ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Αστερίξ 3-1: Έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης οι ερυθρόλευκες

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν κόντρα στην Αστερίξ
Οι παίκτριες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν κόντρα στην Αστερίξ INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 σετ της Αστερίξ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του Champions League στο βόλεϊ γυναικών. Πρώτη σκόρερ η Σάλας.

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στο βόλεϊ γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν 3-1 σετ της Αστερίξ στο Μελίνα Μερκούρη και την επόμενη εβδομάδα θα πάμε στο Βέλγιο για να σφραγίσουν την πρόκριση.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την Μιχάσνκα Μινσκ από τη Λευκορωσία (5-7/10, εντός, 12-14/10 εκτός) στον δεύτερο προκριματικό γύρο και η ομάδα που θα προκριθεί θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Ζοκ (Σερβία)- Μπρσκο (Βοσνία).

Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Σάλας που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 22 πόντους και ακολούθησαν η Παραΐμπα με 13 και η Χίπε με 11.

Το ματς: Τα πρώτα δύο σετ είχαν παρόμοια εικόνα, αλλά με άλλες πρωταγωνίστριες. Στο πρώτο η Αστερίξ ήταν εκείνη που βρήκε γρήγορα ρυθμό και με όπλο τα σερβίς της που χάλασαν την υποδοχή των ερυθρόλευκων κατάφερε γρήγορα να ξεφύγει στο σκορ.

Ο Κουτίνιο έριξε στον αγωνιστικό χώρο την Σάλας στη θέση της Γενητσαρίδη με την Κουβανή να προσφέρει λύσεις στην επίθεση και να βοηθά στο να μαζευτεί η διαφορά. Το σετ, ωστόσο, κατέληξε στα χέρια των αθλητριών της Αστερίξ (21-25).

Στο δεύτερο σετ η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Η Χίπε με τα σερβίς της κατάφερε να χαλάσει την υποδοχή των Βελγίδων και να δώσει από νωρίτς στον Ολυμπιακό μια μεγάλη διαφορά. Η Χριστοδούλου έβαλε στην επιθετική εξίσωση και την Παραΐμπα και οι ερυθρόλευκες έφτασαν εύκολα στο 1-1 (25-18).

Από εκεί και μετά είχαμε μάχες στα σετ που ακολούθησαν. Στο τρίτο η Αστερίξ ήταν εκείνη που έδειχνε να πατά καλύτερα, όμως τα σερβίς της Παραΐμπα ανέτρεψαν την εικόνα.

Η Βραζιλιάνα χάλασε την υποδοχή της Αστερίξ και ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Με τις Σάλας και Παραΐμπα να δίνουν πολύτιμες λύσεις οι ερυθρόλευκες έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 25-21.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ στο οποίο είχαμε ακόμα μεγαλύτερο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι τις λύσεις μέσα από το σερβίς του με την Χίπε να κάνει σπουδαία δουλειά στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Ολυμπιακός - Αστερίξ 3-1

Τα σετ: 21-25, 25-18, 25-21, 25-23


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ