ΣΤΗΛΕΣ

Το Περιστέρι (ξανά) γράφει ιστορία...

Το Περιστέρι (ξανά) γράφει ιστορία...

Από τα πρώτα... φτερουγίσματα του Περιστερίου στις μεγάλες στιγμές των 90's και στην αρχή της νέας χιλιετηρίδας και από εκεί στις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν. Το Περιστέρι, όμως, είναι και πάλι εδώ, προελαύνει προς την Stoiximan.gr Basket League και το Sport24.gr σάς παρουσιάζει την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Το Περιστέρι πραγματοποιεί μία ξέφρενη πορεία προς την Stoiximan.gr Basket League, έχει κάνει την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της Α2 και οι 20 συνεχόμενες νίκες του αποτελούν ρεκόρ για την κατηγορία, ενώ με τις εμφανίσεις του ξυπνάει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν. Το Sport24.gr ξεφυλλίζει το βιβλίο της ιστορίας του Περιστερίου - που είναι "αγκαλιά" με την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος - και αντιλαμβάνεται πως ο χρόνος είναι... σχετικός, καθώς σε αυτό συναντά πρόσωπα που συνδέουν το χθες με το σήμερα και το αύριο.

Αυτά τα πρόσωπα τα συναντάμε από την διοίκησή του, καθώς πρόεδρος του είναι ένα από τα ιδρυτικά ουσιαστικά μέλη του, ο Φίλιππος Κότσης. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος στον χώρο του μπάσκετ που εμπνέει σεβασμό. "Δεν είμαι ο πρόεδρος, είμαι ο Φίλιππος για εσάς", συνηθίζει να λέει στους παίκτες θέλοντας με αυτόν τρόπο να δείξει πως βρίσκεται δίπλα τους, όπως κοντά τους είναι και ο Ανδρέας Πολέμης. Ο άλλοτε προπονητής του Φάρου και νυν αντιπρόεδρος του ΓΣΠ, έχει δώσει μεγάλη δυναμική στην ομάδα και με τον ενθουσιασμό του την ωθεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Σαν μπασκετάνθρωπος κάνει… γκελ στα δυτικά προάστια, ενώ κάποιες αντιδράσεις που υπήρχαν - όταν άρχισε πέρσι η ενασχόλησή του με το Περιστέρι και είχαν σχέση με το ενδεχόμενο της απευθείας ανόδου από την Β' Εθνική στην Stoiximan.gr Basket League – ανήκουν στο παρελθόν, καθώς το Περιστέρι έγινε πιο δυνατό και λειτουργεί σαν οικογένεια.

Αυτό θα σας το πιστοποιήσουν ο αρχηγός και Αντώνης Μάντζαρης - που... τρελαινόταν από την χαρά του κάθε φορά που τον χαιρετούσε ο αδικοχαμένος Αλφόνσο Φορντ - και ο Νίκος Καραγιάννης. Ο "τιμονιέρης" και ο αρχηγός του Περιστερίου γνωρίζουν από... πρώτο χέρι την ιστορία της ομάδας τους, η οποία τις αρχές του 1990 εκτοξεύθηκε και πρωταγωνίστησε στην Α1. Ας θυμηθούμε το Περιστέρι που αγάπησαν πολλοί κι ας γνωρίσουμε αυτό που έρχεται…

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Τα πιο σπουδαία φορές γεννιούνται από τα πιο μικρά και μία ιδέα αρκεί να γίνει η πρώτη σπίθα, μίας φλόγας, η οποία θα κρατήσει για χρόνια αναμμένη. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση του ΓΣΠ, ο οποίος το 1971 άνοιξε τα φτερά του και οι... πτήσεις του έμελλε να μην περιοριστούν στον εναέριο χώρο της δυτικής Αττικής και της Ελλάδας. Ο ΓΣΠ, το γνωστό σε όλους μας Περιστέρι, από την γέννησή του είχε μία... ιδιαιτερότητα. Η πρώτη σκέψη των ιδρυτικών του μελών ήταν να δημιουργήσουν το 1969 έναν σύλλογο που θα δραστηριοποιούταν στον στίβο, καθώς ο Ατρόμητος ήταν ήδη το ποδοσφαιρικό καμάρι της πόλης. Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι, ώστε δύο χρόνια μετά να δώσουν σάρκα και οστά σε μία ομάδα μπάσκετ, τον ΓΣΠ.

Το πρώτο φτερούγισμα του Περιστερίου ακολούθησαν καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, καθώς το υψόμετρο των πτήσεων του δεν γινόταν να δείχνει πάντα προς τα πάνω. Οι "κυανοκίτρινοι", οι οποίοι έχουν δανειστεί τα χρώματά τους από τους Λέικερς, με δουλειά, μεράκι και μεθοδικότητα το 1983 πήραν την άνοδο για στην τότε Α' Εθνική με προπονητή τον άλλοτε παίκτη τους, Θανάση Χριστοφόρου. Στα... σαλόνια έμειναν για τρία χρόνια, αλλά ο υποβιβασμός τους στην Α2 δεν αποδείχθηκε μελανό σημείο. Αντιθέτως μάλιστα μέσω αυτού δόθηκε το έναυσμα, ώστε να ζήσουν τις καλύτερες στιγμές τους.

Το Περιστέρι (ξανά) γράφει ιστορία...
EUROKINISSI

Ο Φίλιππος Κότσης ανέλαβε την προεδρία και αποφασίζεται να δοθεί.... τόπος στα νιάτα. Το πλάνο του Περιστερίου να εμπιστευτεί την πρωταθλήτρια Ελλάδας εφηβική ομάδα του αποφέρει καρπούς και το 1989 οι "κυανοκίτρινοι" υπό τις οδηγίες του Σπύρου Φώσκολου επιστρέφουν στην Α1. Το Περιστέρι μάλιστα λίγο μετά την αρχή της σεζόν απέκτησε και το... σπίτι του, το "Ανδρέας Παπανδρέου", το οποίο για μια 15ετία έζησε μεγάλες στιγμές.

Το Περιστέρι καθιερώθηκε ως μία υπολογίσιμη δύναμη του πρωταθλήματος, άνοιξε τα φτερά του κι έπαιξε και στην EuroLeague. Οι "κυανοκίτρινοι" ως το 2004 που επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Α1 λόγω οικονομικών προβλημάτων, είχαν αγωνιστεί δύο φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, επτά φορές στο Κύπελλο Κόρατς και την σεζόν 2000-01 ισοβάθμησαν με τον Παναθηναϊκό στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Το Περιστέρι, όμως, κατά την διάρκεια των χρόνων της… εκτόξευσής του είχε κερδίσει κάτι ακόμα πιο σημαντικό από το στενό όριο μιας αθλητικής διάκρισης. Βλέπετε, είχε γίνει μία ομάδα που μαγνήτιζε τα βλέμματα των φιλάθλων και σε αυτό φρόντισαν οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους παίκτες και τους προπονητές.

Ο… φύλακας Άγγελος Κορωνιός, ο Νίκος Φάσουρας - ο οποίος το 2010 έκανε πρόωρα το πιο μεγάλο ταξίδι – ο Γιάννης Μυλωνάς, ο Νίκος Τσαγκόπουλος , ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Νίκος Κασουρίδης αποτέλεσαν τον κορμό του Περιστερίου και με κάποιους εξ αυτών ο νυν προπονητής της ομάδας, Νίκος Καραγιάννης βρισκόταν αντίπαλος στα πρωταθλήματα εφήβων. "Με τους γεννημένους από το 1968 ως το 1970 έχουμε βρεθεί αντίπαλοι όταν έπαιζα μικρός στον Πανιώνιο. Ήταν ανεπανάληπτες μάχες", τόνισε ο έμπειρος κόουτς, ενώ ο αρχηγός του Περιστερίου και γέννημα θρέμμα της περιοχής και της ομάδας, Αντώνης Μάντζαρης υπενθύμισε πως "ο Άγγελος Κορωνιός ήταν ένας παίκτης - σύμβολο για εμάς. Όλοι τον θαυμάζαμε. Ήταν πρότυπο για εμάς, όπως κάθε αθλητής που έβγαινε μέσα από την ομάδα. Ονειρευόμασταν να κάνουμε το ίδιο και εμείς".

Το Περιστέρι (ξανά) γράφει ιστορία...
EUROKINISSI

Το Περιστέρι, όμως, πέτυχε διάνα και στις επιλογές ξένων παικτών, καθώς την περίοδο των πολύ υψηλών πτήσεών του την φανέλα του φόρεσαν αθλητές όπως ήταν οι Γκρεγκ Τσερτς, Όντι Νόρις, Μάρλον Μάξεϊ, Μέλβιν Τσίτουμ, Πριστ Λόντερντεϊλ, Μπάιρον Ντίνκινς, Αντρέ Χάτσον, Λάρις Στιούαρτ, Πιτ Μάικλ και οι αδικοχαμένοι Αλφόνσο Φορντ και Άνταμ Βόιτσικ, ενώ στα "κυανοκίτρινα" έχουν ντυθεί και οι Μάρκο Γιάριτς και Μίλαν Γκούροβιτς, οι οποίοι κατά την διάρκεια του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία βρήκαν… καταφύγιο την Ελλάδα.

Η απόκτηση του Γκρεγκ Τσερτς ήταν ορόσημο για τους "κυανοκίτρινους", καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ το 1989 αποτέλεσε τον πρώτο ξένο παίκτη που μετακόμισε στα δυτικά προάστια, ενώ η υπογραφή του Όντι Νόρις έκανε το Περιστέρι γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Ο 58χρονος πλέον Αμερικανός έπειτα από μία πλούσια καριέρα με τους Μπλέιζερς, την Μπενετόν Τρεβίζο και την Μπαρτσελόνα το 1993 υπέγραψε στο Περιστέρι, το οποίο είχε κάνει το "μπαμ" της εποχής.

Ξεχωριστή, όμως, ήταν και η περίπτωση του Αλφόνσο Φορντ, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2004 "έφυγε" πρόωρα νικημένος από την λευχαιμία. Ο Αμερικανός γκαρντ υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες… καλαθομηχανές της Ευρώπης και στην παρθενική συμμετοχή του Περιστερίου στην EuroLeague την σεζόν 2000-01 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ πλέον το αντίστοιχο βραβείο φέρει το όνομά του. "Περιμέναμε να τον δούμε στο γήπεδο και με το που μας χαιρετούσε, όλα τα παιδιά τρελαινόμασταν", αναπόλησε ο Αντώνης Μάντζαρης, ενώ ο Νίκος Καραγιάννης δεν έκρυψε πως "κάθε προπονητής, θα ήθελε να συνεργαστεί με παίκτες σαν τον Όντι Νόρις ή τον Αλφόνσο Φορντ".

Φυσικά, το Περιστέρι έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για πολλά ακόμα αγαπημένα του πρόσωπά με σημαντική πορεία στον χώρο του μπάσκετ, όπως είναι οι Κώστας Τσαρτσαρής, Μανώλης Παπαμακάριος, Μιχάλης Πελεκάνος, Βαγγέλης Μάντζαρης και Γιώργος Παπαγιάννη, ενώ και όσοι κράτησαν το… τιμόνι του δεν πηγαίνουν πίσω. Ο Φαίδων Ματθαίου στα χρόνια πριν από την… ενηλικίωση του Περιστερίου είχε κάνει την αρχή, ενώ στην περίοδο ακμής στην τεχνική ηγεσία του συναντάμε μεταξύ άλλων τον Κώστα Πετρόπουλο (1991-93), τον Ντράγκαν Σάκοτα (1995-97) και τον Αργύρη Πεδουλάκη (1997-2004 και 2010-12). Με τον "Νουρέγιεφ" στον πάγκο το Περιστέρι πήρε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο (1991), με τον Σάκοτα βγήκε 4ο (1997) στην Α1 και στην πρώτη θητεία του "Άρτζι" κατετάγη 3ο ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό στην 1η θέση της κανονικής διάρκειας και έπαιξε στην EuroLeague (2000-02).

Ακολούθησαν χρόνια που δεν είχαν την λάμψη όσων είχαν προηγηθεί παρά το γεγονός πως την τετραετία 2009-2013 το Περιστέρι επέστρεψε στην Α1. Αν βρεθείτε, όμως, στα δυτικά καλύτερα μην ρωτήσετε για αυτά. Ρωτήστε τους για τη νίκη επί της Μπενετόν Τρεβίζο του Τόνι Κούκοτς και του Βίνι Ντελ Νέγκρο με 93-72 την σεζόν 1991-92 στο παρθενικό ευρωπαϊκό παιχνίδι που έγινε στο γήπεδό τους ή για τον φύλακα Άγγελό τους ή για τους αδελφούς Μάντζαρη που κατά την διάρκεια της καριέρας τους, όπου κι έπαιζαν, δεν έπαψαν να παρακολουθούν την ομάδα που τους ανέδειξε. Μην τους ρωτήσετε πολλά για τους Αλφόνσο Φορντ, Νίκο Φάσουρα και Άνταμ Βόιτσικ, γιατί ακόμα τους νιώθουν κοντά τους. Αν θέλετε πάντως την γνώμη μας, ρωτήστε τους και για αυτά που έρχονται, γιατί το Περιστέρι έχει ανοίξει και πάλι τα φτερά του και πετά προς τα εκεί που το είχαν συνηθίσει, όσοι το έχουν αγαπήσει και όχι μόνο…

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΡΕΚΟΡ

Το Περιστέρι έχει εντυπωσιάσει την φετινή σεζόν με την πορεία και με τις εμφανίσεις του ανάγκασε τους λάτρεις της Α2 – και όχι μόνο – να ψάξουν τα αρχεία τους. Οι "κυανοκίτρινοι" πραγματοποίησαν την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της Α2 κι έγιναν η μοναδική ομάδα που ολοκλήρωσε τον α’ γύρο αήττητη, ενώ με τις 20 συνεχόμενες νίκες τους πραγματοποίησαν ακόμα ένα ρεκόρ στην κατηγορία.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων πραγματοποιεί μία καταπληκτική πορεία, καθώς δεν… φρέναρε ακόμα σε δύσκολες έδρες. "Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια παιχνίδια, θα ήταν αυτά με τον Εθνικό, την Δόξα Λευκάδας, τον Χολαργό και τον Ηρακλή. Όχι τόσο για το ρεκόρ, αλλά γιατί δείξαμε πως έχουμε χαρακτήρα νικητή", τόνισε ο Νίκος Καραγιάννης, ο οποίος, όμως, φροντίζει να κρατά προσγειωμένη την ομάδα του, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος του εφησυχασμού..

"Φτάσαμε στο σημείο που η ήττα του Περιστερίου, εύχομαι να μην γίνει, να αποτελεί την έκπληξη και την είδηση της αγωνιστικής. Τα ρεκόρ είναι σημαντικά για την ομάδα, μένουν στην ιστορία, αλλά από εκεί και πέρα ο στόχος παραμένει να βγούμε πρωταθλητές. Θα είμαστε ήρεμοι, όταν έχουμε εξασφαλίσει μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου", τόνισε ο έμπειρος προπονητής.

Όσον αφορά την συνταγή της επιτυχίας, αυτή περιλαμβάνει σωστές κινήσεις από τους διοικούντες, πολλή δουλειά από το προπονητικό επιτελείο, τους παίκτες και όλους αφανείς ήρωες και αυταπάρνηση, καθώς άπαντες στο Περιστέρι βάζουν το "εγώ" κάτω από το "εμείς". Με αυτά τα συστατικά πορεύονται στα δυτικά προάστια για την υλοποίηση του στόχου τους που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την απευθείας άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: "ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ"

Το Περιστέρι προελαύνει από την Α2 προς την Stoiximan.gr Basket League και ο προπονητής του, Νίκος Καραγιάννης δεν παραβλέπει την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του κρατώντας, όμως, χαμηλούς τόνους.

Ο πήχης των απαιτήσεων το καλοκαίρι τοποθετήθηκε ψηλά για Περιστέρι, καθώς δημιουργήθηκε μία ομάδα με στόχο την άνοδο και ο Νίκος Καραγιάννης, ο οποίος είχε το "τιμόνι" της ομάδας στα χέρια στους δύο τελευταίους προβιβασμούς της (από την Α2 στην Α1 το 2009 και από την Β’ Εθνική στην Α2 το 2017) δεν δίστασε μπροστά στην πρόκληση.

"Όταν είσαι προπονητής σε μία ομάδα όπως είναι το Περιστέρι κι εξ αρχής ο στόχος είναι η άνοδος, υπάρχει η καλώς εννοούμενη πίεση για το αποτέλεσμα σε κάθε αγωνιστική. Έχουμε δημιουργήσει, όμως, μία ομάδα με βάθος και όλα αυτά λειτουργούν θετικά για εμάς. Ευτυχώς μέχρι στιγμής όλα έχουν πάει καλά", τόνισε ο 48χρονος κόουτς.

Το Περιστέρι για πολλούς, έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριο της απευθείας ανόδου, με τον Νίκο Καραγιάννη, όμως, να τονίζει πως "είμαστε κοντά, αλλά δεν έχουμε καθαρίσει την άνοδο. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και για αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε".

Photo credit: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / tourettephoto.com

Ο Νίκος Καραγιάννης έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, αλλά ακόμα δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία να κοουτσάρει στην μεγάλη κατηγορία. Κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, όμως, συμμετείχε σε ένα ματς που ξυπνούσε μνήμες από τα 90’s. Η ομάδα των δυτικών προαστίων στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής νίκησε εκτός έδρας τον Ηρακλή με 72-59 και στο γήπεδο δεν… έπεφτε καρφίτσα.

"Ήταν ένα παιχνίδι που προσωπικά θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη μου. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Η φιλοξενία ήταν φοβερή και το Ιβανώφειο ήταν γεμάτο, όπως τα παλιά χρόνια. Η ατμόσφαιρα ήταν άκρως μπασκετική και θύμιζε την Α1 τις παλιές καλές εποχές", ανέφερε πριν κάνει ακόμα ένα – πιο μεγάλο αυτή την φορά – ταξίδι στον χρόνο:

"Θυμάμαι από πολύ μικρός πως το Περιστέρι πάντα είχε πολύ καλές υποδομές με παίκτες που μετέπειτα στελέχωσαν την πρώτη ομάδα του, από την οποία πέρασαν και πάρα πολύ καλοί ξένοι παίκτες. Ήταν ένα τεράστιο όνομα και ήταν μία ομάδα που έβγαζε δύναμη και σεβασμό στους αντιπάλους. Ήταν και είναι κόσμημα για το μπάσκετ το Περιστέρι".

Τα λεγόμενα του κόουτς μας έδωσαν το έναυσμα για την επόμενη ερώτησή μας. Άραγε το Περιστέρι μπορεί να αποτελέσει και πάλι μία σταθερή δύναμη στο επίπεδο της Stoiximan.gr Basket League;

"Στο επίπεδο της Α2 το έχουμε πετύχει. Για το επόμενο βήμα, την Α1, πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή διοίκηση, όπως είναι η αυτή που έχουμε, για να στήσει μία αξιοπρεπέστατη ομάδα".

Τέλος, η συζήτησή μας με τον Νίκο Καραγιάννη έγινε λίγο πιο προσωπική, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο… κυνήγι του Γιάννη Τζήμα για να γίνει ο πολυνίκης κόουτς στην ιστορία της Α2. "Αγάπησα το μπάσκετ από μικρό παιδί κι έπειτα από τόσα χρόνια το υπηρετώ ακόμα. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμένα είναι που είμαι προπονητής σε ένα τεράστιο σύλλογο, όπως είναι το Περιστέρι. Τα ρεκόρ σίγουρα μένουν, αλλά οι σχέσεις που δημιουργείς με τους αθλητές αποτελούν τη μεγαλύτερη κληρονομιά για έναν προπονητή", ανέφερε καταλήγοντας.

Α. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ: "ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΒΕΣ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ"

Ο Αντώνης Μάντζαρης συνδέεται με... δεσμούς αίματος με το Περιστέρι - τόσο την ομάδα, όσο και την πόλη - και είναι από τους παίκτες που έκαναν το παιδικό τους όνειρο πραγματικότητα. Ο νυν αρχηγός του ΓΣΠ μαζί με τον αδελφό του Βαγγέλη - αγωνίζεται στον Ολυμπιακό - "βγήκαν" από τα σπλάχνα του Περιστερίου και η αγάπη... ξεχειλίζει στα λόγια του, όταν αναφέρεται στην ομάδα και στην περιοχή του.

"Έχω γεννηθεί, μένω, παίζω και διατηρώ ένα μαγαζί εδώ. Σχεδόν όλη μου τη μέρα την περνάω στο Περιστέρι. Αυτή την στιγμή τόσο η πόλη, όσο και η ομάδα αποτελούν τα μεγαλύτερα κομμάτια της ζωής μου κι ελπίζω αυτό να συνεχίσει για πολλά χρόνια", τόνισε ο Αντώνης Μάντζαρης, ο οποίος εν συνεχεία μας πληροφόρησε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που έκανε μαζί με τον αδελφό του λέγοντας μας πως "από παιδιά πηγαίναμε στο γήπεδο. Θυμάμαι πως την πρώτη χρονιά που αρχίσαμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο, δεν ξέραμε τα συνθήματα και σπίτι κάναμε πρόβες για να τα μάθουμε. Νιώθαμε άσχημα, γιατί ήμασταν καινούριοι. Η ομάδα του Περιστερίου είναι σαν οικογένεια τόσο για εμένα, όσο και για τον αδελφό μου και πάντα την παρακολουθούσαμε".

Το Περιστέρι (ξανά) γράφει ιστορία...
PHOTO CREDIT: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / TOURETTEPHOTO.COM

Ο Αντώνης Μάντζαρης από τι ξύλινες κερκίδες πίσω από τις μπασκέτες του "Α. Παπανδρέου" βρίσκεται εδώ και καιρό στα παρκέ, αλλά "δεν μπορώ να πω πως νιώθω κάποιο βάρος. Όταν γύρισα πέρσι, ήταν λίγο περίεργα. Πλέον νιώθω σαν στο σπίτι μου. Σε σχέση μάλιστα με προηγούμενα χρόνια έχω πολύ λίγο άγχος στα ματς", ανέφερε, ενώ όπως είναι λογικό δεν ξεχνάει και τον έκτο παίκτη του Περιστερίου:

"Ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που ξεχωρίζει τις ομάδες. Πάντα για το Περιστέρι οι φίλαθλοι ήταν η δύναμή του. Ελπίζω αυτό να ισχύει για πάντα. Ο κόσμος είτε στις χαρές, είτε στις λύπες ήταν δίπλα στην ομάδα και δεν την παράτησε. Τώρα που η ομάδα έχει βάλει τις βάσεις για να πετύχει κάτι καλό, ο κόσμος συνεχίζει να την αγκαλιάζει".

Ο αρχηγός σε κάθε ομάδα έχει και καθήκοντα στα αποδυτήρια, αλλά ο Αντώνης Μάντζαρης δεν έχει χρειαστεί να "ενημερώσει" κάποιον από τους συμπαίκτες του για το πού αγωνίζεται και την ιστορία της ομάδας τους. "Στην Α1 γίνεται περισσότερο αυτό. Οι Έλληνες που έρχονται εδώ, γνωρίζουν τι σημαίνει η φανέλα που φορούν και ποια είναι τα κρίσιμα παιχνίδια. Στην Α1 με τους ξένους παίκτες αυτό το κομμάτι χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Ακόμα και ο ΚίΚι (σ.σ. Κλαρκ) που είναι Αμερικανός σε θέματα συμπεριφοράς και νοοτροπίας είναι πιο Έλληνας από τους Έλληνες. Είναι υπόδειγμα επαγγελματία. Θυμίζει τον Φορντ στη νοοτροπία. Είναι ηγέτης στο γήπεδο, αλλά είναι και πάρα πολύ καλός συμπαίκτης. Το να σημειώσει πόντους δεν είναι αυτοσκοπός για τον ίδιο. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει η ομάδα. Δεν θα διστάσει να πάρει θέση για κάτι που δεν τον αφορά και να βοηθήσει κάποιον συμπαίκτη του με μία συμβουλή ή προτροπή, αν εκείνος αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό ή μη πρόβλημα", τόνισε ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος ασχολείται ήδη με την προπονητική και τα καλοκαίρια αναλαμβάνει τα camp του Περιστερίου έχοντας την βοήθεια του αδελφού του.

Photo credits: Eurokinissi/tourettephoto.com/Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ