ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις στο SPORT24: "Ανίκητοι με τόσο κόσμο στο πλευρό μας, να μείνω και να προσφέρω όσα μπορώ"

Ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις πανηγυρίζει πόντο για τον Παναθηναϊκό
Ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις πανηγυρίζει πόντο για τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο 33χρονος Βέλγος διαγώνιος του Παναθηναϊκού, Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις, παραχώρησε συνέντευξη στο SPORT24 μετά την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αποθέωσε τον κόσμο του τριφυλλιού για την παρουσία του όχι μόνο στο ΟΑΚΑ αλλά στη διάρκεια όλης της χρονιάς ενώ τόνισε πως θέλει να μείνει για να δείξει τον πραγματικό εαυτό του.

Το βράδυ της Πέμπτης (28/4) όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού έζησαν κάτι ανεπανάληπτο. Κάτι που δεν είχε προηγούμενο με 7.000 και πλέον φίλους των πράσινων να βρίσκονται στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας να και πανηγυρίσουν μαζί τους την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ακόμα και παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρώπη και σε κάποια από τα κορυφαία πρωταθλήματα, όπως οι Πρωτοψάλτης και ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις, ήρθαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα τους μείνει για πάντα αξέχαστη.

Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο διεθνής Βέλγος διαγώνιος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο SPORT24 μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Φοίνικα και της απονομής για το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο 33χρονος "μπομπέρ", ύψους 2.08μ., αποθέωσε και ο ίδιος τον κόσμο για την παρουσία του όχι μόνο στη φιέστα αλλά στη διάρκεια όλης της χρονιάς, στάθηκε στο καθοριστικό σημείο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τίτλο ενώ εξέφρασε τη θέληση του για να παραμείνει και τη νέα σεζόν στους πράσινους.

Ο Βαν Ντεν Ντρις με τον συντάκτη του Sport24 Πέτρο Παπαμακάριο
Ο Βαν Ντεν Ντρις με τον συντάκτη του Sport24 Πέτρο Παπαμακάριο 24 MEDIA

Ο MVP στο European League το 2013 κάνει και την αυτοκριτική του και αναγνωρίζει πως δεν έκανε την καλύτερη δυνατή χρονιά και δεν πρόσφερε όσα μπορούσε τουλάχιστον στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ενώ κλείνει τη συνέντευξη λέγοντας πως θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και πως έχει ήδη μάθει να τραγουδά το... "είναι ένα χόρτο μαγικό".

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη φιέστα της Πέμπτης και την ατμόσφαιρα που έφτιαξαν 7.000 και πλέον φίλοι του Παναθηναϊκού:

"Έχω παίξει και στο παρελθόν μπροστά σε τόσους χιλιάδες φιλάθλους, αλλά η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν σήμερα (σ.σ Πέμπτη) ήταν απίστευτη, ανεπανάληπτη. Όχι μόνο σήμερα στο ΟΑΚΑ αλλά και σε όλα τα ματς που δώσαμε στο Μαρούσι ήταν εξαιρετικοί. Το να ζεις τέτοιες στιγμές είναι κάτι πολύ ευχάριστο και παρά τα δέκα χρόνια που έχω σε επαγγελματικό επίπεδο δεν έχω ζήσει κάτι ανάλογο και θέλω να τους ευχαριστήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τον τίτλο για αυτούς και θέλω να τους τον αφιερώσω για τη στήριξη που έδειξαν προς το πρόσωπο μας όλη τη χρονιά".

Η νίκη στα playoffs κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη μας έδωσε τον τίτλο

Με τη λήξη της αναμέτρησης ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ γέμισε από φίλους του Παναθηναϊκού που μπήκαν για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες του τριφυλλιού, να τραβήξουν μια φωτογραφία μαζί τους και να τους ευχαριστήσουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

'"Όλοι μας έλεγαν συγχαρητήρια και μας ευχαριστούσαν για το πρωτάθλημα αλλά εγώ θεωρώ πως εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τους πούμε ευχαριστώ καθώς ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ξέρουμε πως όταν τους έχουμε στο πλευρό μας είμαστε ανίκητοι".

Ποιο ήταν όμως το καθοριστικό σημείο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στον τίτλο; Σύμφωνα με έναν εκ των καλύτερων ξένων που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ελλάδα η νίκη επί της πρώην ομάδας του, τον ΠΑΟΚ, έφερε τα πάνω-κάτω στην υπόθεση τίτλος:

"Το κρίσιμο σημείο για το πρωτάθλημα ήταν το πρώτο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στα playoffs. Ήταν μπροστά μας δύο πόντους και αν δεν κερδίζαμε εκεί θεωρώ πως θα είχαν πάρει το πρωτάθλημα. Τους κερδίσαμε και μετά κερδίσαμε και τον Ολυμπιακό. Στα playoffs κάναμε τη μεγάλη διαφορά. Στην κανονική περίοδο αν το δει κανείς επειδή στο τέλος κόπηκαν οι βαθμοί, ναι μεν είναι σημαντικό να κερδίζεις αλλά το σημαντικότερο είναι να κερδίζεις στα playoffs".

Δεν έκανα την καλύτερη μου σεζόν, να μείνω και να προσφέρω περισσότερα

Ο Ντε Ντρις θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό και να προσφέρει αυτά που μπορεί καθώς όπως σημείωσε με πάσα ειλικρίνεια γνωρίζει πως φέτος έκανε μια μέτρια χρονιά και πως στα playoffs ανέβηκε η απόδοση του:

"Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Ξέρω, καθώς κάνω την κριτική μου, πως δεν ήταν η καλύτερη χρονιά, δυσκολεύτηκα αρκετά, ιδίως στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Στα playoffs τα πήγα καλύτερα αλλά και πάλι δεν ήταν η καλύτερη μου χρονιά και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ήθελα να παραμείνω μια ακόμη χρονιά".

Και φυσικά ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως οι πράσινοι περίμεναν περισσότερα απ' αυτόν όταν τον αποκτούσαν: "Ναι πιστεύω ότι η ομάδα περίμενε περισσότερα, όπως και εγώ περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου. Θεωρώ πως θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Τώρα αισθάνομαι καλύτερα, το έδειξα και στα playoffs".

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο μέσα στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου, σε ένα ματς με λίγο κόσμο στις κερκίδες, και ο Βέλγος στάθηκε στη διαφορά του γεμάτου ΟΑΚΑ και του άδειου κλειστού στο Ρέντη:

"Οι φίλαθλοι μας είναι εκπληκτικοί, είναι στο πλευρό μας κάθε στιγμή, στις καλές και τις δύσκολες στιγμές και ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά και αντιμετωπίζουμε προβλήματα μας ωθούν για να μας βοηθήσουν και να πάμε καλύτερα, και αυτό κάνει τη διαφορά. Από την άλλη παίξαμε στο σπίτι του Ολυμπιακού και το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο, παρά το γεγονός ότι είχαν ακόμα πιθανότητες για το πρωτάθλημα".

Ο 33χρονος διαγώνιος ο οποίος ήδη, παρά το γεγονός πως δεν έχει κλείσει χρόνο στον Παναθηναϊκό, έχει αγαπημένο σύνθημα: "Είναι το χόρτο μαγικό, ξέρω και να το τραγουδάω" έστειλε μήνυμα και στον κόσμο για τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ που θα ακολουθήσουν κόντρα στον Φοίνικα: "Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας για τη στήριξη τους και τους καλώ να είναι δίπλα μας και την Κυριακή γιατί θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για το Λιγκ Καπ".

Να αλλάξουμε κάτι τακτικά κόντρα στον Φοίνικα, θέλουμε και το Λιγκ Καπ

Στον Βέλγο ο οποίος έπαιξε υπό το βλέμμα σύσσωμης της οικογένειας του, ακόμα και της μόλις 3 μηνών κόρης του, θα του άρεσε να αγωνιστεί ξανά στο ΟΑΚΑ αν και όπως εξήγησε ήταν λίγο παράξενη η πρώτη φορά καθώς άπαντες έχασαν την αίσθηση του χώρου και αυτό φάνηκε στα πολλά χαμένα σερβίς:

"Ναι θα το ήθελα. Βέβαια ήταν λίγο παράξενο γιατί κάναμε μόλις μια προπόνηση εδώ, την Πέμπτη το πρωί. Είναι ένα τεράστιο γήπεδο και αλλάζει την αίσθηση του χώρου, τον συγχρονισμό που πρέπει να έχεις. Βέβαια είναι κάτι το φανταστικό να παίζεις σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ".

Την Πέμπτη (28/4) έγινε και ένα ματς στο ΟΑΚΑ στο οποίο ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 3-0 σετ από το Φοίνικα αλλά σύμφωνα με τον Βέλγο το μυαλό όλων ήταν στην απονομή ενώ το παιχνίδι αυτό ήταν στο πλαίσιο μιας προετοιμασίας για τα δύο παιχνίδια του Λιγκ Καπ και πάλι με αντίπαλο την ομάδα της Σύρου:

"Είναι δυσάρεστο που χάσαμε και μάλιστα με 3-0 σετ αλλά το μυαλό μας ήταν περισσότερο στην απονομή για τον τίτλο, όχι στην αναμέτρηση και τώρα πρέπει να ετοιμαστούμε για την Κυριακή. Επίσης οι προπονήσεις που κάναμε τις τελευταίες μέρες ήταν ποιο σκληρές και περισσότερο κάναμε μια προετοιμασία ενόψει του αγώνα της Κυριακής επειδή ξέραμε πως σε αυτό το ματς θα πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής. Πλέον πρέπει την Κυριακή να είμαστε 100% έτοιμοι".

Ο Ντε Ντρις έκλεισε τονίζοντας πως θέλει να κλείσει τη σεζόν με έναν ακόμη τίτλο:

"Τώρα έχουμε μπροστά μας το Λιγκ Καπ, τα παιχνίδια με τον Φοίνικα που πάντα μας δυσκολεύει αλλά θεωρώ πως θα αλλάξουμε κάποια πράγματα ίσως και τακτικά τα οποία αν τα εφαρμόσουμε σωστά θα είμαστε πανέτοιμοι. Θέλουμε να περάσουμε και μετά να πάρουμε έναν ακόμη τίτλο και να τον αφιερώσουμε και αυτόν στον κόσμο μας".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ