GAMES

Gameathlon 2019: To μεγαλύτερο gaming γεγονός της χρονιάς είναι προ των πυλών!

Gameathlon 2019: To μεγαλύτερο gaming γεγονός της χρονιάς είναι προ των πυλών!

Το GameAthlon επιστρέφει για ακόμα μία χρόνια, για να μας χαρίσει μοναδικές gaming στιγμές, απίθανες συγκινήσεις και εκπλήξεις, αλλά και πολλά δώρα και έπαθλα για τους νικητές. Το Sport24.gr μίλησε με έναν εκ των διοργανωτών.

Πλέον στον 7 κύκλο εξέλιξης, είναι το πρώτο πραγματικό mega event της Αθήνας με πυρήνα το gaming, την τεχνολογία, τα eSports και την pop/cult κουλτούρα.

Τα επτά (7) στρέμματα του Ολυμπιακού Κέντρου Tae Kwon Do στην Πλατεία Νερού, θα μεταμορφωθούν το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιανουαρίου 2019, σε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο.

Το Sport24.gr μίλησε τον Ανδρέα Δερδεμέζη, έναν εκ των διοργανωτών του GameAthlon 2019, όπου μας ανέλυσε για όλη την φιλοσοφία πίσω από το μεγάλο event, τις εκπλήξεις που ετοιμάζουν. Αρχικά, ο κ. Δερδεμέζης τόνισε πως: "Tο Gameathlon είναι το παλαιότερο και πιο γνωστό brand name, στα gaming events και έχει κρατήσει αναλλοίωτο τον σκληροπυρηνικό του χαρακτήρα από το 2013 ενώ παράλληλα πρεσβεύει την ορθολογική πλευρά των videogames.

Ο βασικός πυλώνας του είναι τα μεγάλης κλίμακας τουρνουά Ηλεκτρονικού αθλητισμού (esports), που κάθε χρόνο μεγαλώνουν και θέτουν νέα πανελλήνια ρεκόρ συμμετοχής με δεκαπλάσιους συμμετέχοντες σε σχέση με άλλα gaming events. Τον βασικό πυρήνα τον εμπλουτίζουμε με όλες τις πτυχές της POP κουλτούρας, εκπαιδευτικά σεμινάρια και φυσικά την πιο πλήρη έκθεση στον χώρο"

Όσον αφορά για τις αλλαγές και τα καινούργια στοιχεία που θα φέρει το event, τόνισε πως: "Tο Gamethlon είναι το πιο ραγδαία εξελισσόμενο gaming event. Καταρχήν για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γίνει LAN PARTY, το event θα παραμείνει ανοιχτό για τις 48 ώρες του Σαββατοκύριακου και οι επισκέπτες που θα φέρουν τα δικά τους PC/Consoles θα έχουν την δίκη τους θέση με ρεύμα και ίντερνετ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο... σκεφτείτε το σαν Videogames Camping, αλλά αντί για σκηνή φέρνεις το σύστημα σου.

Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και πραγματική πρωτοπορία, η καλύτερη έκπληξη πάντως θα είναι το "βασιλικό πρωινό" της Κυριακής για τους πρωτεργάτες του Lαν Party.Φέτος, σε συνεργασία με την επίσημη κονσόλα της διοργάνωσης PlayStation(r)4 θα υπάρχουν πάνω από 120 σταθμοί PS4 τόσο σε αρένες άλλα και σε booths. Σε συνδυασμό με τους υπολογιστές, arcades,Lan Party και άλλες συσκευές , θα ανάψουν πάνω από 400 οθόνες ταυτόχρονα!"

O Ανδρέας Δερδεμέζης φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους Έλληνες gamers που ανεβαίνουν διαρκώς επίπεδο, αλλά και καλύτερα games της χρονιάς που μας πέρασε: "Όπου και να κοιτάξεις υπάρχει και ένας Έλληνας λένε και στο gaming ισχύει επίσης, πέρα από παγκοσμίου επιπέδου παίκτες όπως ο Κωνσταντίνος "Forg1ven" Τζορτζίου η Ελλάδα πραγματικά βράζει από ταλέντο.

Στα περισσότερα πρωταθλήματα εντός Βαλκανίων πάντα οι ελληνικές ομάδες είναι το φαβορί, παρόλα ταύτα το ταλέντο μόνο του δεν φτάνει και ενώ στο εξωτερικό επενδύονται εκατομμύρια για μισθούς παικτών και υποδομές, εδώ λόγο της κρίσης τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα. Αυτήν την στιγμή είμαστε σε ένα ημι-επαγγελματικό επίπεδο σαν χώρα και ουσιαστικά εφαλτήριο για καριέρα στο εξωτερικό, παρόλα ταύτα υπάρχει εξέλιξη και σύντομα πιστεύω θα δούμε πολύ δυνατούς παίκτες και ομάδες.

Για το 2018 πιστεύω πως Fortnite και Red Dead Redemption... απλά έσβησαν από τον χάρτη οτιδήποτε άλλο κυκλοφόρησε σε όλους τους τομείς αφού το μεν Fortnite χτύπησε τους 200. εκ χρήστες ενώ η οκταετής παραγωγή του RDR2 έσπασε τα ταμεία, με 1δις+ εισπράξεις!"

Τέλος, ανέφερε το gaming δεν είναι απλά ένα έδωσε και τις ευχές του για το φετινό Gameathlon 2019: "Θα έλεγα ότι το gaming είναι τρόπος ζωής και μπορεί να γίνει όλα τα παραπάνω αναλόγως με τις συνθήκες και τον εκάστοτε άνθρωπο. Θεωρώ την γενιά μου (Xenials), πολύ τυχερούς γιατί είχαμε την εμφάνιση της τεχνολογίας όταν ήμασταν μικρά παιδιά και το ξέσπασμα (Υ2Κ) όταν ήμασταν ακόμα teenagers, άρα υπήρχε μια σχετική ισορροπία ακόμα και για εμάς που ήμασταν οι "σπασίκλες".

Επίσης νοιώθω τυχερός που όταν γεράσω αντί να λύνω σταυρόλεξα θα μπορώ να περνάω τον ελεύθερο μου χρόνο με αντίστοιχα Videogames που κρατάνε το μυαλό και τα αντανακλαστικά "φρέσκα". Τέλος, μιας και μιλάμε για ευχές, σε συνεργασία με το ίδρυμα Make-a-Wish Ελλάδας θα πραγματοποιήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Gaming ευχή κάποιου μικρού μας φίλου... Για την εκδήλωση, ελπίζω ότι θα είναι άξιος πρεσβευτής της Gaming κοινότητας και θα αφήσει άλλο ένα λιθαράκι στην απενοχοποίηση και ορθολογική χρήση των Videogames"

Photo credits: Facebook

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ