ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δήλωσε πλήρη άγνοια η Βραζιλιάνα Καϊσέτα για την ουσία Ostarina που βρέθηκε στον οργανισμό της

Η αθλήτρια βόλεϊ της Βραζιλίας Ταντάρα Καϊσέτα
Η αθλήτρια βόλεϊ της Βραζιλίας Ταντάρα Καϊσέτα 2021 MANU FERNANDEZ / AP PHOTO

Η Ταντάρα Καϊσέτα υπογράμμισε πως δεν έλαβε εν γνώσει της την ουσία Ostarina, ένα φάρμακο που χρησιμοποιούσαν οι bodybuilders και για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσής τους.

Η αθλήτρια βόλεϊ της Βραζιλίας Ταντάρα Καϊσέτα, που αποκλείστηκε για χρήση απαγορευμένων ουσιών ενόσω αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, υποστήριξε πως η ουσία στην οποία βρέθηκε θετική μετά από τεστ στις 7 Ιουλίου, εισήχθη κατά λάθος στον οργανισμό της.

Σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (06/08) ο δικηγόρος της Καϊσέτα (η οποία αποχώρησε από το καμπ της ομάδας επιστρέφοντας στη Βραζιλία), υπογράμμισε πως δεν έλαβε εν γνώσει της την ουσία Ostarina, ένα φάρμακο που χρησιμοποιούσαν οι bodybuilders και για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσής τους.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα αποδείξουμε ότι η Ostarina εισήλθε τυχαία στον οργανισμό της αθλήτριας και ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση των αθλητικών της επιδόσεων», αναφέρεται στην επιστολή του δικηγόρου.

«Πρόσφατα, πολλοί Βραζιλιάνοι αθλητές έπεσαν θύματα επεισοδίων που αφορούν την Ostarina», πρόσθεσε, χωρίς δώσει περισσότερα στοιχεία. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας δημοσιοποίησε την είδηση του θετικού τεστ της Καϊσέτα λίγο πριν τον ημιτελικό της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα. Η Βραζιλία κέρδισε με 3-0 και προκρίθηκε στο παιχνίδι χρυσού μεταλλίου της Κυριακής (08/08) εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ