VIRAL

Το στήθος περνάει από τα push-ups

Το στήθος περνάει από τα push-ups

Ξεχάστε τους πάγκους και τις μέγιστες επαναλήψεις. Μερικά, βασικά πάρα πολλά, push-ups φτάνουν για να κάνετε το στήθος που θέλετε.

Τα push-ups (ή ελληνιστί… κάμψεις) έχουν συνδυαστεί με τιμωρία. Ο κυριότερος λόγος για αυτό είναι συνήθως ο… στρατός, αλλά και σχεδόν όλα τα αθλήματα που ασχολήθηκε κατά καιρούς ο κόσμος, αφού σχεδόν σε κάθε λάθος η λύση ήταν μία: “Θέσεις για κάμψεις λάβατε”.

Η ειρωνεία της υπόθεσης βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη άσκηση είναι από τις καλύτερες που έχουν εμφανιστεί στη γυμναστική. Και το καλύτερο δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες δύσκολες ασκήσεις, δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός για να πραγματοποιηθεί.

Οι κάμψεις είναι μία εξαιρετικά ωφέλιμη άσκηση για το σώμα. Θεωρητικά εστιάζει μόνο στην εκγύμναση του στήθους (μείζων θωρακικός), των τρικεφάλων και των ώμων (δελτοειδείς), ωστόσο, για να γίνει σωστά, χρειάζεται ενεργοποίηση του κορμού και δη των κοιλιακών και των ραχιαίων, ενώ -με κάποιες παραλλαγές- μπορεί να γυμνάσει σχεδόν όλο το σώμα! Παρακάτω, παρουσιάζονται 4 σετ ασκήσεων (διαβαθμισμένης δυσκολίας) που σχετίζονται με τις κάμψεις.

1. Κάμψεις από γονατιστή θέση

Το στήθος περνάει από τα push-ups

Δεν είναι δεδομένο ότι όλοι μπορούν να κάνουν κάμψεις. Πολύς κόσμος δυσκολεύεται στην αρχή. Όσοι δυσκολεύονται, λοιπόν, οφείλουν να ξεκινήσουν από κάτι λίγο πιο εύκολο. Τις κάμψεις από γονατιστή θέση. Η αρχική θέση στο πάνω μέρος του σώματος παραμένει ίδια (χέρια στο άνοιγμα των ώμων, στήθος παράλληλο στο έδαφος), ωστόσο αυτό που αλλάζει είναι τα πόδια, αφού τα γόνατα ακουμπούν στο έδαφος σε όλη την διάρκεια της άσκησης.

2. Οι κανονικές κάμψεις

Το στήθος περνάει από τα push-ups

Οι παλιές αγαπημένες κάμψεις. Τα χέρια βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων, κάθετα στο έδαφος και τα πόδια τεντωμένα, με τις μύτες να ακουμπούν στο πάτωμα. Ο ασκούμενος οφείλει να μη “βουλιάζει” στους ώμους του, να μην σκύβει το κεφάλι του και το σώμα του να βρίσκεται όλο σε μία ευθεία. Κατόπιν, εκτελεί την άσκηση, έχοντας σταθερό το σώμα του σε όλη την διάρκεια της κίνησης.

3. Κάμψεις με ανοιχτά/κλειστά χέρια

Το στήθος περνάει από τα push-ups

Δύο διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας άσκησης. Στην πρώτη παραλλαγή, τα χέρια δεν είναι απλώς στο άνοιγμα των ώμων, αλλά πιο ανοιχτά από αυτούς. Όσο περνάει ο καιρός ανοίγουν και περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο διατείνεται περισσότερο το στήθος και ζορίζονται περισσότερο οι ώμοι και οι τρικέφαλοι. Στην δεύτερη παραλλαγή, τα χέρια είναι λίγο πιο μέσα από το άνοιγμα των ώμων και κάτω από το στήθος ή σχηματίζουν τρίγωνο/διαμάντι μπροστά. Με αυτό τον τρόπο, κατά την διάρκεια της άσκησης ασκείται περισσότερη πίεση στους τρικέφαλους και τους ώμους.

4. Κάμψεις από κατακλινή/επικλινή θέση

Το στήθος περνάει από τα push-ups

Εδώ αλλάζουμε την γωνία της άσκησης, προκειμένου να γυμναστεί το στήθος σε άλλες γωνίες. Στις κάμψεις από κατακλινή θέση, ο ασκούμενος μπορεί να βάλει τα πόδια του πάνω σε ένα μικρό υψωματάκι (σκαλί, καρέκλα, μπάλα Pilates) και να εκτελέσει την κίνηση. Με αυτό τον τρόπο θα γυμνάσει καλύτερα την άνω μοίρα του στήθους του και τους ώμους του. Στις κάμψεις από επικλινή θέση, ο ασκούμενος τοποθετεί τα χέρια του πάνω σε υψωματάκι (σκαλί, κουτί, καρέκλα) και εκτελεί την άσκηση, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να γυμνάσει καλύτερα την κάτω μοίρα του στήθους του.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ