VIRAL

Βγες από το σπίτι, κάνε μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου και γυμνάσου

Βγες από το σπίτι, κάνε μια βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου και γυμνάσου

Ο fitness editor, Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, πιστός στο ραντεβού μας και αυτή την εβδομάδα, σου δείχνει τις επόμενες πέντε ασκήσεις για ένα δυνατό workout στη φύση που θα 'γυμνάσει' όλο το σώμα και θα σε γεμίσει ενέργεια.

Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί γιατί σε όποια πόλη κι αν μένουμε, έχουμε πολλές ευκαιρίες να γυμναστούμε σε εξωτερικούς χώρους. Με την χαλάρωση των μέτρων και πάντα με γνώμονα την αυτοπροστασία μας, θα εντάξουμε στην αθλητική μας ρουτίνα και ένα υπαίθριο πρόγραμμα: ένα δυνατό workout στη φύση σε περιμένει πιο κάτω.

Ξεκίνα την ημέρα σου, δίνοντας στον οργανισμό σου την ενέργεια που του αξίζει! Απόλαυσε ένα ωραίο πρωινό και στη συνέχεια πάρε την πολυβιταμίνη Immuvit που σου ταιριάζει καλύτερα, με τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπορείς να επιλέξεις την πολυβιταμίνη Immuvit plus Q10 ή Immuvit prime 50+ αν είσαι άνω των 50 ετών.

Συνέχεια έχει η αεροβική άσκηση, μπορείς να επιλέξεις περπάτημα ή τρέξιμο, σε βουνό ή παραλία, ενώ μία πολύ αγαπημένη επιλογή είναι να πάρεις το ποδήλατό σου και να κάνεις μεγάλες αποστάσεις, ειδικά τώρα που η κίνηση είναι μειωμένη. Όμως, για να δυναμώσεις τους μύες, να κάψεις λίπος, να γυμνάσεις την καρδιά και να διατηρήσεις την υγεία των πνευμόνων σου, πιάσε το στρώμα γυμναστικής και πήγαινε σε ένα ανοιχτό πάρκο για να εκτελέσεις το παρακάτω πρόγραμμα που σου παρουσιάζουμε.

Αποτελείται από ασκήσεις που απομονώνουν τα άκρα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να τις εκτελέσεις σε 2 μέρη την κάθε μία, μια φορά για τη δεξιά πλευρά και μια φορά για την αριστερή. Αυτό ανεβάζει τον πήχη δυσκολίας αλλά ταυτόχρονα θα σε γυμνάσει και πιο έντονα. Η βόλτα όμως στο πάρκο και η έξοδος από το σπίτι θα σου δώσει την ψυχολογική δύναμη, την ενέργεια και την όρεξη που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στο πρόγραμμα.

Κάνε 5 σετ για την κάθε άσκηση. Κάθε σετ πρέπει να έχει διάρκεια 20 δευτερόλεπτα και ξεκούραση αντίστοιχα άλλα 10 δευτερόλεπτα στο ενδιάμεσο. Όταν κάνεις και τα 5 σετ ξεκουράσου 1 λεπτό και μετά εκτέλεσε την επόμενη άσκηση. Όταν, για παράδειγμα, εκτελείς τα leg dead lifts, εκτέλεσε 5 σετ για το δεξί, ξεκουράσου 1 λεπτό και μετά άλλα 5 σετ για το αριστερό πόδι.

Ξεκινάμε:

1. Δυναμικά καθίσματα

Ένα καλό και δυνατό ζέσταμα. Με την κίνηση αυτή θα ζεστάνεις όλους τους μύες σου και θα ανεβάσεις παλμούς.

2. Leg dead lifts

Ιδανική άσκηση για να δυναμώσεις οπίσθιο μηριαίο αλλά και την άρθρωση του γονάτου. Πρέπει να σφίγγεις συνεχώς το πόδι αλλά και την κοιλιά για να μην χάνεις την ισορροπία σου.

3. Πλάγιες προβολές

Φρόντισε να κατεβαίνεις όσο πιο χαμηλά μπορείς και μετά να σπρώχνεις με δύναμη το πόδι στο γρασίδι έτσι ώστε να ανεβαίνεις σωστά και εύκολα.

4. Κάμψεις με άγγιγμα ώμου

Μία συνδυαστική άσκηση που θα ενεργοποιήσει χέρια, στήθος, ώμους αλλά και κοιλιά. Στα τελευταία σετ θα νιώσεις πολύ έντονο μυϊκό κάψιμο.

5. Πλάγιοι κοιλιακοί

Δοκίμασε να πιάσεις με το δεξί χέρι τον αριστερό αστράγαλο και αφού ολοκληρώσεις τα σετ κάνε το ίδιο με τα άλλα άκρα.

Με τις πιο πάνω ασκήσεις έχεις στη διάθεσή σου 3 ολοκληρωμένα προγράμματα για να εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Σου δείξαμε πέντε ασκήσεις γυμναστικής για το σπίτι, το ιδανικό πρόγραμμα για να ιδρώσεις την φανέλα, τώρα σου παρουσιάζουμε και ένα δυνατό workout στη φύση. Είναι πλέον στο χέρι σου να φροντίσεις το σώμα και τον οργανισμό σου.

Ακολούθησε και εσύ το πλάνο από τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο, στη συνέχεια ανέβασέ το με ένα instagram post ή instagram story, και τα αγαπημένα μας θα τα κάνουμε share μέσα από τα stories μας! Μην ξεχάσεις στη φωτογραφία σου να κάνεις mention @sport24 και @immuvitgreece.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ