ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καρνισόβας: "Έπαιξαν καλύτερα από ποτέ"

Καρνισόβας: "Έπαιξαν καλύτερα από ποτέ"

Είκοσι χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό της Ρώμης, ο Αρτούρας Καρνισόβας εξηγεί στο Sport24.gr πως ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε βάρος της Μπαρτσελόνα, εξηγεί γιατί ήταν κακός στον τελικό και αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στη μεταγραφή στους "ερυθρόλευκους".

Δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τον τελικό της Ρώμης, κι ακόμη υπάρχει σπέκουλα για την απόδοση κάποιων παικτών της Μπαρτσελόνα στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Από τη μία ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, από την άλλη ο Αρτούρας Καρνισόβας αποτέλεσαν τα κεντρικά πρόσωπα της παραφιλολογίας που ξέσπασε εκείνη την περίοδο για το γεγονός πως στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Πόσω μάλλον από την στιγμή που ο δεύτερος μεταγράφηκε μερικούς μήνες αργότερα στον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου φόρεσε όμως για μία μόλις σεζόν (1997-'98), πριν επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα (2000-'02), για να συνεχίσει το έργο που είχε αφήσει στη μέση. Δεν τα κατάφερε βέβαια αφού οι "μπλαουγκράνα" δεν παρουσιάστηκαν ξανά σε τελικό, ο ευρωπαϊκός θρόνος έμεινε όνειρο θερινής μέχρι το 2003, δίχως όμως εκείνος να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας αφού ένα χρόνο νωρίτερα είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Έπαιξα τραυματίας στον τελικό

Για να επιστρέψουμε όμως στα της Ρώμης, δύο δεκαετίες αργότερα ο Αρτούρας Καρνισόβας θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, με σκοπό να βάλει τέλος σε όλη την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Από το Ντένβερ, όπου εργάζεται ως Assistant General Manager των Denver Nuggets, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως " στον ημιτελικό με τη Βιλερμπάν, χτύπησα στους κοιλιακούς και δεν ήξερα αν θα καταφέρω να προλάβω τον τελικό. Έκανα προθέρμανση και αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να παίξω. Στη διάρκεια του τελικού έκανα ένεση για να μειώσω τους πόνους, αλλά αυτό δεν με βοήθησε ιδιαίτερα".

Μία άποψη που μοιάζει κάτι παραπάνω από αληθινή, αφού μιλάμε για ιατρικής φύσης πρόβλημα και όχι για λόγια του αέρα. Συνέχισε μάλιστα τη συλλογιστική του, εξηγώντας πως " εκείνη την ημέρα, για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, έπρεπε να παίξουμε στο 100% και να είμαστε υγιείς, κάτι που δεν συνέβη. Η καλύτερη ομάδα νίκησε στη Ρώμη".

Καθ' οδόν για το Final Four, η Μπαρτσελόνα ήταν το μεγάλο φαβορί. Είχε κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός δεν έμοιαζε να πατάει γερά στα πόδια του, αλλά έχοντας κάνει πολύ καλά τελευταία μέτρα της κούρσας μέχρι τη Ρώμη. Κι αυτό ήταν ενδεχομένως που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του τελικού, εκτός των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι "μπλαουγκράνα" μετά από το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν.

Καρνισόβας: "Έπαιξαν καλύτερα από ποτέ"

Έκανε το καλύτερό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός, έπαιξε καλύτερα από ποτέ άλλοτε στη σεζόν. Ο Ρίβερς, ο Τάρλατς και ο Φασούλας ήταν εξαιρετικοί και δεν μπορέσαμε να τους διαχειριστούμε μέσα στο παιχνίδι. Σκόραραν όποτε ήθελαν, ήταν ασταμάτητοι", ανέφερε ο Αρτούρας Καρνισόβας, πριν η κουβέντα πάει -για λίγο- σε όσα είχαν γίνει ένα χρόνο νωρίτερα, στο Παρίσι. Πάλι τελικός για την Μπαρτσελόνα, πάλι ελληνική ομάδα απέναντί, πάλι... ήττα. Γι αυτό, τέθηκε το ζήτημα της έξτρα πίεσης για τους παίκτες του Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες στη Ρώμη. Κι όπως ανέφερε:

" Ναι, θα έλεγα πως ήταν κάπως έτσι. Χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και ξέραμε ότι δεν γινόταν να χάσουμε δεύτερο σερί τελικό, από τον Ολυμπιακό. Αργότερα σκέφτηκα και συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να πηγαίνεις στον τελικό κάθε χρονιά, κι ότι στη Ρώμη είχαμε απλά μία ακόμη ευκαιρία για να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης".

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 1997: " Ήταν μια μίξη πολλών πραγμάτων που με τράβηξε στον Ολυμπιακό. Το πρώτο ήταν η αλλαγή προπονητή στην Μπαρτσελόνα, που με έκανε να θέλω να αναζητήσω κάποια άλλη ομάδα για να αγωνιστώ. Σε όλα αυτά προσθέστε την ιστορία του Ολυμπιακού, το γεγονός πως είχε στον πάγκο τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και το ότι ήθελε να κάνει πρωταθλητισμό και να κατακτήσει τίτλους. Όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να αποδεχθώ την πρόταση που μου έγινε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ