VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Volley League γυναικών: Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών με Ολυμπιακός - Άρης και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Volley League γυναικών: Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών με Ολυμπιακός - Άρης και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (20/4) διεξάγονται οι πρώτες μάχες για την ημιτελική φάση της Volley League γυναικών, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να υποδέχονται τους Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Στις δύο νίκες κρίνεται η πρόκριση στον τελικό.

Από το κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" στον Ρέντη και το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Θωμά αρχίζει την Μεγάλη Τετάρτη (20/4) η ημιτελική σειρά της Volley League γυναικών, μέσα από την οποία θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού και θα αναδειχτεί η πρωταθλήτρια ομάδα της σεζόν 2021-22.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη και ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ με την πρόκριση στον τελικό να κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ οι επόμενοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες του ΠΑΟΚ (Τρίτη του Πάσχα, 26/4) και του Άρη (Τετάρτη 27/4).

Το πρώτο σερβίς των ημιτελικών θα δοθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 16:00 τον ΠΑΟΚ ένα μήνα περίπου μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο κλειστό της Μίκρας για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όπου η νίκη του ΠΑΟΚ με 3-1 έριξε τον Παναθηναϊκό από την πρώτη θέση.

"Είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς προκειμένου να δούμε που έχουμε φτάσει μετά τη δουλειά που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και είμαι σίγουρος ότι θα μπούμε συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος του αγώνα για να πάρουμε τη νίκη", είπε ο τεχνικός των πράσινων Μπράνκο Γκάιτς και συμπλήρωσε:

"Έχω δει τον αγώνα που έγινε πριν από ένα μήνα στην έδρα του ΠΑΟΚ και σίγουρα εκεί δεν παίξαμε στο επίπεδο που μπορούμε ως ομάδα. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι αυτή τη φορά θα δείξουμε τον καλό μας εαυτό και θα έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα".

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε στα προημιτελικά τον ΑΟ Θήρας με δύο νίκες, ενώ ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε το χρυσό σετ για να λυγίσει την αντίσταση της ΑΕΚ, με τον Μάρκο Φενόλιο να σημειώνει από την πλευρά του: "Χαίρομαι πραγματικά να παίζω σε τέτοιου είδους αγώνες όπως είναι οι ημιτελικοί ή οι τελικοί του πρωταθλήματος.

Θα είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε πλέον γεμάτοι αυτοπεποίθηση μετά τους δύσκολους αγώνες με την ΑΕΚ.

Κερδίσαμε πριν από ένα μήνα τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας και είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά για ένα τέτοιο ματς και προσωπικά θεωρώ ότι η πρόκριση είναι 50-50".

Στις 18:30 ξεκινά ο αγώνας στο κλειστό του Ρέντη, με τον Ολυμπιακό στο ίδιο γήπεδο για την 10η αγωνιστική της κανονικής περιόδου να υποχρεώνει τον Άρη στην πρώτη του φετινή ήττα.

Χωρίς προβλήματα οι ερυθρόλευκες, με τον Κάρλο Παρίζι να δηλώνει: "Ο Άρης θα έρθει να παίξει αυτό το ματς μετά από έναν δυνατό προημιτελικό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την επίθεση των αντιπάλων και ταυτόχρονα, πρέπει να παίξουμε έναν επιθετικό αγώνα στο γήπεδο μας από την πρώτη μπάλα".

Ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά πέρασε με δύο νίκες εις βάρος της Λαμίας, ενώ ο Άρης κέρδισε εκτός έδρας τη Θέτιδα, αλλά χρειάστηκε το χρυσό σετ στη Μίκρα για να αποκλείσει την ομάδα της Βούλας, με τον Γιάννη Τσαϊρέλη να σημειώνει από την πλευρά του:

"Εμείς έχουμε πετύχει το βασικό μας στόχο που ήταν η τετράδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φιλοδοξίες και για τους ημιτελικούς. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί όχι μόνο στα μεταξύ μας παιχνίδια, αλλά αυτή τη στιγμή και για την κατάκτηση του τίτλου. Η ψυχοφθόρα διαδικασία με τους βαθμούς και το χρυσό σετ έχει περάσει και τώρα μετράει η νίκη κι αυτός σκεφτόμαστε ως ομάδα".

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Volley League Γυναικών - Ημιτελικά

Πρώτος αγώνας - Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Κλειστό γυμναστήριο Αγίου Θωμά 16.00: Παναθηναϊκός ΑΟ - ΠΑΟΚ

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μενεσλής, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Τσίτσικας, Κατσιάρας, Γραμματεία: Τάλαρου.

"Μελίνα Μερκούρη" Ρέντη, 18.30: Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣ Άρης

Διαιτητές: Μουλά Λ., Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Σαμοθράκης, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Καπουράνη.

TAGS VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ