ΣΤΗΛΕΣ

Έξι πρώην προπονητές του Ολυμπιακού αποχαιρετούν τον μεγάλο Σωκράτη

Έξι πρώην προπονητές του Ολυμπιακού αποχαιρετούν τον μεγάλο Σωκράτη

Τι είπαν για τον Σωκράτη Κόκκαλη μερικοί από τους σημαντικότερους προπονητές που έφερε στον Ολυμπιακό.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης φέτος έκλεισε 25 χρόνια γεμάτα (πιο γεμάτα δεν γίνεται) στο ΔΣ του Ολυμπιακού και αποφάσισε, ότι αρκετά, ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Ο άνθρωπος που έβγαλε τον Ολυμπιακό απ' τα πέτρινα χρόνια και του χάρισε την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, δεν θα έχει πια ενεργό συμμετοχή στην ομάδα.

Μια τέτοια απόφαση βέβαια δεν είναι εύκολη και πέρα απ' τη συγκίνηση που προκάλεσε στα εκατομμύρια των οπαδών των "ερυθρολεύκων", άγγιξε και πρώην προπονητές του συλλόγου, οι οποίοι θέλησαν να πουν μερικά λόγια για τον Σωκράτη της καρδιάς τους.

Εμείς τους δώσαμε το βήμα και ορίστε οι δηλώσεις τους:

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ

"Τιτάνας, τι να λέμε τώρα, γίγαντας, ένας και μοναδικός. Ξεχάσω γω το '92, ήρθες στα Άσπρα Χώματα και με βρήκες, ομαδάρα τότε, Κατσιβλίκας, Παπακλαρέτζος, Μενούσης μπροστά, Μπιρμπίλης, Μεμέναγας τα δύο στόπερ, ομαδάρα, τι να λέμε τώρα, παιχταράδες όλοι τους, παιχταράδες, και μου λες Νικόλα θα πάρω τον Ολυμπιακό, σε θελω προπονητή για οχτακόσα χρόνια συνεχόμενα, οχτακόσα εννιακόσα χρόνια, σου λέω Πρόεδρε εδώ μαζί σου, Αλέφαντος σου μιλάει, ποιος σου μιλάει, ο Ντούτσκαν ο Μπάγεβιτς, ο Σερβοέλληνας, τα προπονητάκια όλα;

Λοιπόν.

Κατό κατομμύρια μεταγραφάρες από τον πρώτο χρόνο, κατό κατομμύρια, Μπατίστας, Κουκούλης, Γεκινής μετά στα ντουζένια του, τον άλλονα τον Ίβιτς, τον Τζόλεβιτς, τι να λέμε τώρα, Τζάχοβιτς, Κοβάτσεβιτς, Τζοβάνι μάγος, ΜΑΓΟΣ, άστο τι σου λέει εδώ ο Αλέφαντος να τον ακούς, Φοφορίκουε, Μπελούσης, στενάξαν τα τσιμέντα, ποιος να σε πιάσει, Ριβάλντο, Ζεσηλίας, πού τα 'χανε δει αυτά, ατσάλινοι, χαλύβδινοι, μπούτια πέτρα, κάνανε τα κατό μέτρα σε 5 δεπτερόλεπτα, ποιος ΠΑΟ, ποια ΑΕΚ, κεσκεσέ Προοδευτική, Εθνικός, τις ομαδάρες όλες τις έστειλες Σπάτα, τραβάτε να πατήσετε το σταφύλι, έχουμε τρύγο, γεια σας, ΓΕΙΑ ΣΑΣ, δω τον Αλέφαντο που σου μιλάει, ποιος σου μιλάει;

Λοιπόν."

Έξι πρώην προπονητές του Ολυμπιακού αποχαιρετούν τον μεγάλο Σωκράτη

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

'Πρόεδρε τα ξανάδα και τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα και όλα και ας μην έχει την αίγλη του ελληνικού πρωταθλήματος το ισπανικό, όμως ξέρεις κάτι; Είχες δίκιο σε ένα πράμα. Δεν ξανάδα Σάββα Θεοδωρίδη και αυτό με πονάει πιο πολύ απ' όλα. Να 'σαι καλά και καλή συνέχεια σε ό, τι κάνεις από δω και πέρα.

ΥΓ. Τελικά ο Κετσπάγια είχε χολέρα;"

ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

"Γελάσαμε".

Έξι πρώην προπονητές του Ολυμπιακού αποχαιρετούν τον μεγάλο Σωκράτη

ΣΤΡΑΤΣΚΟ ΚΑΤΑΝΕΤΣ

"Ντάξει, σε ενόχλησε λίγο αυτό που είπα με την ψύχωση που έχετε για τα πρωταθλήματα, αλλά κι εσύ υπερβολικός, διώχνεις προπονητή μετά από τρεις μήνες, ποιος είμαι; Ο Σλοβένος Μάκης Κατσαβάκης είμαι; Τεσπά, περασμένα ξεχασμένα, 5 χρόνια στην Εθνική Σλοβενίας τώρα, ζωάρα κάνω, με έμαθες τι έχει αξία στη ζωή. Ο ήλιος, τα ταξίδια, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με έναν καλό φίλο, ένα όμορφο βιβλίο, το ποδόσφαιρο έρχεται τελευταίο.

Αν ποτέ σε φέρει ο δρόμος Σλοβενία, έλα από δω να σε ευχαριστήσω. Χωρίς εσένα ακόμα θα παιδευόμουνα με σοβαρές ομάδες. Σ' αφήνω γιατί έχω να δω και τα πλεϊόφ. Λολ, τι έχεις πει ρε θεούλη;"

ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ

"Πρώτη φορά που φεύγεις απ' τον Ολυμπιακό; Άκου τον παλιό τότε. Όποτε σου πούνε να γυρίσεις, να γυρίσεις κι ας είναι και για δυο παιχνίδια, δεν τρέχει κάτι. Μέχρι τότε πέρνα από άλλες ομάδες να πάρεις παιχνίδια στα πόδια σου, να πάρεις εμπειρίες και έχε το τηλέφωνο ανοιχτό. Μπορεί να σε πάρουν τηλ την πιο τρελή ώρα, άκου τι σου λέω. Την τελευταία φορά που με πήραν ήταν 3 το βράδυ και έβλεπα ένα παιχνίδι που έπρεπε να βρεις τη λέξη, τους έπαιρνα και δεν μπορούσα να πιάσω και μετά κατάλαβα ότι με παίρνανε απ' του Ρέντη, γι' αυτό.

Μέχρι να ξανάρθεις για δεύτερη και τρίτη και τέταρτη φορά, καλή ξεκούραση Πρόεδρε. Είσαι ο πρώτος που πίστεψες σε μένα, όταν ακόμα το μισό μπροστινό μου δόντι γέμιζε με αμφιβολία κάθε μεγαλοπαράγοντα εκεί έξω.

Μακάρι οι μελλοντικές μας επιστροφές και απολύσεις να συμπέσουν."

ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

"Τάβλι παίζετε; Ντεν παίζετε; Ε τότε τι τέλετε κύριε; Φίφα τέλετε; Προ τέλετε; Ελάτε απ' το σπίτι να ντούμε τι τέλετε. Η σύνταξη είναι ωραία, θα ντεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ