Τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό στη Ρώμη ήταν φυσικό να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα πρωτοσέλιδα. Όχι μόνο των αθλητικών εφημερίδων, αλλά και των πολιτικών.

 

Ας γυρίσουμε τον χρόνο 20 χρόνια πίσω και να τα θυμηθούμε.

"Φως"

 Στο "Φως" το ευρωπαϊκό είχε την τιμητική του. "Καίγεται το σύμπαν" ήταν ο τίτλος που κοσμούσε το πρωτοσέλιδο, όπου αναφερόταν επίσης ο τίτλος "Βασιλιάς Ρίβερς", η φράση "Αυτοκράτορας της Ευρώπης" με σαφή αναφορά στον τόπο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού, τη Ρώμη, αλλά και μια... σπόντα για το αντίστοιχο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού. "Το πήρε με την αξία του και το σπαθί του". Σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα η πρώτη είδηση συνεχιζόταν και στο οπισθόφυλλο, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

"Sportime"

Πρώτο θέμα φυσικά και στην Sportime, που είχε αφιερώσει όλο το πρωτοσέλιδο στον "ερυθρόλευκο" θρίαμβο. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς δέσποζε -σε μια κλασσική φωτογραφία - ενώ παράλληλα γινόταν λόγος  για τον "Αυτοκράτορα Ολυμπιακό" (ελέω Ρώμης) ως χτύπημα και το "Προσκύνησε η Ευρώπη" ως βασικός τίτλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Τα Νέα"

Η πολιτική εφημερίδα "Τα Νέα" είχε αφιερώσει το βασικό της θέμα στο κατόρθωμα του Ολυμπιακού. "Με έναν εκπληκτικό Ρίβερς διέλυσε την Μπαρτσελόνα" γράφει το καπέλο, ενώ ως τίτλος επιλέχτηκε το "Θρύλος και στην Ευρώπη" με την φωτογραφία του Ρίβερς με το κύπελλο να τη συνοδεύει. Παράλληλα υπάρχει και μια μικρότερη φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς στο Πασαλιμάνι, ενώ προσφέρεται ως δώρο και μια μεγάλη αφίσα του Ολυμπιακού.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Τρίποντο"

 

Το εβδομαδιαίο μπασκετικό περιοδικό "Τρίποντο", που αποτελούσε "ευαγγέλιο" για κάθε φίλο του αθλήματος, έγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα (συνήθιζε να αλλάζει την γραμματοσειρά πέρα από το συνηθισμένο κίτρινο ανάλογα με το χρώμα της ομάδας που αφορούσε το εξώφυλλο) "Θρύλε Θεέ μου" εκ του γνωστού συνθήματος. Πέρα από τη φωτογραφία του Ρίβερς που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φάιναλ-φορ, υπήρχαν δύο ένθετες: μια του Φασούλα να καρφώνει προ του Χιμένεθ και μια του Σιγάλα να σηκώνει το τρόπαιο υπό τις ιαχές των συμπαικτών του.

 

 
SHARE

Διαβάστε περισσότερα Unique

Τα πρωτοσέλιδα του θριάμβου

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού από τον Ολυμπιακό στη Ρώμη ήταν φυσικό να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα πρωτοσέλιδα. Όχι μόνο των αθλητικών εφημερίδων, αλλά και των πολιτικών.

UNIQUE VIDEO-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ

Εμείς, κατακτητές της κορυφής

Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Μπογατσιώτης και ο Γιάννης Φιλέρης είδαν ξανά τον τελικό του 1997 στη Ρώμη και θυμήθηκαν την χρονιά που ο Ολυμπιακός έγινε θρύλος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ

Τόμιτς: "Το 1997 ήταν η κορύφωση, το ξέσπασμα μας"

Ο Μίλαν Τόμιτς μίλησε στο Sport24.gr για τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης από τον Ολυμπιακό στο Final Four της Ρώμης το 1997. Η στιγμή που... κάηκε το σύμπαν.

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΙΒΕΡΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΠΟΤΑΜΟΣ

Ρίβερς: "Με ήξεραν και καταλάβαιναν τη σιωπή μου"

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ήταν ο τύπος, τον οποίον κοιτούσαν όλοι το 1997, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάθε φορά που έφτανε η ιστορία στο "και τι κάνουμε τώρα;". Σήμερα θα σου εξηγήσει πώς διαχειρίστηκε αυτήν την πίεση, μαζί με ένα σωρό άλλα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι.