ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Υγρός στίβος: Η ΚΟΕ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των σωματείων

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΚΟΕ ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης προς τα σωματεία της, αλλά και ποια θα παρθούν στο μέλλον εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Τα μέτρα που θα πάρει για να στηρίξει τα σωματεία ανακοίνωσε η ΚΟΕ. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως εάν ο προποϋπολογισμος για το 2020 παραμείνει στα επίπεδα του 2019 τότε κανένα παράβολο δεν θα πληρωθεί προς αυτήν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: " Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, στη σημερινή της συνεδρίαση (27/4), συνεκτιμώντας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα σωματεία – μέλη της, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 (Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, αναστολή αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων, έξοδα λειτουργίας τους κ.λπ), αποφάσισε, η Ομοσπονδία, να συνδράμει την προσπάθεια τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της.

Έτσι και εφόσον ο προϋπολογισμός της για το 2020 παραμείνει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019, τα σωματεία ΔΕΝ θα καταβάλουν ΚΑΝΕΝΑ παράβολο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις όλων των αθλημάτων της, όπου θα συμμετάσχουν, ως το τέλος του χρόνου.

Επιπλέον, η ΚΟΕ, ανακοινώνει ότι εφόσον τα οικονομικά της το επιστρέψουν, είναι αποφασισμένη να μειώσει δραστικά τα παράβολα εγγραφών και μετεγγραφών σ' όλα τα αθλήματα της, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21).

Η ΚΟΕ, σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι, στέκεται αρωγός των σωματείων μελών της, των κυτάρων άλλωστε του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τις κυψέλες παραγωγής των νέων γενεών αθλητών και αθλητριών των αθλημάτων της, στην κατεύθυνση στήριξης των προσπαθειών τους, μέσα στη δίνη της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία με την αναστολή κάθε αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας.

Η ΚΟΕ με υπευθυνότητα και έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή που ενέσκυψε στη χώρα μας η πανδημία του COVID - 19, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνταν, για την προστασία και στήριξη τόσο των αθλητών / τριών της, όσο και των σωματείων – μελών της.

Το ίδιο, θα συνεχίσει να πράττει, με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας μας, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή στην κανονικότητα των αθλημάτων μας που πρωταγωνιστούν στον διεθνή χώρο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ