ΒΟΛΕΪ

"Μπόμπο" για τίτλους

"Μπόμπο" για τίτλους
Γιορντάνοφ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ μιλάει στο SPORT 24 για τον σκοπό που ήρθε στον Ολυμπιακό, το Τσάμπιονς Λιγκ

" Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια είχα έρθει για πρώτη φορά στην Αθήνα. Σε εκείνο το ταξίδι πραγματοποίησα το ντεμπούτο μου με τη Λέφσκι (σ.σ. Σόφιας) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Παράξενη σύμπτωση, αλλά αποτελεί ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια", εξήγησε ο 24χρονος διαγώνιος στο SPORT 24, μιλώντας για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο.

Τέτοιο ντεμπούτο αθλητή στη χώρα μας είχαμε χρόνια να δούμε (από την εποχή του Τόνι Ουάιτ), με τον Γιορντάνοφ να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη μετά από επτά χρόνια (σε παιχνίδι της κανονικής περιόδου), απέναντι στον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

" Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν αρκετά νευρικός, όμως μετά τις πρώτες προσπάθειες, βρήκα τον ρυθμό μου. Ξέρετε, αυτή είναι η πρώτη μετεγγραφή μου σε ομάδα του εξωτερικού και ήμουνα αρκετά αγχωμένος. Απλά, χαίρομαι που κερδίσαμε αυτό το σημαντικό παιχνίδι και ελπίζω να νικήσουμε σε κάθε αγώνα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος".

Ο "Σούπερ Μπόμπο" όπως τον αποκαλούν οι Βούλγαροι, προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην ελληνική ομάδα στην πρώτη φετινή αναμέτρηση μεταξύ της Λέφσκι και του Ολυμπιακού στη Σόφια. Εκεί έγινε και η πρώτη... επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

" Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα, με πήραν δημοσιογράφοι να μουν πουν ότι ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός για μένα. Χάρηκα, αλλά μετά δεν είχα νέα. Όταν ήρθα με την ομάδα της Λέφσκι να παίξουμε στην Αθήνα, ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στη Λέφσκι για να με πάρει, τότε κλείσαμε τη συμφωνία και εγώ άλλαξα ομάδα".

Έναν μήνα μετά την κατάκτηση του "χάλκινου" μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας με την Εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, ο κορυφαίος παίκτης της χώρας για το 2006, Γιορντάνοφ πήρε ένα καθυστερημένο δώρο-προαγωγή σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα.

" Μέχρι τώρα στην καριέρα μου καμάρωνα για αυτό το μετάλλιο. Τώρα είμαι υπερήφανος που ήρθα σε μία ομάδα, που διαθέτει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Ελπίζω να γίνω καλύτερος παίκτης και να κατακτήσω με τον Ολυμπιακό πολλούς τίτλους, ξεκινώντας από το πρωτάθλημα".

Στο μοναδικό σημείο της συζήτησης που ήταν "αυστηρός" ήταν όταν τον ρωτήσαμε για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του. Ο συγκεκριμένος γρίφος παραμένει άλυτος, αφού ο αριστερόχειρας διαγώνιος μας είπε " να ρωτήσετε τον Νίκι Ζελιάσκοφ για αυτό. Εμένα δεν είναι η δουλειά μου αυτή".

Η παρουσία του παλιού Βούλγαρου παίκτη στον Ολυμπιακό (όπου εκτελεί χρέη σκάουτερ) αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον Γιορντάνοφ και τον Τσβετάνοφ να έρθουν στην Ελλάδα, αφού " μας είπε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο κλαμπ με φοβερές συνθήκες και όρεξη να πάει ψηλά. Τον εμπιστευθήκαμε και να που ήρθαμε".

Ο Γιορντάνοφ είναι αρκετά ενημερωμένος για την επιτυχημένη καριέρα αρκετών συμπατριωτών του στη χώρα μας, μιας και μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για τον Ζελιάσκοφ, τον Γκάνεφ και τον Κονσταντίνοφ και ευχήθηκε " να μπορέσω και εγώ να ακολουθήσω τα βήματα τους και να τους ξεπεράσω, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ".

Οι πρώτες ημέρες ήταν εξαιρετικά "γεμάτες" για τον Βούλγαρο διαγώνιο και σήμερα είχε την ευκαιρία να δει για λίγο την Αθήνα, προέχει πάντως " ένας καλός ύπνος, αφού δω λίγο ελληνική τηλεόραση", είπε πριν μας καληνυχτήσει.




















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ