WEB TV

Πρίντεζης για το Final Four: "Άγχος; Σε καμία περίπτωση!"

Πρίντεζης για το Final Four: "Άγχος; Σε καμία περίπτωση!"

O Γιώργος Πρίντεζης εξηγεί στην κάμερα του Sport24.gr ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν χρειάζονται κάποια... ιδιαίτερη συμβουλή για το Final Four, κάνει ένα flashback στο θρίλερ με την Μπαρτσελόνα και ξεκαθαρίζει ότι οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός μετράει τις δυνάμεις του απόψε (15/05, 19:00) στο Barclaycard Center της Μαδρίτης κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει στο Sport24.gr ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν πρόκειται να... αγχωθούν απέναντι στην παρέα του Κιριλένκο.

Όντας ένας από τους παλαιότερους παίκτες, έχεις κάποια συμβουλή να δώσεις στους νεότερους που θα παίξουν για πρώτη φορά σε Final Four;

"Εντάξει, όχι κάτι ιδιαίτερο. Όλοι έχουν πάνω-κάτω την επίγνωση των πραγμάτων σε ένα Final Four. Είναι μια τεράστια επιτυχία για την ομάδα και είναι τιμή για τον κάθε παίκτη να βρίσκεται στο Final Four. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι είναι μια γιορτή, ουσιαστικά, για το μπάσκετ με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση που σου δίνει τη δυνατότητα να σηκώσεις το ευρωπαϊκό".

Αλλάζει κάτι στο συγκεκριμένο Final Four σε σχέση με το Λονδίνο ή την Κωνσταντινούπολη, λαμβάνοντας υπόψιν και τις συνθήκες με τις οποίες προκρίνεστε;

"Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μπορείς να πεις ότι η πρόκριση στο Final Four ήταν πολύ πιο δύσκολη σε σύγκριση με τις άλλες δυο χρονιές γιατί παίζαμε αντίπαλοι εκτός έδρας με μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα όπως είναι η Μπαρτσελόνα. Καταφέραμε και την κερδίσαμε τρεις συνεχόμενες φορές, κάτι που είναι πάρα πού δύσκολο και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ομάδα που έχει παίκτες με προσωπικότητα κι έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει πάρα πολλά παιχνίδια εκτός έδρας. Επίσης έχει έναν προπονητή (σ.σ. Πασκουάλ) που σίγουρα σε κάθε παιχνίδι ετοιμάζει διαφορετικά τρικ".

Πάτε με την ίδια ψυχολογία όπως στα προηγούμενα Final Four ή έχει αλλάξει κάτι;

"Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αγχωθούμε, ούτε να είμαστε με τη ψυχή στο στόμα. Θα κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο παιχνίδι γίνεται με την ΤΣΣΚΑ, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν".

Ποια σκέψη είχες στο μυαλό σου πριν σουτάρεις το νικητήριο τρίποντο απέναντι στην Μπαρτσελόνα;

"Εντάξει, δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και πάρα πολλά πράγματα. Το μόνο ότι προσπάθησα να ξεμαρκαριστώ και να είμαι όσο πιο ελεύθερος γίνεται για να με δει ο Σλούκας. Ψιλοένιωθα ότι θα έπαιρνα την μπάλα και μπήκε".

Θυμάσαι τι έκανες ή τι σκέφτηκες μετά το τρίποντο;

"Ήταν μια όμορφη στιγμή, για την ομάδα κυρίως. Ουσιαστικά, τελείωσε μια σειρά πολύ δύσκολων και ψυχοφθόρων αγώνων με την Μπαρτσελόνα. Καταφέραμε να περάσουμε στο Final Four όπου σου έρχονται συναισθήματα, περισσότερο της δουλειάς που έχεις κάνει γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά. Με πολλούς τραυματισμούς και αλλαγή προπονητή. Είναι κάτι που σε κάνει πολύ χαρούμενο γιατί μπαίνεις στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Filmed: Αναστάσης Παπαγγελής / Πέτρος Λιώλιος

Edited: Αναστάσης Παπαγγελής

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ