VOLLEY LEAGUE

VolleyLeague: Με Σούπερ Καπ και νέο σύστημα διεξαγωγής η νέα σεζόν

Η κούπα του πρωταθλητή στη VolleyLeague
Η κούπα του πρωταθλητή στη VolleyLeague EUROKINISSI

Την αναβίωση του θεσμού του Σούπερ Καπ αλλά και αρκετές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος αποφάσισε η ΕΣΑΠ στη Γενική Συνέλευση.

Με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με την περασμένη αγωνιστική σεζόν θα γίνει η Volley League ανδρών. Η ΕΣΑΠ συνεδρίασε και πήρε κάποιες αποφάσεις για το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ενώ επανέφερε και τον θεσμό του Σούπερ Καπ.

Συγκεκριμένα, η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος θα μείνει ως έχει και θα γίνουν συνολικά 14 αγωνιστικές. Το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος, αυτό δηλαδή που θα κρίνει τον πρωταθλητή θα υποστεί αλλαγές, καθώς καταργούνται τα playoff. Πλέον, οι έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν νέο πρωτάθλημα δύο γύρων μεταφέροντας την βαθμολογία από την κανονική περίοδο, διαιρεμένη διά δύο.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση θα παίξουν μία σειρά αγώνων στις τέσσερις νίκες. Η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες θα πάρει την έβδομη θέση και η όγδοη ομάδα θα παίξει μπαράζ με την τρίτη ομάδα της Pre League 2021-22.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2021-22 οι δύο πρώτες ομάδες της Pre League θα ανέβουν στην Volley League και το πρωτάθλημα 2022-23 θα γίνει με 10 ομάδες.

Επιπλέον, η ΕΣΑΠ αποφάσισε την αναβίωση του θεσμού του Σούπερ Καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και τον κάτοχο του Λιγκ Καπ, Φοίνικα Σύρου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Ρόδο και η ημερομηνία αναμένεται να αποφασιστεί.

Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν και στο Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" το οποίο θα γίνει υπό τη μορφή αγωνιστικών εντός της αγωνιστικής περιόδου και με το σύστημα του κυπέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

"Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. έγινε τηλεδικτυακή παρέμβαση - χαιρετισμός από τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για το υγειονομικό καθεστώς που θα ισχύσει στο εξής για αθλητές, προπονητές, μάνατζερ, θεατές και απάντησε σε απορίες που έθεσαν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Επίσης δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης εμβολίου στους επαγγελματίες αθλητές, προπονητές και συνεργάτες των Τ.Α.Α.

Δόθηκε σαφέστατο μήνυμα για ισχυρή σύσταση στον εμβολιασμό όλων των συμμετεχόντων στις διοργανώσεις της ΕΣΑΠ.

Έγινε ενημέρωση από το νομικό σύμβουλο της Ε.Σ.Α.Π. για την αδειοδότηση μέσω Ε.Ε.Α. και για θέματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των τυχερών παιγνίων.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις 2020-21.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός 2021-22.

Έγινε συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 μέσω της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και για τις νέες προδιαγραφές που θα τευθούν για την κάλυψη των αγώνων live streaming.

Αποφασίστηκε να εξετασθούν τα παρακάτω δεδομένα που αφορούν την αναβάθμιση της εικόνα του πρωταθλήματος Volley League 2021-22 και συγκεκριμενα :

Aναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ε.Σ.Α.Π.

Παραγωγή εβδομαδιαίας εκπομπής μέσω της E.Σ.Α.Π. T.V. με ειδησεογραφικό υλικό από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Συζητήθηκε η αναβάθμιση των τεχνικών υποδομών του internet στα γήπεδα προκειμένου να τοποθετηθούν οπτικές ίνες προκειμένου να ενισχυθούν οι λειτουργικές ταχύτητες όλων των εμπλεκομένων στη διεξαγωγή των αγώνων.

Αποφασίστηκε η τεχνική αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος Video Check Referee (V.A.R.) και η διερεύνηση για την αγορά δεύτερης συσκευής με σκοπό η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων να έχουν την υποστήριξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Αποφασίστηκε η προσπάθεια προμήθειας taraflex από όλες τις ομάδες κατά τις τελικές φάσεις των διοργανώσεων 2021-22. Στο σημείο αυτό τα Τ.Α.Α. και η Ε.Σ.Α.Π. ευχαριστεί την διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Καραμπέτσο για την βοήθεια στην προμήθεια ενός taraflex.

Αποφασίστηκε η αναβίωση του θεσμού του Super Cup. Για τη σεζόν 2021-22 ο αγώνας Super Cup θα γίνει μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του κατόχου του Λίγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ. Ο αγώνας του Super Cup θα γίνει στη Ρόδο. Η ημερομηνία θα οριστεί σε προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Στην κανονική περίοδο όλοι θα παίξουν όλοι με όλους. Θα γίνουν συνολικά 14 αγωνιστικές.

Οι 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα παίξουν νέο πρωτάθλημα δύο γύρων όλοι προς όλους. Θα γίνουν συνολικά 10 αγωνιστικές. Από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους διαιρεμένη διά δύο. (π.χ. Εάν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας της κανονικής περιόδου υπάρχει διαφορά 6 βαθμών στη Β φάση θα μπουν με 3 βαθμούς διαφορά. Εάν η διαφορά αφορά σε μονό αριθμό, δηλαδή, 9 βαθμούς τότε μετά τη διαίρεση θα προκύψει πηλίκό 4,5 που θα γίνει 5 καθώς πριμοδοτείται ο πρωτοπόρος). κ.ο.κ.

Η 7η και η 8η ομάδα θα παίξουν μεταξύ τους για την παραμονή στις 4 νίκες. Η ομάδα που θα συμπληρώσει 4 νίκες θα πάρει την 7η θέση και η 8η ομάδα θα παίξει μπαράζ με την 3η ομάδα της Pre League 2021-22.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της σεζόν 2021-22 οι δύο πρώτες ομάδες της Pre League θα ανέβουν στην Volley League και το πρωτάθλημα 2022-23 θα γίνει με 10 ομάδες.

Το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς δεν θα γίνει πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά υπό τη μορφή αγωνιστικών εντός της αγωνιστικής περιόδου και με το σύστημα του κυπέλλου. Θα γίνει κλήρωση 4 ζευγαριών που θα δώσουν διπλούς αγώνες με χρυσό σετ. Με διπλούς αγώνες θα γίνουν και οι ημιτελικοί. Σε εκκρεμότητα έμεινε η απόφαση εάν και οι τελικοί θα είναι διπλοί. Σε κάθε περίπτωση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα γίνει η οριστικοποίηση του προγράμματος της νέας διοργάνωσης".

TAGS VOLLEY LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ