VIRAL

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Αν οι παίκτες και οι παίκτριες του MasterChef ήταν ποδοσφαιριστές, σε ποιες θέσεις θα έπαιζαν; Θα ήταν βασικοί ή αναπληρωματικοί; Το Sport24.gr "μαγειρεύει" την αρχική 11άδα την ομάδα σε σύστημα 4-4-2.

Την ώρα που στην καθημερινότητά μας έχουν μπει τα μπλανσαρίσματα, το κενέλ πατάτας, το μπαρμπούνι με ρατατουίγ λαχανικών και σάλτσας σαφράν, το τσορίθο, η πίκλα πράσινου μήλου και τα... αμήχανα πιάτα που δεν ξεκουράζονται προτού σερβιριστούν, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν... τρώγεται με τίποτα. Αν ήταν πιάτο, θα ήταν κακομαγειρεμένο, ανάλατο, χωρίς μυρωδικά. Θα ήταν ένα καθημερινό πιάτο Ηλέκτρας χωρίς τη βοήθεια του εξώστη για τους μυημένους στο MasterChef.

Οι παίκτες του ριάλιτι μαγειρικής έχουν γίνει viral όσο λίγοι. Κάτι οι συμπεριφορές τους, κάτι τα "καρφιά" τους για συμπαίκτες τους πίσω από την πλάτη τους, κάτι το γεγονός πως πλέον ψηφίζει και ο ένας τον άλλον, έχει δημιουργήσει ίντριγκες και έχει ξεγυμνώσει προσωπικότητες. Καθημερινά γίνεται "πάρτι" στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για παίκτες όπως φερ ειπείν ο Τζώρτζης, που θα ήθελε ο καθένας να έχει ως κουκλάκι στον τοίχο για να βγάλει πάνω του κάθε άγριο ένστικτο.

Αν οι παίκτες του φετινού MasterChef ήταν ποδοσφαιρική ομάδα, σε ποια θέση θα έπαιζε ο καθένας τους; Το Sport24.gr κάνει το δικό του... μαγείρεμα 11άδας σε σύστημα 4-4-2 και αφήνει κάποιους στον πάγκο ως αλλαγή. Από την 22άδα του παιχνιδιού, τέσσερις θα πρέπει να μείνουν στο ξενοδοχείο, μένοντας εκτός αποστολής. Προφανώς, οι άοσμοι, άγευστοι και αυτοί που δεν ακούμπησαν.

Τερματοφύλακας:

Δημήτρης Τσίκιλης: Κακά τα ψέματα, όταν ήμασταν μικροί, τερματοφύλακας έμπαινε αυτός που περίσσευε στο μοίρασμα των θέσεων, με το ανάλογο τεχνητό μπριζάρισμα από τους υπόλοιπους στη λογική του "είσαι ο καλύτερος, μη μασάς, δεν περνάει τίποτα". Στην πραγματικότητα, ήξερες πως ό,τι πάει μέσα, θα γράψει. Απλά προτιμούσες ένα κώνο στο τέρμα, παρά σε κάποια άλλη θέση που θα χαλούσε το παιχνίδι. Ο Τσίκιλης είναι καλός μάγειρας, αλλά ο χαβαλές τύπος που πιθανότατα τα έχει γραμμένα όλα στις... σακούλες του. Θα έμπαινε τέρμα, διότι πιθανότατα θα βαριόταν να τρέξει. Θα σχολίαζε τα πάντα που θα γίνονταν στο ματς και θα περίμενε καρτερικά να τελειώσει για να πάει να φάει. Αν έκανε και καμιά απόκρουση, θα έφτιαχνε με ύφος το τσιγκελωτό μουστάκι.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Αμυντικοί:

Αργύρης Αγλαμίσης (σέντερ μπακ): Στην άμυνα χρειάζεται ένας Φράνκο Μπαρέζι, ένας Φραντς Μπεκενμπάουερ, ένας Πάολο Μαλντίνι ή Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Αργύρης μπορεί να έχει τα κιλάκια του, αλλά παίζει... μεγάλη μπάλα στην κουζίνα. Άριστος καθοδηγητής, ηγέτης πραγματικός, ήρεμη δύναμη που θα προσφέρει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Πάντα εκεί που πρέπει για να κάνει το σωστό, να κατεβάσει σωστά τη μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Έτσι και στην κουζίνα, δίπλα του αισθάνονται όλοι ασφάλεια. Όταν καίει η μπάλα, αυτή πάει στα πόδια του ή πιο σωστά στα... χέρια του.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Γιώργος Φασιλής (σέντερ μπακ): Επειδή όμως δίπλα σε έναν ψηλό και όχι τόσο γρήγορο σέντερ μπακ χρειάζεται το τέλειο συμπλήρωμα για το δίδυμο, βάζουμε Φασιλή. Επίσης ντελικάτος (έχει δουλέψει σε γαλλικές κουζίνες, όχι αστεία), έτοιμος να θυσιαστεί για την ομάδα, παίκτης ομαδικός που δεν θα χαλάσει το κλίμα και θα εκτελέσει άριστα τις εντολές που θα του δοθούν. Αν το πουν "man to man", θα ακολουθήσει τον αντίπαλο επιθετικό ακόμα και στο κατούρημα. Σκυλί του πολέμου, αλλά με σωστή τεχνική κατάρτιση.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Τιμολέων Διαμαντής (δεξί μπακ): Έχει ηγετικά στοιχεία όπως Ο ΙΔΙΟΣ λέει για τον εαυτό του; Θέλει πάση θυσία να περνάνε όλα από τον ίδιο και να κάνει το κουμάντο; Οκ, έγινε. Κάτσε δεξιά και πολύ σου είναι. Στα αποδυτήρια ομάδας θα προκαλούσε μανούρες, το μόνο σίγουρο. Ναι, έχει δυνατότητες. Ναι, μπορεί να βοηθήσει. Αλλά, λίγη ηρεμία. Λίγη ηρεμία Τιμολέοντα και όλα θα πάνε καλά.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Βασίλης Χατζόπουλος (αριστερό μπακ): Ταχύς, με πνευμόνια και καλό κορμί. Θα την παίξει όλη την πλευρά, αν και λόγω του ότι υπερεκτιμά τις δυνατότητές του, πολλές φορές θα ανέβαινε περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε και θα ξεχνιόταν να γυρίσει. Όπως λέμε ωμό φαγητό αλλά "εγώ έτσι ήθελα να το μαγειρέψω". Η μόνιμη δικαιολογία του. Έτσι αφήνεις κενά, Βασίλη και η ομάδα μπάζει. Καλό εργαλείο όμως.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Μεσαία γραμμή:

Χρήστος Γλωσσίδης (αμυντικός μέσος): Η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη θέση χρειάζεται κάποιος με ταχύτητα, συνεχές τρέξιμο και διάθεση να λερωθεί στο γήπεδο. Ο Χρήστος όμως έχει ένα ηγετικό προφίλ, μπορεί να γεμίσει τη μεσαία γραμμή, να είναι αυτός που θα δώσει το γενικό πρόσταγμα και να "δέσει" την αμυντική γραμμή με την επίθεση. Δεν ξέρουμε βέβαια και πολλούς... Ασιάτες που να ξεχωρίζουν ως εξάρια (λατρεύει την ασιατική κουζίνα και δεν το κρύβει ακόμα και αν χρειαστεί να φτιάξει λαχανοντολμάδες), όμως δεν μπορεί να λείπει από την 11άδα. Από τα μεγάλα φαβορί του ριάλιτι, ίσως του δώσουμε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Κωνσταντίνος Συμεωνίδης (οκτάρι): Με τα ωραία ντυσίματά του, τα μαντηλάκια στα κοστούμια, το ατσαλάκωτο ύφος και στυλ που παραπέμπει σε Βασίλη Τσιάρτα, δεν θα μπορούσαμε να μην τον βάλουμε σε έναν πιο επιτελικό ρόλο στο χορτάρι. Θέλει η μπάλα να περνάει από τα πόδια του να φτιάχνει παιχνίδι με τον τρόπο που δημιουργεί γλυκά, έστω και αν ένα τέτοιο τον έστειλε... αδιάβαστο. Είναι 11αδάτος και σε θέση που δεν θα χρειαστεί να πέσει για τάκλιν και να λερωθεί πολύ.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Σάββας Ληχανίδης (δεξιός εξτρέμ): Πολύ καλός μάγειρας, αποδεκτός απ' όλους ως ένας από τους κορυφαίους, μπαίνει σε θέση εξτρέμ που δημιουργεί από τα άκρα, αλλά παράλληλα πατάει περιοχή και έχει επαφή με τα δίχτυα. Οι δημιουργίες του στο παιχνίδι έχουν αποδειχτεί πολλάκις εξαιρετικές, ενώ πέρα από το εκτελεστικό του κομμάτι, ξεχωρίζει και για την ταχύτητά του. Δε μασάει ό,τι και αν βρει μπροστά του, διότι θα βρει τον τρόπο να το φέρει εις πέρας. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι του ριάλιτι μαγειρικής είναι ο Σάββας.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Τζώρτζης Παπανικολάου (αριστερός εξτρέμ): Τον βάλαμε για να σας τη σπάσουμε. Μεταξύ μας, ανήκουμε στην ίδια κατηγορία με σας (δεν θέλουμε να τον βλέπουμε). Μπαίνει στην 11άδα, με την ευχή να ανταμώσει μέσα στο ματς με έναν σκληροτράχηλο και χαλκέντερο αμυντικό. Ένας Ντιέγκο Γκοντίν θα ήταν ό,τι πρέπει για να του κόψει το ποδόσφαιρο και εμείς χαιρέκακα να βλέπουμε το σκηνικό να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Για κάθε "καρφί" σε συμπαίκτη του αντιστοιχεί και ένα μαρκάρισμα.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Επίθεση:

Χαράλαμπος Χατζηπροδρόμου (σέντερ φορ): Βαρύ κορμί, σέντερ φορ περιοχής που δεν πέφτει με τίποτα. Ένας Πιέρος Σωτηρίου είναι ο Χάμπος, ο οποίος θα δώσει μάχες με τα αντίπαλα σέντερ μπακ, θα είναι καλός στο κεφάλι, θα παίξει με πλάτη, θα σκοράρει. Έτσι και στην κουζίνα, δεν ήταν αυτός που θα έκανε χατ τρικ, αλλά θα το έβαζε το γκολάκι του. Χρήσιμος και καλός χαρακτήρας.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Σελίμ Σελτζούκ (δεύτερος επιθετικός): Παίζουμε ανατρεπτικά και πάμε σε ένα πάντρεμα Κύπρου και Ανατολής. Από τη μια, η υγιεινή διατροφή του Χάμπου και από την άλλη η μαγειρική του Σελίμ που έστελνε αδιάβαστο το στομάχι σου με τα μπαχαρικά που έβαζε. Θα τον βάζαμε δεύτερο φορ, να παίζει γύρω από την περιοχή. Πιθανότατα δεν θα είχε ιδέα για το ποιο είναι το σύστημα της ομάδας και τι θα έπρεπε να κάνει, τακτικά θα ήταν ανύπαρκτος, αλλά θα έβρισκε τον τρόπο να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Θα σκόραρε εκεί που δεν τον περίμενε κανείς. Αν τον ρωτούσες "πώς το έκανες, Σελίμ;", η απάντησή του θα ήταν η προφανής: "Δεν έχω ιδέα...".

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Αναπληρωματικοί:

Ηλέκτρα Τσουρουνάκη: Πιθανότατα, δεν θα σηκωνόταν ούτε για ζέσταμα. Αν την ρωτούσες για το αν ξέρει ποδόσφαιρο, η απάντηση θα ήταν όπως με το εκάστοτε πιάτο που θα έπρεπε να φτιάξει: "Δεν το έχω δουλέψει ποτέ αυτό το υλικό...".

Μάγκυ Ταμπακάκη: Είχε αποχωρήσει και μπήκε ξανά στην ομάδα. Θα είχε χάσει την θέση της στην 11άδα και θα χρειαζόταν χρόνο για να ρολάρει και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόουτς. Θα ήταν σίγουρα πρώτη αλλαγή.

Γωγώ Κωστάκη: Μόνο και μόνο το ύφος να βλέπει τον Τζώρτζη στην 11άδα, θα έφτανε. Άσε που θα μουρμούραγε όλη την ώρα για την απόφαση του προπονητή να την αφήσει στον πάγκο. Θα γελούσε σε κάθε βίαιο μαρκάρισμα στον Τζώρτζη.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο

Κωνσταντίνος Σεφερίδης: Δυνατό παιδί, με καλή φυσική κατάσταση, αλλαγή του Χάμπου, ένας κρυφός άσος στο μανίκι του προπονητή. Ούτε εξαιρετικός, αλλά ούτε και κακός. Ποιοτικός χρόνος στο χορτάρι, όσο και αν αγωνιζόταν. Έτσι είναι και στην κουζίνα.

Κωνσταντίνος Βάχος: Η αλλαγή του Συμεωνίδη, ντελικάτος και ατσαλάκωτος επίσης. Όταν έλεγε τη λέξη "Σεφ", νόμιζες ότι βρισκόσουν στο πιο ακριβό εστιατόριο του Παρισιού.

Μάριος Βραχάτης: Σε ματς ειδικών συνθηκών θα έμπαινε και βασικός. Όπου είχε κακό αγωνιστικό χώρο και θα έπρεπε να επιστρατευτεί δύναμη, αυταπάρνηση, πάθος και ψυχή, ο Μάριος θα ήταν ταμάμ. Μαχητής από τους λίγους τόσο στο παιχνίδι όσο και στη ζωή.

Νικολέτα Ταβουλάρη: Έχει δυνατότητες, αλλά λες και κάτι την κρατούσε από το να τις δείξει. Πολλά πάνω και κάτω, δεν είχε σταθερότητα στην απόδοση και αυτό δεν βοηθούσε για να βρει θέση στην 11άδα. Ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο.

Εκτός αποστολής:

Νικόλ Γασπαράτου, Χριστίνα Σπυράκου, Χριστίνα Αργυρούδη, Μάγια Τζουμούτια. Με εξαίρεση την τελευταία και το τρελό ξέσπασμά της προτού αποχωρήσει, αλήθεια ποιος θυμάται τις άλλες τρεις; Μένουν ξενοδοχείο, δεν μπαίνουν καν 18άδα.

Αν οι παίκτες του MasterChef έπαιζαν ποδόσφαιρο
TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ