VIRAL

Όταν ο Μπολτ "τρέλανε" τα χρονόμετρα (VIDEO)

FILE - In this Aug. 16, 2009, file photo, Jamaica's Usain Bolt celebrates setting a new men's 100m world record at the World Athletics Championships in Berlin.  (AP Photo/Michael Sohn, File)
FILE - In this Aug. 16, 2009, file photo, Jamaica's Usain Bolt celebrates setting a new men's 100m world record at the World Athletics Championships in Berlin. (AP Photo/Michael Sohn, File) AP PHOTO/MICHAEL SOHN, FILE

Σαν σήμερα (16/8) το 2008 και το 2009 ο Γιουσέιν Μπολτ έσπασε δύο φορές το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. Δείτε video με τη σύγκριση των δύο προσπαθειών του.

Η 16η Αυγούστου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η ημέρα του Γιουσέιν Μπολτ. Ο χαρισματικός σπρίντερ από την Τζαμάικα έχει καταφέρει την ίδια ημερομηνία με ένα χρόνο διαφορά να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. δύο φορές.

Το 2008 πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Αυτό όμως που έκανε δεν το περίμενε κανένας. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε καταρρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. τρέχοντας την απόσταση σε 9.72! Έτσι, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να βελτιώσει κι άλλο τον χρόνο του. Μόνο που όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ίδιο.

Ο Μπολτ στον τελικό των 100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέβασε κι άλλο τον καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στο συγκεκριμένο αγώνισμα με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 9.69!

Βλέποντας τον Μπολτ να πανηγυρίζει πριν καν φτάσει στη γραμμή του τερματισμού όλοι πίστευαν πως μπορεί να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Αυγούστου 2009, διεξήχθη ο τελικό των 100μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Εκεί ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν κατεβάζοντας κι άλλο το χρόνο του! Ο Μπολτ έτρεξε τα 100μ. σε 9.58 επίδοση που αποτελεί μέχρι και σήμερα το Παγκόσμιο ρεκόρ!

Πριν από ένα χρόνο δημιουργήθηκε ένα video στο οποίο συγκρίνονται οι δύο κούρσες του Μπολτ και είναι ολοφάνερο πως του Πεκίνου θα μπορούσε να είχε κάνει ανάλογο χρόνο ίσως και καλύτερο!

Δείτε το σχετικό video:

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ