VIRAL

Man v Fat Football: Γκολ στην παχυσαρκία

Man v Fat Football: Γκολ στην παχυσαρκία

Ο Άντριου Σέιναχαν είχε την ιδέα για το πρώτο διαιτητικό πρωτάθλημα. Αρκούσε μισή ώρα την εβδομάδα και ένα κίνητρο. Μπόνους σε ενδεχόμενη απώλεια βάρους. Είναι το Man v Fat Football.

Το Man v Fat Football είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Αγγλία, στις αρχές του 2016 και βρίσκει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Είναι το πρώτο διαιτητικό πρωτάθλημα, που ανταμείβει τους συμμετέχοντες σε αυτό.

Μέσα σε έξι μήνες, 95% των συμμετεχόντων έχασαν κιλά, ενώ 62% εξ' αυτών είδαν μέχρι και 5% μείωση τους λίπους. Συνολικά 80 παίκτες ξεκίνησαν στις αρχές του 2016 το πρωτάθλημα, το οποίος είχε ματς κάθε εβδομάδα και διήρκεσε τρεις μήνες. Κάθε ματς είχε διάρκεια μισή ώρα και η κάθε ομάδα απαρτιζόταν από δέκα παίκτες.

Φυσικά και υπήρχαν μπόνους κι αυτά είχαν να κάνουν με τα κιλά που έχαναν οι παίκτες, ως ιδιαίτερο κίνητρο. Φυσικά, το μπόνους είναι ομαδικό κι εξαρτάται από το συνολικό βάρος που έχει χάσει κάθε ομάδα.

Ο εμπνευστής του πρωταθλήματος, Άντριου Σέιναχαν, εξήγησε το σκεπτικό της διεξαγωγής του διαιτητικού πρωταθλήματος: "Υπό κανονικές συνθήκες, οι άνδρες δεν μιλάνε μεταξύ τους για τα προβλήματα βάρους. Τα περισσότερα προγράμματα δίαιτας απευθύνονται σε γυναίκες. Στόχος τους να μπουν στο περσινό όμορφο φόρεμα ή να διασφαλίσουν μια καλή εμφάνιση στην παραλία το καλοκαίρι".

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας και η καθιστική ζωή δεν επιτρέπει σε πολλούς την καθημερινή άθληση. Τελικά, δεν είναι τόσο δύσκολο. Αρκούν, όπως αποδεικνύεται κι από τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων, 30 λεπτά κάθε εβδομάδα κι ένα ιδιαίτερο κίνητρο για να χάσεις τα περιττά κιλά, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία.

Man v Fat Football: Γκολ στην παχυσαρκία

"Ίδρωνα ακόμα κι όταν περπατούσα λίγα μόνο λεπτά μέχρι το γραφείο."Είχα ξεπεράσει τα όρια, έπρεπε να κάνω κάτι. Έτσι έχασα τα μισά κιλά", υποστήριξε ένας εκ των παικτών.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ