GAMES

Έπαιξε 221 σεζόν στο Football Manager και κέρδισε 680 τρόπαια

Έπαιξε 221 σεζόν στο Football Manager και κέρδισε 680 τρόπαια

Ένας Πολωνός μπήκε στο βιβλίο Guinness γιατί έπαιξε τις περισσότερες σερί σεζόν στο Football Manager, κατακτώντας στη διάρκεια των... 221 ετών 680 τρόπαια.

Τον τίτλο του πιο φανατικού παίκτη Football Manager διεκδικεί επάξια ο Πολωνός Μίχαλ Λένιετς. Οι 221 σεζόν τις οποίες έχει παίξει από τον Νοέμβριο του 2015 στο Football Manager 2016 ως προπονητής της Λεχ Πόζναν του δίνουν αυτό το δικαίωμα.

Ο Λένιετς, ο οποίος στις 2 Δεκεμβρίου 2017 έπαιζε τη σεζόν 2237-2238, κατέχει πλέον το επίσημο ρεκόρ για το μεγαλύτερο παιχνίδι στο FM, όπως του αναγνωρίστηκε και από τους ανθρώπους του βιβλίου Guinness.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Σεμπ Κίναν, που είχε αγωνιστεί 170 σεζόν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 με Μπαρτσελόνα, ΚΠΡ, Μπρίστολ Σίτι και Όξφορντ.

Έπαιξε 221 σεζόν στο Football Manager και κέρδισε 680 τρόπαια

Ο χαρακτήρας του 38χρονου Πολωνού στο game έχει φτάσει πλέον τα 258 χρόνια και είναι ο πιο διακεκριμένος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα έχει κατακτήσει:

207 πρωταθλήματα Πολωνίας

161 κύπελλα Πολωνίας

184 σούπερ καπ Πολωνίας

45 Champions League

32 σούπερ καπ Ευρώπης

42 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων

1 Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Ολλανδίας

2 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με την εθνική Ολλανδίας

1 Κύπελλο Συνομοσπονδιών με την εθνική Ολλανδίας

2 Nations League με την εθνική Ισπανίας και την εθνική Αγγλίας

1 Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την εθνική Γκάνας

Συνολικά, έχει προπονήσει σε 14.381 παιχνίδια, έχει κερδίσει τα 10.997 εξ αυτών και έχει χάσει μόλις 1.720, με ποσοστό επιτυχίας 76%.

"Είχα τα καλύτερα αποτελέσματά μου με τη Λεχ Πόζναν και την Ολλανδία φυσικά. Με τους 'οράνιες' έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης δύο φορές και κατέκτησα και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οπότε τα κέρδισα σχεδόν όλα με αυτές τις ομάδες. Αλλά δεν ήταν όλες οι εθνικές ομάδες ευχαριστημένες να με έχουν προπονητή. Απολήθηκα σχεδόν αμέσως από την εθνική Πολωνίας, όμως αυτό ήταν στην αρχή της καριέρας μου", δήλωσε ίδιος.

"Στόχος μου είναι να προπονώ νεαρούς παίκτες και να τους εισαγάγω αρχικά στην πρώτη ομάδα, όπως σχεδόν κάνει η πραγματική Λεχ Πόζναν. Σίγουρα, η πιο μεγάλη στιγμή μου ήταν όταν οι μαθητές μου, νυν ή βετεράνοι παίκτες, όλοι από τις ακαδημίες της Λεχ Πόζναν, βρίσκονταν στην Κορυφαία Ενδεκάδα του Έτους. Είναι σημαντικό κατόρθωμα".

Όσο για την είσοδό του στο βιβλίο "Guinness", τόνισε: "Το αντιμετωπίζω ως βραβείο για την οικογένειά μου. Πάντοτε είχα το Football Manager να τρέχει στο background, οπότε ήταν μία πρόκληση και για την οικογένειά μου επίσης".

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ