VIRAL

Daily routine: Τα σωστά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Daily routine: Τα σωστά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Παρουσιάζουμε όλα τα σωστά βήματα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και ενυδάτωσης του προσώπου με βάση τη σειρά Men Expert από τη L’Oréal Paris.

Όσο εμείς συζητούσαμε για το ποιες ομάδες θα προκριθούν στο Champions League και πώς θα κυλήσει η φετινή περίοδος των μεταγραφών, στο Oneman.gr έκαναν δουλίτσα που θα μας αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη και το καλοκαίρι και το χειμώνα.

Για την ακρίβεια, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός με τη νέα σειρά Men Expert από τη L'Oréal Paris έκανε για ένα βράδυ Takeover στο Instagram account του Oneman.gr και συμμετείχε σε μία μοναδική Instagram live συζήτηση για την ανδρική περιποίηση με τον Χρήστο Χατζηιωάννου.

Το κέρδος όλων μας είναι μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το τι σημαίνει ρουτίνα στην καθημερινή περιποίηση, γιατί δεν πρέπει να βαριόμαστε να περιποιούμαστε την επιδερμίδα μας και ποια είναι τα προϊόντα εκείνα που θα σώσουν την κατάσταση για όλους εμάς που αργήσαμε να ανέβουμε στο τρένο της ανδρικής περιποίησης.

Πάμε να δούμε τι απάντησε ο Κώστας Τσουρός σε ερωτήσεις αναγνωστών για τη σωστή περιποίηση του προσώπου.

Συχνά πολλοί άνδρες δεν ασχολούνται με την επιδερμίδα τους μέχρι να εμφανίσουν ρυτίδες. Από ποια ηλικία άρχισες να ασχολείσαι με τα βασικά της περιποίησης;

Οι άνδρες δεν έχουμε σε μικρή ηλικία την περιποίηση στο μυαλό μας αλλά είναι καλό ο καθαρισμός και η ενυδάτωση να ξεκινούν από νωρίς. Μπορείς να ξεκινήσεις με πολύ απλά πράγματα όπως ένα gel καθαρισμού. Εγώ άργησα πολύ να ξεκινήσω να ασχολούμαι γιατί δεν σκεφτόμουν ότι είναι θέμα υγιεινής και υγείας όλο αυτό. Κι όταν είδα στο δέρμα μου τα πρώτα σημάδια, τότε θορυβήθηκα. Είναι πραγματικά πολύ απλό για κάποιον να φροντίζει τον εαυτό του από μικρή ηλικία. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε το δέρμα μας υγιές.

Daily routine: Τα σωστά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Ποια είναι η δική σου πρωινή ρουτίνα περιποίησης;

Ό,τι περιποίηση κάνω, την κάνω το πρωί. Παλαιότερα είχα στο μυαλό ότι είναι κουραστικό να φροντίζεις την επιδερμίδα σου. Όταν όμως ξεκίνησα να περιποιούμαι τον εαυτό μου τακτικά, είδα πόσο εύκολο και πόσο απαραίτητο είναι να το κάνει ο καθένας αυτό. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είμαστε λίγο πιο χαλαροί αλλά και το χειμώνα, αξίζει να ξυπνάμε 5 λεπτά νωρίτερα για τον εαυτό μας. Με το που σηκώνομαι χρησιμοποιώ ένα gel καθαρισμού για το πρόσωπο από την σειρά Men Expert, το Hydra Energetic Wake Up Effect . Στη συνέχεια έχω βάλει στη ζωή μου και την ενυδάτωση, η οποία είναι απαραίτητη όσο περνάνε τα χρόνια Μετά το gel καθαρισμού λοιπόν χρησιμοποιώ μια κρέμα ενυδατική ή ένα booster.

Daily routine: Τα σωστά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Κάνουν όλα για όλους τους τύπους επιδερμίδας; Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι δέρματος και ανάλογα προϊόντα;

Όσον αφορά τα προϊόντα της σειράς Men Expert από τη L'Oréal Paris, μπορώ να πω ότι υπάρχουν λύσεις και προϊόντα για κάθε τύπο επιδερμίδας. Όλα είναι δερματολογικά ελεγμένα, απολύτως ασφαλή και ιδανικά για τον δικό σου τύπο επιδερμίδας. Ο καθένας, σύμφωνα με τις ανάγκες του, αν δοκιμάσει τα συγκεκριμένα προϊόντα από τη μεγάλη ποικιλία της σειράς Men Expert, θα δει τη διαφορά και θα αντιληφθεί πόσο αλλάζει η καθημερινότητα της επιδερμίδας του. Για παράδειγμα, στις κρέμες ενυδάτωσης της σειράς Men Expert θα βρεις τόσο την Hydra Energetic Anti-shine κρέμα που είναι κατάλληλη για την άμεση αναζωογόνηση και μείωση της λιπαρότητας της μεικτής και λιπαρής, όσο και την Hydra Energetic Antifatigue κρέμα με 5 δράσεις για την αντιμετώπιση των σημαδιών κούρασης της κανονικής επιδερμίδας.

Μετά το ξύρισμα βάζω ένα balm και νιώθω ότι είναι ΟΚ η επιδερμίδα μου ενυδατωμένη. Χρειάζομαι και ενυδατική κρέμα;

Αν ξυρίζεσαι κάθε πρωί και βάζεις το balm, θα σε συμβούλευα να βάζεις την ενυδατική το βράδυ, έτσι ώστε να είναι ενυδατωμένο το δέρμα σου και τη μέρα και τη νύχτα. Αν ξυρίζεσαι το βράδυ, αντίστροφα. Το balm στην εξειδικευμένη σειρά Barber Club από τα προϊόντα Men Expert της L'Oréal Paris για παράδειγμα δρα σαν balm μετά το ξύρισμα αλλά έχει και ενυδατική δράση για να κρατά την επιδερμίδα σου στα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης. Συνδυάζοντάς το το βράδυ με μία κρέμα ενυδάτωσης, έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα για 24 ώρες.

Για κάποιον που ξυρίζεται καθημερινά, κόντρα στη μόδα της εποχής, ποια είναι η σωστή μέθοδος περιποίησης;

Αν ξυρίζεσαι καθημερινά, σίγουρα χρειάζεσαι το After Shave Balm που καταπολεμά την ευαισθησία και την ερυθρότητα που δημιουργείται στο δέρμα από το ξύρισμα. Μέσα στη μέρα σίγουρα ένα gel καθαρισμού για να πλένεις το πρόσωπό σου αλλά και την ενυδατική. Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά είναι πραγματικά πολύ εύκολο και απλό να τα βάλεις όλα στην καθημερινότητά σου και να χαρίσεις στον εαυτό σου μία υγιή επιδερμίδα. Μια ακόμα καλή επιλογή για όσους επιλέγουν το συχνό ξύρισμα είναι το Hydra Energetic Shaving Gel που δρα κατά των ερεθισμών.

Καταλαβαίνω τι σημαίνει ενυδατική αλλά το booster είναι άγνωστη λέξη. Μπορείς να βοηθήσεις;

Ούτε εγώ ήξερα, για τους άνδρες είναι μία σχετικά άγνωστη λέξη. Μιλάμε για ένα booster ενυδάτωσης και η διαφορά του από μια απλή κρέμα ενυδάτωσης είναι ότι απορροφάται πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα από την επιδερμίδα, δημιουργώντας μια διαφορετική αίσθηση φρεσκάδας και ενυδάτωσης. Κάποιοι έχουν και πρόβλημα με τα κρεμώδη, δεν τους αρέσει να τα χρησιμοποιούν οπότε προτιμούν το gel. . Οι υφές σε όλα τα προϊόντα της σειράς Men Expert από τη L'Oréal Paris είναι άλλωστε πολύ ανάλαφρες.

Daily routine: Τα σωστά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Οι κρέμες που έχουν βγει για τα μούσια, τι προσφέρουν ακριβώς; Το μόνο πράγμα που βάζω στα μούσια είναι το σαμπουάν όταν λούζω τα μαλλιά μου.

Δεν είναι σωστό αν δεν είναι σχεδιασμένο το σαμπουάν και για τα γένια σου. Υπάρχει ας πούμε το Barber Club Gel Καθαρισμού 3σε1 από τη σειρά Men Expert της L'Oréal Paris που είναι ιδανικό και για τα μαλλιά και για τα γένια και για το πρόσωπο. Πραγματικά, ένα προϊόν που κάνει για όλα και βολεύει. Στα γένια μάλιστα απομακρύνει τις λευκές νιφάδες που είναι πρόβλημα για όσους έχουν ξηροδερμία. Επίσης, υπάρχει το Barber Club Oil. Ένα θαυματουργό έλαιο γιατί καταπραΰνει τον κνησμό, προστατεύει τα γένια και το σημαντικότερο, δεν έχει αυτή την αίσθηση λιπαρότητας που έχουν συνήθως τα έλαια.

Ποια είναι η καθημερινή περιποίηση που πρέπει να ακολουθεί ένας άντρας για την επιδερμίδα του;

Οι ανάγκες διαφοροποιούνται ανάλογα εάν έχεις γένια ή όχι. Αν δεν έχεις προτείνω έναν καλό καθαρισμό της επιδερμίδας πρωί και βράδυ και μια ενυδατική κρέμα ή ένα booster. Τις μέρες που ξυρίζεσαι δεν πρέπει να ξεχνάς να βάζεις after shave μετά το ξύρισμα είτε σε μορφή balm, είτε σε μορφή lotion. Αν έχεις γένια τότε προτείνω και σε εσένα να καθαρίζεις καλά τόσο την επιδερμίδα όσο και τα γένια σου πρωί και βράδυ και μετά να χρησημοποιείς ένα προϊόν 2 σε 1 όπως το Barber Club Oil ή το Barber Club Booster που και ενυδατώνουν την επιδερμίδα και θρέφουν και προστατεύουν τα γένια.

Πώς μπορεί να προστατευτεί μια ευαίσθητη επιδερμίδα το καλοκαίρι; Τώρα το καλοκαίρι, νιώθω το δέρμα μου συχνά ξηρό και σαν καμμένο από τον ήλιο. Τι μπορώ να κάνω για αυτό;

Το καλοκαίρι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες γιατί το δέρμα αφυδατώνεται πιο εύκολα. Πρέπει να έχουμε την κρέμα ενυδάτωσης και πρωί και βράδυ αλλά και στην παραλία να μην ξεχνάμε το αντηλιακό. Θα πρέπει αναγκαστικά το καλοκαίρι να προσέχουμε περισσότερο και να μην αφήνουμε το δέρμα να αφυδατώνεται.

Daily routine: Τα σωστά βήματα για τη σωστή περιποίηση του προσώπου

Για εμάς που έχουμε μακριά μαλλιά και περνάμε μισή ώρα στο λούσιμο δεν λέτε τίποτα.

Υπάρχει το Barber Club Gel Καθαρισμού 3σε1από τη σειρά Men Expert της L'Oréal Paris το οποίο καθαρίζει τα μαλλιά, τα περιποιείται, βοηθά και την επιδερμίδα κάτω από το τριχωτό και φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα γένια σου και στο πρόσωπό σου συνολικά. Είσαι καλυμμένος. Πραγματικά, ένα προϊόν που κάνει για όλα και βολεύει. Πανεύκολο.

Στις διακοπές δεν θέλω να κουβαλάω ολόκληρη τσάντα με προϊόντα. Πες μου τα απολύτως απαραίτητα.

Αρχικά υπάρχει το Barber Club Gel Καθαρισμού 3σε1 από τη σειρά Men Expert της L'Oréal Paris το οποίο περιποιείται μαλλιά, πρόσωπο και μούσια μαζί! Πραγματικά ιδανικό για κάθε ταξίδι. Από κει και πέρα, μία ενυδατική, ένα αποσμητικό και είσαι έτοιμος για διακοπές. Μπορείς φυσικά να έχεις όλα τα προϊόντα περιποίησης μαζί σου αλλά σου δίνω μία εναλλακτική που θα σε βοηθήσει πραγματικά να έχεις μόνο όσα χρειάζεσαι απαραίτητα.

Ενυδατική το πρωί ή το βράδυ;

Και το πρωί και το βράδυ είναι η απάντηση. Καλό θα ήταν να βάζεις και όταν ξυπνάς και πριν πας για ύπνο για να έχεις έτσι την επιδερμίδα σου προστατευμένη κάθε ώρα και στιγμή. Αν ξυρίζεσαι καθημερινά, αντικαθιστάς τη μία χρήση με το After Shave Balm ή Gel που σου χαρίζει ούτως ή άλλως και ενυδάτωση, πέρα από προστασία. Είναι πάντως καλό να ενυδατώνεις το δέρμα σου δύο φορές την ημέρα.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ