ΒΟΛΕΪ

Εθνική βόλεϊ ανδρών: Κόντρα στην Κροατία για την πρωτιά και την πρόκριση

Εθνική βόλεϊ ανδρών: Κόντρα στην Κροατία για την πρωτιά και την πρόκριση
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αντιμετωπίζει την Κροατία το βράδυ της Τετάρτης (17/08, 20.00) με φόντο την πρόκριση και την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο Όσιεκ διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης (17/8, 20:00, Cosmote Sport 9) το μεγάλο ντέρμπι Κροατία-Ελλάδα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική κατάταξη στον 5ο προκριματικό όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και εφόσον φύγει από την Κροατία με το διπλό θα σφραγίσει την πρωτιά και την πρόκριση, ωστόσο ακόμη και η ήττα με 3-2 μας κρατά στην κορυφή, ενώ σε περίπτωση ήττας με καθαρό σκορ θα πρέπει να περιμένουμε και τα υπόλοιπα αποτελέσματα στους άλλους έξι ομίλους.

Πάντως ο Ντάντε Μπονιφάντε, ο οποίος δεν υπολογίζει μόνο τον τραυματία Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «τελικός» για το ματς και εξήγησε το γιατί.

«Δεν είναι τελικός για εμάς... Είναι όμως τελικός για την Κροατία που αν χάσει, χάνεται ενώ εμείς έχουμε και το ματς με την Νορβηγία στη Γλυφάδα που μπορεί να μας δώσει την πρόκριση», είπε ο Ιταλός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε τον αγώνα με διαφορετικό τρόπο απ' ότι τα προηγούμενα ματς. Θέλουμε να παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε, με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και θέλω οι παίκτες μου να απολαύσουν αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση. Γιατί κάθε παίκτης πρέπει να χαίρεται να παίζει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί ότι «είμαστε έτοιμοι γι' αυτή τη σημαντική αναμέτρηση, υπάρχει μεγάλη διάθεση σε όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Στον πρώτο αγώνα στη Γλυφάδα είχαμε κάνει την καλύτερη μας εμφάνιση, αλλά ξέρουμε ότι η Κροατία μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Το ίδιο όμως ισχύει και για εμάς και περιμένω να γίνει μια μεγάλη μάχη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Ραφαήλ Κουμεντάκη με τον διεθνή ακραίο του Ολυμπιακού να σημειώνει: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δυνατό και κομβικό για το μέλλον μας παιχνίδι καθώς κυνηγάμε τη πρώτη θέση στον όμιλο μας, με μια ομάδα αρκετά καλή σε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Έχουμε το ψυχολογικό κομμάτι με το μέρος μας, αναλύουμε τις αλλαγές που πιθανόν να έχουν οι Κροάτες σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι στη Γλυφάδα. Το σίγουρο είναι οτι θα παλέψουμε οσό πιο σκληρά γίνεται για το αποτέλεσμα που θέλουμε και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Η Κροατία από την πλευρά της με ρεκόρ 3 νίκες-1 ήττα (αυτή που γνώρισε στη Γλυφάδα) παίζει κυριολεκτικά τα ρέστα της καθώς μια δεύτερη ήττα θα σημάνει σε μεγάλο βαθμό και τον αποκλεισμό της, με τον παλιό γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων Λέο Άντριτς να κάνει έκκληση στον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο.

«Στην Ελλάδα κάναμε τη χειρότερη μας εμφάνιση το φετινό καλοκαίρι, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό μας. Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει το αν θα προκριθούμε ή όχι στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και καλώ όλους τους πολίτες του Όσιεκ, αλλά και όλους τους Κροάτες που μπορούν να έρθουν στο γήπεδο», δήλωσε ο πρώην άσος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ