VIRAL

Ο Γκριεζμάν βάφτηκε "Harlem" και προκάλεσε σάλο για ρατσισμό!

Atletico's Antoine Griezmann reacts after the 1-1 draw in the Champions League Group C soccer match between Chelsea and Atletico Madrid at Stamford Bridge stadium in London Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
Atletico's Antoine Griezmann reacts after the 1-1 draw in the Champions League Group C soccer match between Chelsea and Atletico Madrid at Stamford Bridge stadium in London Tuesday, Dec. 5, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Αντουάν Γκριεζμάν προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων ανεβάζοντας στα social media μία φωτογραφία του όπου είχε βάψει μαύρο όλο το σώμα και το πρόσωπό του, για να μιμηθεί παίκτη των Harlem Globetrotters (photo).

Σε μπελάδες μπήκε ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος "πυροδότησε" τεράστιες αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του. Ο Γάλλος επιθετικός ανέβασε στα social media μία φωτογραφία του ίδιου, ντυμένος για να παραστεί σε πάρτι με θέμα τα 80s.

Το πρόβλημα ήταν η επιλογή της εμφάνισης. Το κόνσεπτ ήταν παίκτης των Harlem Globetrotters, ωστόσο πλην της φυσιολογικής στολής της σπουδαίας αμερικανικής ομάδας και της μπάλας μπάσκετ, ο διεθνής της Ατλέτικο κατά τη γνώμη ορισμένων υπερέβη τα εσκαμμένα βάφοντας μαύρα το σώμα και το πρόσωπό του.

Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά από το ανέβασμα της φωτογραφίας, το tweet του 26χρονου επιθετικού είχε πάνω από 2.300 σχόλια, αρκετά εκ των οποίων χαρακτήριζαν την εμφάνιση αυτή "ρατσιστική" και "υποτιμητική" για τους μαύρους.

Όλα αυτά την εβδομάδα που αποκαλύφθηκε ότι η οικογένεια του Γκριεζμάν συναντήθηκε με ανθρώπους της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, για να προχωρήσουν το θέμα της μεταγραφής του από την Ατλέτικο το καλοκαίρι του 2018 με την κάλυψη της ρήτρας των 100.000.000 ευρώ.

Ο Γκριεζμάν βάφτηκε "Harlem" και προκάλεσε σάλο για ρατσισμό!
Ο Γκριεζμάν βάφτηκε "Harlem" και προκάλεσε σάλο για ρατσισμό!

Περίπου μία ώρα αργότερα κι ενώ τα σχόλια και οι αντιδράσεις είχαν ξεφύγει, ο Γκριεζμάν έκανε νέο tweet, αυτήν τη φορά καλώντας σε ηρεμία.

"Ψυχραιμία φίλοι μου. Είμαι ένας φαν των Harlem Globetrotters και εκείνης της εποχής (σ.σ. των 80s) . Είναι ένα αφιέρωμα", έγραψε ο Γάλλος.

Μετά από λίγα λεπτά κι ενώ οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν, ο Γκριεζμάν αποφάσισε να κατεβάσει το αρχικό tweet και να απολογηθεί.

"Το παραδέχομαι, είναι αμήχανο από μέρους μου. Εάν πλήγωσα κάποιος ανθρώπους, απολογούμαι".

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ