ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Εύα Χαντάβα στο SPORT24: "Μετά από το νταμπλ ακούστηκε πως θέλησα να πουλήσω οπαδιλίκι"

Η Εύα Χαντάβα στο SPORT24: "Μετά από το νταμπλ ακούστηκε πως θέλησα να πουλήσω οπαδιλίκι"
PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία ονειρεμένη σεζόν στο βόλεϊ γυναικών κατακτώντας το νταμπλ, με την αρχηγό του, Εύα Χαντάβα να προσθέτει το πρώτο πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη της. Η έμπειρη Ελληνίδα ακραία μίλησε στο SPORT24 για την άκρως πετυχημένη αλλά συνάμα κουραστική σεζόν, την σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό αλλά και τα social media τα οποία αναγκάστηκε να κλείσει.

Έχει αγωνιστεί σε επτά διαφορετικές χώρες και μετράει τρία Κύπελλα ωστόσο φέτος, με τα χρώματα του Παναθηναϊκού κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα και μάλιστα ως αρχηγός.

Είναι μία ιδιαίτερα εκρηκτική παίκτρια τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού και διεθνής, Εύα Χαντάβα μίλησε στο SPORT24 για την ιδιαίτερα απαιτητική σεζόν που πέρασε, τους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και την στήριξη των πράσινων φιλάθλων.

Λίγο πριν αφήσει για λίγο στην άκρη την μπάλα και ξεκινήσει τις σύντομες διακοπές της, η ακραία του τριφυλλιού αναφέρθηκε στην σεζόν που πέρασε, τις δυσκολίες που βρέθηκαν στον δρόμο αλλά και τον ντόρο που ξέσπασε με το πρωτάθλημα της Κορέας. Παράλληλα στάθηκε στην κακή πλευρά των social media αλλά και στο καλοκαίρι με την Εθνική ομάδα.

Συνέντευξη στη Βάλια Πηλιανίδη

Ήταν μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά, μία χρονιά που έληξε ιδανικά με δύο κούπες και μία ονειρεμένη φιέστα τόσο στη Λεωφόρο μετά τον πέμπτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, όσο και στο ΟΑΚΑ.

“Είναι μία τεράστια ανακούφιση η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε αυτή τη χρονιά θέτοντας αυτό το στόχο αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και ήταν μία χρονιά με πάρα πολλή πίεση και ανταγωνισμό. Είναι μεγάλο δέος να είσαι αρχηγός σε μία ομάδα και να σηκώνεις δύο κούπες, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

Οι φίλαθλοί μας το χάρηκαν με την καρδιά τους. Είναι εικόνες που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο ελληνικό βόλεϊ. Όταν φύγαμε από το γήπεδο στον Ρέντη είχαμε συνοδεία από μηχανάκια και μόλις φτάσαμε στη Λεωφόρο το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμο. Μας χάρισαν μοναδικές στιγμές και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό. Δεν υπάρχουν πολύ εύκολα στο γυναικείο βόλεϊ τέτοιες εικόνες και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που το βίωσα με την ομάδα μου όλο αυτό”.

Η Εύα Χαντάβα ανοίγει σαμπάνιες μετά από την κατάκτηση του νταμπλ
Η Εύα Χαντάβα ανοίγει σαμπάνιες μετά από την κατάκτηση του νταμπλ EUROKINISSI


Ο κόσμος στηρίζει πλέον πολύ το γυναικείο βόλεϊ, κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με την Χαντάβα η προβολή του αθλήματος δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίστοιχη του επιπέδου του.

“Θεωρώ αρχικά πολύ κακό για το αθλημά μας να έχουμε ένα τέτοιο πρωτάθλημα και να μην το δείχνει η κρατική τηλεόραση. Φέτος πέρα από τους τελικούς και τα playoff παιζόταν πολύ ωραίο βόλεϊ. Υπήρχαν δυνατά παιχνίδια ανάμεσα σε πολλές ομάδες, ήταν η πρώτη σεζόν μετά από περίπου μία δεκαετία που όλα ήταν ρευστά και δεν ήξερες αν η πρώτη ομάδα θα κερδίσει την τέταρτη. Είναι κρίμα να μην μπορεί ο κόσμος να το δει όλο αυτό, θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το άθλημα και για τα παιδάκια να το αγαπήσουν παραπάνω.

Είναι γεγονός ωστόσο πως ο κόσμος έχει αρχίσει να το αγαπά περισσότερο το βόλεϊ. Τα γήπεδα γέμιζαν, ο κόσμος το στήριζε. Φυσικά τις προηγούμενες χρονιές ήταν και η πανδημία επομένως δεν ήταν εύκολο να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο αλλά πλέον έχει αλλάξει. Ειδικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού μας στήριξε πολύ, σε παιχνίδια ευρωπαϊκά για παράδειγμα που παίζαμε νωρίς το μεσημέρι ήταν το γήπεδο γεμάτο και τους ευχαριστούμε”.

Μία δύσκολη σεζόν για την Χαντάβα ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό
Μία δύσκολη σεζόν για την Χαντάβα ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


- Βρεθήκατε ένα ματς πριν τελειώσουν όλα. Τι σκεφτήκατε μετά από τον τρίτο τελικό και το 2-1 του Ολυμπιακού και μετά το 2-2 στην έδρα σας;

"Μετά από τον τρίτο τελικό που χάσαμε από τον Ολυμπιακό στον Ρέντη η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Έπρεπε να το διαχειριστούμε ψυχολογικά κάτι που δεν ήταν εύκολο γιατί χάσαμε το πρώτο παιχνίδι, κερδίσαμε το δεύτερο και η ψυχολογία μας μέσα σε τρεις μέρες πήγε από τα “πατώματα” στα “ουράνια”. Ήταν μία δύσκολη σειρά, ας μην κρυφτούμε.

Μετά τον τέταρτο τελικό που κερδίσαμε με 3-0 και κάναμε το 2-2, μπορώ να πω ότι όλη η ομάδα ένιωθε πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Είτε ήταν μέσα στον Ρέντη είτε στο γήπεδό μας, το πιστεύαμε και νομίζω πως αυτό μας βοήθησε στο τέλος, η ψυχολογία που είχαμε χτίσει από το τέταρτο παιχνίδι. Θεωρώ πως η έδρα παίζει μεγάλο ρόλο και γι αυτό στεναχωρηθήκαμε πολύ που χάσαμε το πλεονέκτημα. Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο αλλά ευτυχώς δικαιωθήκαμε στο τέλος".

- Μονό μπλοκ στο φινάλε ενός ματς που κρίνει κούπα ή δυνατή επίθεση στα 4-5 μέτρα που είναι το στοιχείο σου;

"Μονό μπλοκ, δίχως σκέψη. Είναι άλλη η αίσθηση. Η δυνατή επίθεση ναι είναι από τα αγαπημένα μου αλλά το μονό μπλοκ και μάλιστα το καλό, δεν συγκρίνεται”.

Η Εύα Χαντάβα χαμογελά στον φακό του SPORT24
Η Εύα Χαντάβα χαμογελά στον φακό του SPORT24 PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Μετά από τον πρώτο τελικό αναγκάστηκα να κλείσω τα προφίλ μου στα social media

Σε μία εποχή που τα social media παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθημερινότητα των πιο πολλών ανθρώπων, η Εύα Χαντάβα εστίασε στο πως τα σχόλια του κόσμου προκάλεσαν επιπλέον στρες και την έφεραν σε θέση να κλείσει τα προφίλ της κατά τη διάρκεια των τελικών.

"Τα social media έχουν και την καλή και την κακή τους πλευρά. Μετά από τον πρώτο τελικό που χάσαμε αναγκάστηκα να κλείσω τα προφίλ μου στα social media για περίπου δύο εβδομάδες, όσο κράτησαν οι τελικοί γιατί δεν ήθελα να με επηρεάσει και να με αποσπάσει τίποτα, ούτε πολύ θετικό ούτε πολύ αρνητικό.

Δεν με βοήθησαν κατά τη διάρκεια των τελικών επομένως αποφάσισα και τα έκλεισα για ένα διάστημα. Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει πως το να στέλνεις πολύ αρνητικά μηνύματα σε έναν αθλητή είναι άσχημο γιατί όταν χάνουμε αυτός που νιώθει χειρότερα είναι ο ίδιος ο αθλητής γιατί πρόκειται για τον ίδιο του τον ιδρώτα.

Είναι το στρες, είναι η πίεση της χρονιάς, είναι πολλά και πραγματικά αυτό το συναίσθημα που είχαμε στο τέλος όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ή το κύπελλο ήταν απίστευτο και δεν αγοράζεται με τα λεφτά, τα λεφτά είναι το τελευταίο πράγμα. Όταν υπάρχει κόσμος που σου μεταδίδει την αρνητική του ενέργεια και σου βάζει επιπλέον πίεση, εμένα προσωπικά με ενοχλεί.

Ήταν η πρώτη φορά που το έκανα γιατί συνήθως δεν βγαίνω από τα social αλλά για πρώτη φορά αναγκάστηκα και με βοήθησε πολύ. Εννοείται πως μετά ήρθαν και τα πολύ θετικά σχόλια και αυτά κρατάμε στο τέλος. Πλέον εγώ είμαι σε μία ηλικία που δεν με αγγίζουν τόσο, αλλά τα νέα παιδιά που δίνουν σημασία είναι δύσκολο να το διαχειριστούν. Ας σκεφτεί ο κόσμος πως θα ένιωθε αν αυτός που λάμβανε το μήνυμα ήταν το παιδί τους, η αδελφή τους ή ακόμα και οι ίδιοι γιατί πολλά είναι ιδιαίτερα καυστικά.

Στην Ινδονησία που έπαιξα ήταν η μοναδική χώρα που τα μηνύματα ήταν πολλά. Ο κόσμος έχει το βόλεϊ ως πρώτο άθλημα και στα παιχνίδια μας υπήρχε περίπου 5-10 χιλιάδες κόσμος. Πήρα και από εκεί πολλή αγάπη και πολλά μηνύματα".

Η σεζόν ήταν απαιτητική όμως η Εύα Χαντάβα δεν έχασε το χαμόγελό της
Η σεζόν ήταν απαιτητική όμως η Εύα Χαντάβα δεν έχασε το χαμόγελό της PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γκάιτς ήρθε σε μία στιγμή που βοήθησε την ομάδα ψυχολογικά

Λίγο πριν το κρίσιμο κομμάτι της σεζόν ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή, με τον Μπράνκο Γκάιτς να παίρνει τη θέση του Απόστολου Οικονόμου, μία κίνηση που σύμφωνα με την αρχηγό του Παναθηναϊκού λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία της ομάδας.

“Ο κ. Οικονόμου έφτιαξε αυτή την ομάδα και πηγαίναμε πολύ καλά στον πρώτο γύρο. Τα πράγματα άλλαξαν στον δεύτερο γύρο, ήρθαν πολλές κακές ήττες και χάσαμε πολύτιμους βαθμούς. Η ομάδα δεν ρόλαρε όπως στο πρώτο γύρο και χρειαζόμασταν μια αλλαγή. Ωστόσο πήραμε μαζί του έναν τίτλο και τον ευχαριστούμε. Από την άλλη ο Γκάιτς ήρθε σε μία στιγμή πρόκλησης και γι' αυτόν και για την ομάδα και ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε Θεωρώ πως ήρθε σε μία στιγμή που βοήθησε την ομάδα, κυρίως ψυχολογικά. Είναι ένας εξίσου έμπειρος προπονητής που ήξερε πως να διαχειριστεί μία ποιοτική ομάδα. Με αυτό θεωρώ πως έγινε το κλικ και εκ του αποτελέσματος ήταν μία σωστή κίνηση.

Η απόφασή του να παίξει με τρεις ακραίες αντί για μία καθαρή διαγώνιο είναι κάτι καθαρά τακτικό αλλά θεωρώ πως η Μανωλίνα (σ.σ Κωνσταντίνου) ανταποκρίθηκε καλά και στάθηκε επάξια σε μία θέση που δεν είναι η φυσική της θέση. Έκανε ό,τι χρειαζόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή”.

Για την παρουσία μίας παίκτριας όπως η Μάρετ Γκρόθες στην Ελλάδα, η Χαντάβα δεν είχε να πει πολλά παρά να της εκφράσει τον απόλυτο σεβασμό.

"Η Μάρετ είναι μία πάρα πολύ έμπειρη αθλήτρια με παραστάσεις από Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχω απέραντο σεβασμό γι αυτή την παίκτρια και ήμουν πολύ τυχερή που την είχα δίπλα μου. Με βοήθησε και εμένα πολύ μέσα στη χρονιά και η προσωπικότητά της ήταν από εκείνες που έκαναν τη διαφορά. Είναι κόσμημα η παρουσία της Μάρετ στο ελληνικό πρωτάθλημα και θεωρώ πως άξιζε 100% τον τίτλο της MVP”.

- Ποιο ήταν το turning point στη σεζόν, τότε που είπατε ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα;

“Βλέπαμε το πως παίζαμε και το φορμάρισμα που είχαμε ειδικά στον πρώτο γύρο και πιστεύαμε πως μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Όταν αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη το πήραμε αρκετά βαριά γιατί ο τρόπος που έγινε θεωρώ δεν ήταν η εικόνα της ομάδας. Ήμασταν άτυχες με την πανδημία, δεν είχαμε τις ξένες και θεωρήσαμε πως με εκείνες στο ρόστερ θα ερχόταν πιο εύκολα το αποτέλεσμα και εκεί την πατήσαμε.

Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη μάς πείσμωσε για το ελληνικό πρωτάθλημα όμως από τότε αρχίσαμε να “σπάμε” λίγο σαν ομάδα, πέσαμε λίγο αγωνιστικά. Όλα είναι όμως μέσα στην σεζόν, δεν είμαστε ρομπότ, θα υπάρχουν και τα πάνω και τα κάτω.

Η σεζόν στην Ευρώπη μας έδωσε δυνατό boost φέτος. Η ομάδα φέτος είχε πολλές παίκτριες υψηλού επιπέδου και ώριμες επομένως δεν είχαμε κάποιο άγχος. Μπήκαμε και θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται”.

Η Εύα Χαντάβα στο κλειστό του Αμαρουσίου για τις ανάγκες της συνέντευξης με το SPORT24
Η Εύα Χαντάβα στο κλειστό του Αμαρουσίου για τις ανάγκες της συνέντευξης με το SPORT24 PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Αν με διάλεγαν από την Κορέα, ποιος θα έλεγε 'όχι' σε αυτά τα συμβόλαια;

Λίγο πριν από την έναρξη των τελικών κόντρα στον Ολυμπιακό, το όνομά της συνδέθηκε με το πρωτάθλημα τις Κορέας μιας και βρισκόταν στην λίστα των αθλητριών που βρίσκονταν στην προεπιλογή. Όλο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media μιας και θεωρήθηκε πως η Χαντάβα θα αποχωρούσε για την Κορέα.

"Για την Κορέα βάζω συμμετοχή τα τελευταία 4-5 χρόνια. Ήξερα πως δεν είχα πολλές πιθανότητες γιατί παίρνουν κυρίως διαγώνιες παίκτριες και κορίτσια πιο μικρής ηλικίας. Είναι πιθανό στις επτά ομάδες που υπάρχουν να θέλουν μία ακραία. Μόλις βγήκαν τα ονόματα που έβαλαν στη λίστα και ήταν και το δικό μου μέσα, το πήραν και άρχισαν να γράφουν ασάφειες και να μου δημιουργούν πρόβλημα στη σεζόν που είχα ήδη".

Το μυαλό μου δεν ήταν καν στην Κορέα. Εννοείται πως αν με διάλεγαν, ποιος θα έλεγε όχι σε αυτά τα συμβόλαια. Αυτό όμως μου δημιούργησε πρόβλημα γιατί μετά τον πρώτο τελικό άρχισαν να γράφουν ότι έχω το μυαλό μου στην Κορέα ή ότι δεν με νοιαζει. Αυτό με πείραξε πολύ γιατί έγραφαν πως θα φύγω στους τελικούς. Πρέπει να προσέχουμε και τι γράφουμε, ειδικά όταν είμαστε σε ένα σημείο μιας χρονιάς που κρίνεται τίτλος και διεκδικείς το πρωτάθλημα.

Τέλη Απριλίου θα αποφάσιζαν από την Κορέα ποια θα έπαιρναν για τη νέα σεζόν που ξεκινά τον Αύγουστο. Όλα αυτά μου έφεραν ένα έξτρα βάρος που δεν βοηθούσε. Το πρόβλημά μου ήταν ότι όλο αυτό αναπαράχθηκε και πως κανείς δεν με ρώτησε τι ισχύει.

Από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε πρόβλημα αλλά εγώ από την πλευρά μου μίλησα με τον πρόεδρο γιατί ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση μου και ζήτησα από το γραφείο Τύπου να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να φύγω. Μάτωσα για την ομάδα φέτος και έλεγαν ότι θα φύγω στην Κορέα ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε”.

- Έχεις κάνει συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για του χρόνου;

"Έχουν γίνει μερικές συζητήσεις αλλά δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα. Όλοι μας θέλουμε να ηρεμήσουμε μία εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο για να ξεκουραστούμε, να αποφορτιστούμε και μετά να αρχίσουμε τις συζητήσεις για την επόμενη σεζόν”.

- Πόσο άλλαξε η νοοτροπία σου μετά από τόσες σεζόν στο εξωτερικό;

“Η νοοτροπία μου έχει αλλάξει πλήρως, δεν είναι καθόλου ελληνική στο κομμάτι του επαγγελματικού βόλεϊ. Πλέον εστιάζω καθαρά στο επαγγελματικό κομμάτι. Στις προπονήσεις, στην ξεκούραση, στο φαγητό, στην διαχείριση της νίκης και της ήττας. Καλώς ή κακώς είμαστε λίγο πιο χαλαροί στην Ελλάδα. Φέτος ήμουν σχεδόν 10 ώρες εκτός σπιτιού. Ήμουν αφοσιωμένη στην ομάδα, τις προπονήσεις, την αποκατάσταση, την ξεκούραση. Νιώθω πολύ καλά που πήραμε το νταμπλ γιατί ένιωσα πως όλη η δουλειά που έκανα και ο χρόνος που αφιέρωσα βγήκε”.

Η Χαντάβα πανηγυρίζει με την φανέλα του Παναθηναϊκού
Η Χαντάβα πανηγυρίζει με την φανέλα του Παναθηναϊκού INTIME SPORTS


"Μετά το νταμπλ ακούστηκε ότι θέλησα να πουλήσω οπαδιλίκι ή ότι θα φύγω"

- Αν είχες όμως την ελληνική νοοτροπία, δεν θα βοηθούσε στη διαχείρηση των καταστάσεων στην Ελλάδα;

"Συνήθως δεν απαντάω στα σχόλια, φέτος όμως άκουσα πάρα πολλά στα οποία δεν ήθελα να δώσω σημασία γιατί ήταν δύσκολη χρονιά για εμένα προσωπικά. Η χρονιά μου είχε πολλή πίεση και προσπαθούσα να αποφύγω καταστάσεις. Μετά το νταμπλ ακούστηκε ότι θέλησα να πουλήσω οπαδιλίκι ή ότι θα φύγω. Αναγκάστηκα να απαντήσω κυρίως στο Twitter γιατί θεωρώ πως πολλά σχόλια με αδικούν. Ο καθένας γράφει τι θέλει αλλά είχαν την ανάγκη να υπερασπιστώ την Εύα που συνήθως δεν το κάνω.

Μετά από αυτή τη χρονιά θέλω απλά να δώσω κάποιες απαντήσεις γιατί δεν γίνεται να με μειώνουν έτσι. Μπορεί να κερδίσαμε το νταμπλ και να ζήσαμε μοναδικές στιγμές με τον κόσμο, που θα συνεχίσω να το λέω γιατί είναι η αλήθεια, αλλά δεν γύρισα να μιλήσω άσχημα για κάποια άλλη ομάδα που αγωνίστηκα στο παρελθόν. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί μερικοί βγάζουν τόσο μίσος. Γράφουν για καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με το τώρα. Τη δεδομένη στιγμή είμαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό και θα μιλήσω για την ομάδα μου”.

- Πως διαχειρίστηκες την αρχηγία σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός;

"Δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες. Ειδικά φέτος η αρχηγία ήταν πρόκληση γιατί έπρεπε να διαχειριστώ τον εαυτό μου μέσα στο γήπεδο παράλληλα με το να είμαι δίκαιη και υποστηρικτική προς τα άλλα κορίτσια. Έπρεπε να κρατάω τις ισορροπίες. Μπορεί φυσικά να έκανα λάθη σαν αρχηγός αλλά προσπάθησα να δώσω το 1000% για την ομάδα και τα κορίτσια”.

- Πως βλέπεις το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων αθλητριών από τη νέα σεζόν από τρεις σε τέσσερις;

"Κατά την άποψή μου αν θέλουν να φέρουν τέσσερις ξένες θα πρέπει να κάνουν το γυναικείο βόλεϊ επαγγελματικό. Είναι άσχημο αν είσαι επαγγελματίας σε όλα τα υπόλοιπα αλλά στα χαρτιά να είσαι ερασιτέχνης. Αν γινόταν αυτό δεν θα είχα προσωπικά κανένα θέμα.

Από την άλλη δεν είναι πολύ καλό για τις νεαρές Ελληνίδες Δεν θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα γιατί πολλές θέσεις που θα έπαιζαν κοπέλες από την Ελλάδα πλέον θα είναι πιασμένες από ξένες. Σίγουρα αν έρθουν το επίπεδο θα ανέβει πολύ αλλά για τις Ελληνίδες δεν είναι καλό”.

Η Εύα Χαντάβα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο SPORT24
Η Εύα Χαντάβα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο SPORT24 PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Μίλησα με τον Αμποντάντζα και μου έδωσε μία μικρή άδεια

Η Εύα Χαντάβα δεν συμπεριλήφθηκε στις πρώτες κλήσεις τις Εθνικής ωστόσο τόνισε πως αυτό έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με τον νέο προπονητή της Εθνικής Μαρσέλο Αμποντάντζα.

"Πλέον στην Εθνική υπάρχει άλλος προπονητής, ήρθα εγώ σε επικοινωνία μαζί του και αποφάσισα στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας να μην είμαι. Ήταν δύσκολη και επιβαρυμένη σεζόν και δεν είμαι πλέον 22 ετών. Τη δεδομένη στιγμή είμαι πολύ κουρασμένη από τη σεζόν και θέλω λίγο καιρό ξεκούραση.

Μίλησα μαζί του και μου έδωσε μία μικρή άδεια. Στο δεύτερο μέρος που θα έχουμε τα προκριματικά του ευρωπαϊκού θα είμαι και αυτό έγινε έπειτα από απόλυτη συνεννόηση με τον κόουτς. Είναι ευκαιρία για τα νέα παιδιά τώρα με τους Μεσογειακούς να πάρουν χρόνο και παραστάσεις”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ