώτης Κονέ. Σημαντική επιρροή στους "κιτρινόμαυρους" έχουν κι οι Αντρέ Σιμόες, Τάσος Μπακασέτας, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, Ροντρίγκο Γκάλο, Μιχάλης Μπακάκης, Γιάννης Ανέστης, Βασίλης Μπάρκας, Σέρχιο Αραούχο και Όγκνιεν Βράνιες.

Στην κατηγορία "Άλλοι παίκτες" είναι οι Γιώργος Γιακουμάκης, Έλντερ Λόπες, Άνταμ Τζανετόπουλος, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, Μάρκο Λιβάγια, Παναγιώτης Τσιντώτας, Ούρος Τσόσιτς, Άρνορ Τρίστασον, Πατίτο Ροντρίγκες, Βίκτωρ Κλωναρίδης, Παναγιώτης Ντούνης, Κώστας Γαλανόπουλος, Βινίσιους ντε Φρέιτας και Ανδρέας Βλαχομήτρος. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, ίσως οι Μάρκο Λιβάγια, Έλντερ Λόπες και Ούρος Τσόσιτς άξιζαν μία θέση ψηλότερα στην ιεραρχία.

ΠΑΟΚ

Η ιεραρχία στα αποδυτήρια των "Big-4" σύμφωνα με το Football Manager 2018

Τέλος, στον ΠΑΟΚ ο Στέλιος Μαλεζάς είναι ο ηγέτης της ομάδας. Κι ο λόγος είναι το γεγονός πως έχει αγωνιστεί για περισσότερο από 12 χρόνια στον "Δικέφαλο του Βορρά", με συνέπεια να γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα τη νοοτροπία της ομάδας. Οι δύο ποδοσφαιριστές με μεγάλη επιρροή είναι ο αρχηγός, Δημήτρης Πέλκας, καθώς κι ο Βιεϊρίνια, ο οποίος επέστρεψε στους Θεσσαλονικείς το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από μία πενταετία στη Βόλφσμπουργκ.

Επιρροή στα αποδυτήρια έχουν επίσης οι Ρόμπερτ Μακ, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, Παναγιώτης Γλύκος, Μάριν Λέοβατς, Γκόικο Τσίμιροτ, Τζάλμα Κάμπος, Κάρλος Σαμπράνο, Γιάννης Μυστακίδης, Λέο Μάτος, Βαρέλα, Έργκους Κάτσε, Χοσέ Κάνιας, Μαουρίσιο και Ομάρ Ελ Καντουρί. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην κατηγορία "Άλλοι παίκτες" βρίσκεται το "βαρύ πυροβολικό" του ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, αλλά κι οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Γέβγεν Σάχοβ και Ροδρίγο Ρέι.

Ακολουθούν οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Ευθύμης Κουλούρης, Ζέλικο Μπρκιτς, Ντοριάν Λεβέκ, Αχιλλέας Πούγγουρας, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, Κωσταντίνος Δημητρίου και Μάριος Σιαμπάνης.

Ακολουθήστε την ελληνική κοινότητα του Football Manager στο Facebook.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ