ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Ποντολιάνι 3-2: Πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup

Παναθηναϊκός - Ποντολιάνι 3-2: Πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup
EUROKINISSI

Σπουδαία στιγμή για την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, η οποία χάρη στα δύο κερδισμένα σετ που πήρε αρχικά απέναντι στην ουκρανική Ποντολιάνι εξασφάλισε την παρουσία της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Challenge Cup. Νίκη 3-2 στο φινάλε για το Τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην ελίτ μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2009. Οι Πράσινοι, έχοντας παρακαταθήκη το νικηφόρο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, κατέκτησαν τα δύο σετ που έψαχναν απέναντι στην Ποντολιάνι από την Ουκρανία κι εξασφάλισαν με συνοπτικές διαδικασίες την παρουσία τους στην τελική οκτάδα του Challenge Cup.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό της και μετά το άνετο 25-17 του πρώτου σετ έφτασε στο 25-22 του δεύτερου, κατακτώντας άλλη μία πρόκριση στην μέχρι τώρα εντυπωσιακή πορεία της στη διοργάνωση. Μετά την κατάκτηση και του δεύτερου σετ, από άσο του Φαν Ντε Ντρίς, ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να δίνει το πρόσταγμα.

Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως οι Πράσινοι είχαν πετύχει τον στόχο τους, έφτασαν στην ισοφάριση. Ωστόσο χάρη στο 17-15 του τάι μπρέικ οι πράσινοι πήραν και τη νίκη.

Είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός φτάνει τόσο μακριά στην Ευρώπη μετά το 2009.

Στα προημιτελικά η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σπαρτάκ Μιγιάβα ή Τερουέλ που παίζουν την Τετάρτη. Στον πρώτο αγώνα η ομάδα από τη Σλοβακία είχε επιβληθεί 3-1 σετ εντός έδρας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ