NATIONS LEAGUE

Βόλεϊ: Θρίαμβος για τη Γαλλία του Ενγκαπέ, κέρδισε 3-2 τις ΗΠΑ σε ματς θρίλερ και κατέκτησε το Nations League

Team France celebrate winning the men's volleyball gold medal match against the Russian Olympic Committee, at the 2020 Summer Olympics, Saturday, Aug. 7, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Frank Augstein)
Team France celebrate winning the men's volleyball gold medal match against the Russian Olympic Committee, at the 2020 Summer Olympics, Saturday, Aug. 7, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Frank Augstein) 2022 AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Σε ένα ματς θρίλερ η Γαλλία είδε τις ΗΠΑ να κάνουν την ανατροπή από το 0-2 όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 σετ, μαζί και το βαρύτιμο τρόπαιο του Nations League στη Μπολόνια.

Με όπλο της την επίθεση αλλά και τον φοβερό και τρομερό Έρβιν Ενγκαπέ η Γαλλία πήρε τη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ με 3-2 σετ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Nations League που διεξάγεται στην Μπολόνια στην Ιταλία. Οι Αμερικανοί έκαναν την ανατροπή από 0-2 σε 2-2 σετ, όμως στο τάι μπρέικ η αποφασιστική Γαλλία έκανε αυτό που έπρεπε για να σηκώσει το πρώτο της τρόπαιο στη διοργάνωση.

Οι Γάλλοι μπήκαν εξ αρχής δυνατά στο ματς, πήραν με ευκολία το πρώτο σετ (25-16), με τους Αμερικανούς να βρίσκονται εκτός αγώνα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ, Ενγκαπέ έκανε πάρτι στην επίθεση, η αμερικανική άμυνα δεν είχε λύσεις με αποτέλεσμα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, Γάλλοι να κάνουν ό,τι ήθελαν στο τάραφλεξ.

Παρόμοια κατάσταση και στο δεύτερο σετ, με τις ΗΠΑ να βελτιώνεται ελαφρώς αλλά τη Γαλλία να κάνει με σχετική άνεση το 2-0. Στο τρίτο σετ τα πράγματα άλλαξαν. Η Αμερική ανέβασε τα ποσοστά της στην επίθεση, πίεσε με το σερβίς της την αντίπαλη υποδοχή και προηγήθηκε με διαφορά τεσσάρων πόντων (9-5) κατακτώντας εν τέλει με άνεση το σετ για το 2-1.

Στο τέταρτο σετ το ματς ήταν ντέρμπι, όμως οι Αμερικανοί με μπλοκ στο φινάλε του σετ διαμόρφωσαν το 22-18 και λίγο αργότερα έκαναν το 2-2 οδηγώντας τον τελικό στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Γαλλία προηγήθηκε με 2 πόντους χάρη στην άουτ επίθεση των Αμερικανών (4-2), πήρε άσσο στη συνέχεια και προβάδισμα νίκης. Οι Αμερικανοί έπαθαν μπλακ άουτ, έχασαν επαφή με το σκορ μαζί και το τρόπαιο.

ΤΑ ΣΕΤ: 25-16, 25-19, 15-25, 21-25, 15-10

TAGS NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ