ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Δημήτρης Γκαράς στο SPORT24: "Μας ταίριαζε ως αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ο τίτλος ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού"

Ο Δημήτρης Γκαράς στο SPORT24: "Μας ταίριαζε ως αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ο τίτλος ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού"

Ο Δημήτρης Γκαράς μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών από τον Παναθηναϊκό, την τρομερά ψυχοφθόρα σεζόν, ενώ κάλεσε και τον κόσμο των πράσινων στη φιέστα στο ΟΑΚΑ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία πόλη που ανέπνεε για το βόλεϊ. Έτσι, η σχέση του με το συγκεκριμένο άθλημα ήταν αν μη τι άλλο καρμική αφού όταν η Ορεστιάδα μεσουρανούσε εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα.

Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Γκαρά ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης πανηγύρισε την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην καριέρα του και το πρώτο του με τον Παναθηναϊκό.

Ο 36χρονος λίμπερο ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στο Τριφύλλι για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Στεφάνου και μαζί με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο και τον Θανάση Πρωτοψάλτη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε υποδοχή και άμυνα για να βοηθήσουν τον Άξελ Γιάκομπσεν να κάνει τα δικά του.

Ο Δημήτρης Γκαράς μίλησε στο SPORT24 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό και τα κλειδιά που οδήγησαν τους πράσινους στον τίτλο.

Η συζήτησή μας δεν μπορούσε να μην ξεκινήσει από τον τίτλο που κατέκτησαν οι πράσινοι: "Τόσο εγώ όσο και όλοι στον Παναθηναϊκό (παίκτες, προπονητές, διοίκηση) είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Ήταν μια χρονιά τρομερά απαιτητική, με πολλά παιχνίδια και με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν όλους τους τίτλους. Σε κάθε αγώνα που δώσαμε με αυτές τις τρεις ομάδες είδαμε ωραία παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν στις λεπτομέρειες".

Στα τέσσερα ντέρμπι που έπαιξε φέτος ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό σε όλα οι πράσινοι έφυγαν νικητές με την τελευταία νίκη να τους δίνει και τον τίτλο. Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τη διαφορά;

"Κοίταξε σίγουρα και οι δύο ομάδες το ήθελαν. Ο Ολυμπιακός πάλεψε πολύ αλλά δεν τα κατάφερε. Εμείς είχαμε το αβαντάζ των τριών βαθμών και το πλεονέκτημα ότι ο Ολυμπιακός δεν μας είχε νικήσει φέτος. Μας ταίριαζε η ομάδα του Ολυμπιακού. Όλες οι αναμετρήσεις κατέληξαν με καθαρό σκορ υπέρ μας.

Διαβάσαμε καλά αντίπαλο και αντιμετωπίσαμε ένα στοιχείο στο οποίο βασίζεται πολύ ο Ολυμπιακός. Φυσικά αναφέρομαι στο σέρβις και στους εύκολους πόντους από το σέρβις. Δεν εννοώ μόνο τους άσους, εννοώ και το να χαλάσει την αντίπαλη υποδοχή σε τέτοιο βαθμό που να πάρει εύκολους πόντους.

Νομίζω ότι αντέξαμε και διαχειριστήκαμε καλά το συγκεκριμένο κομμάτι και θεωρώ πως όσο η μπάλα έμενε περισσότερη ώρα στον αέρα τόσο αντιμετώπιζε περισσότερα προβλήματα ο Ολυμπιακός" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τίτλος ανήκει και στον κόσμο, τους περιμένουμε στο ΟΑΚΑ

Αμέσως μετά το τέλος τους αγώνα ο κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε τους πράσινους στη Λεωφόρο για να τους αποθεώσει, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη το ματς με τον Φοίνικα θα έχει χαρακτήρα φιέστας.

Ο Δημήτρης Γκαράς θεωρεί ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει και εκείνος μερίδιο στην επιτυχία: "Σε κάθε αγώνα ο κόσμος ήταν εκεί. Στηρίζουν όλα τα τμήματα και ειδικά αυτά του Ερασιτέχνη. Είναι σημαντικό για όλους τους αθλητές να έχουν αυτή την στήριξη ανεξάρτητα από το άθλημα που κάνουν.

Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και την Πέμπτη. Αυτός ο τίτλος δεν ανήκει μόνο σε εμάς τους αθλητές και όσους είμαστε στην ομάδα. Ανήκει και στον κόσμο. Σε κάθε παιχνίδι μας βοηθούσαν με τη φωνή και τον παλμό τους. Τους περιμένουμε, λοιπόν, να έρθουν την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για να γιορτάσουμε όλοι μαζί."

Ο Δημήτρης Γκαράς στο SPORT24: "Μας ταίριαζε ως αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ο τίτλος ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS

Αφήνουμε τα του αγώνα που έκρινε τον τίτλο για να γυρίσουμε πίσω σε αυτή τη χρονιά που μας προσέφερε ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον.

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου μας προσέφεραν τρομερούς αγώνες με την αγωνία να διατηρείται μέχρι το φινάλε. Παρά το γεγονός ότι είχαμε δυνατές μάχες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, ωστόσο τα ματς που τελείωσαν με 3-2 ήταν ελάχιστα.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην το επισημάνουμε αυτό στην κουβέντα μας: "Όλα έπαιξαν το ρόλο τους. Έτσι όπως έγινε το πρωτάθλημα φέτος εκείνο που μετρούσε περισσότερο ήταν η συγκομιδή των βαθμών. Τόσο στην κανονική περίοδο, όσο και μετά στη δεύτερη φάση όλες οι ομάδες είχαν στο μυαλό τους ότι κάθε βαθμός μετράει και αυτό πιστεύω ότι έπαιξε το ρόλο του στο γεγονός ότι είχαμε τόσα καθαρά αποτελέσματα"

Πώς έζησε όμως ο Δημήτρης Γκαράς αυτό το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος; "Ήταν αρκετά πιεστικό και ψυχοφθόρο. Σε κάθε ματς έπρεπε να είσαι καλός. Στα playoffs που ήταν στις τρεις νίκες μπορούσες να κάνεις και μια κακή εμφάνιση. Τώρα εάν έχανες βαθμό ή βαθμούς απέναντι στον Μίλωνα ή την Κηφισιά θα είχες ένα βαθμολογικό μειονέκτημα ιδιαίτερα σημαντικό που δύσκολα θα μπορούσες να το κάλυπτες"

Ο Δημήτρης Γκαράς στο SPORT24: "Μας ταίριαζε ως αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ο τίτλος ανήκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού"
INTIME SPORTS


Σημαντικό ρόλο στην πορεία του Παναθηναϊκού φέτος έπαιξε και η πορεία του στην Ευρώπη. Οι πράσινοι μπορεί να μην κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής αφού στα ημιτελικά έπεσαν πάνω στην πανίσχυρη Χάλκμπανκ, ωστόσο μόνο κερδισμένοι βγήκαν από αυτό το ταξίδι στην επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Πάντα χαίρεσαι να παίζεις στην Ευρώπη γιατί δεν παίζεις μόνο για το σύλλογό σου, αλλά για όλη την Ελλάδα. Σίγουρα αυτά τα ματς μας έδιναν συνεχώς αγωνιστικό ρυθμό. Όσο προχωρούσαν οι αγώνες αντιμετωπίζαμε ομάδες καλύτερου επιπέδου και αυτός ο ανταγωνισμός μας έκανε να βελτιωνόμαστε περισσότερο.

Θεωρώ ότι κάναμε μια αξιόλογη πορεία. Φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά. Εντάξει η Χάλκμπανκ ήταν μία ομάδα καλύτερη από εμάς σε αρκετά στοιχεία. Νομίζω ότι τους κοιτάξαμε στα μάτια και δεν σκύψαμε ποτέ το κεφάλι. Ελπίζω πάντα οι ελληνικές ομάδες να αγωνίζονται στην Ευρώπη και να ακούγεται η Ελλάδα και οι ελληνικοί σύλλογοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο 36χρονος λίμπερο.

Κοιτώντας προς τα πίσω του ζητήσαμε να ξεχώρισε το μυστικό που οδήγησε τους πράσινους στον τίτλο και δίχως να το πολυσκεφτεί μας είπε: "Το μυστικό της ομάδας είναι ότι το θέλαμε τόσο πολύ. Ήταν τόσο δεμένες οι σχέσεις μας και ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάναμε κάτι που βγήκε στο γήπεδο. Ο κάθε ένας από εμάς πίεζε τον άλλο για να βελτιωθεί, ενώ και οι προπονητές έκαναν το ίδιο για να μη χαλαρώσουμε καθόλου για να έρθει στο τέλος αυτό το πρωτάθλημα".

Ο αργοπορημένος πρώτος τίτλος, η δίψα που υπάρχει ακόμα και ο Ενό

Γυρίζουμε το χρόνο αρκετά πίσω. Τότε που ένα παιδί έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ σε μία πόλη η οποία τότε ζούσε και ανέπνεε για το άθλημα. Φυσικά, αναφερόμαστε στην Ορεστιάδα που εκείνα τα χρόνια πρωταγωνιστούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα και έκανε τον μικρό Δημήτρη να ονειρεύεται ανάλογες στιγμές.

"Όλα τα παιδιά ξεκινάνε με όνειρα. Όταν αρχίζουν κάτι θέλουν να φτάσουν στην κορυφή και μετά να χτίσουν κάτι μεγάλο. Σε αυτό το κομμάτι εγώ ήμουν τυχερός γιατί έζησε, έστω και εκτός αγωνιστικού χώρου, τα καλά χρόνια της Ορεστιάδας.

Είχα και έχω ακόμα στο μυαλό μου εικόνες από την Ορεστιάδα που έκανε πρωταθλητισμό, είχε καλές ευρωπαϊκές πορείες, τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Οπότε σκεφτόμουν πως θα ήταν κι εγώ σαν παιδί να φτάσω να παίζω σε τέτοια ματς και να κατακτώ τίτλους.

Βέβαια, ήρθε λίγο αργά στην καριέρα μου ο πρώτος τίτλος, ήταν το 2015 το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, αλλά θεωρώ ότι όταν έφτασε σε αυτόν ήμουν ακόμα πιο διψασμένος. Είναι ωραίο συναίσθημα να κατακτάς τρόπαια στην καριέρα σου".

Όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα η θέση του λίμπερο ήταν κάτι νέο. Ποιοι ήταν οι αθλητές που είχε σαν πρότυπο και θέλησε να τους μοιάσει;" Όταν ξεκινούσα εγώ την καριέρα μου η θέση του λίμπερο ήταν καινούρια. Στην Ορεστιάδα ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Αμαξόπουλος ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα παίζοντας και στην Εθνική.

Αργότερα, είχα πρότυπα κυρίως από το εξωτερικό. Ένας παίκτης που θαύμαζα ήταν ο Ουμπέρ Ενό. Ένα από τα καλύτερα λίμπερο στον κόσμο και για μένα ίσως το καλύτερο. Είχε ένα χαρακτηριστικό που τον έκανε να ξεχωρίζει. Αυτό ήταν η ηρεμία του.

Οι κινήσεις του ήταν τόσο αρμονικές που ήταν σαν να χόρευε στο γήπεδο. Ποτέ δεν τον έβλεπες να είναι σφιγμένος. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που με κέρδισε και με έκανε να τον θεωρήσω ως πρότυπο και να προσπαθήσω να τον ακολουθήσω".

Η χρονιά δεν τελείωσε για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έχουν μπροστά τους μια διπλή μονομαχία με τον κακό τους δαίμονα φέτος, τον Φοίνικα Σύρου. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Αναφερόμενος σε αυτή τη διπλή μονομαχία είπε: "Είναι ένας τίτλος που θέλουμε να διεκδικήσουμε. Αυτή τη φορά είναι δύο παιχνίδια. Νομίζω ότι τώρα που έφυγε το βάρος της κατάκτησης του πρωταθλήματος πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Κλείνοντας την κουβέντα τον ρωτήσαμε για τα σχέδια που κάνει για τη νέα σεζόν: "Είναι νωρίς ακόμα. Θεωρώ ότι είναι νωρίς και για τις ομάδες. Αντέχω ακόμα νομίζω να είμαι σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Μακάρι να μου γίνει πρόταση για ανανέωση από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσουμε και του χρόνου με μία ανάλογη πορεία σαν την φετινή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ