ΣΤΗΛΕΣ

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: "Για τον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι καλύτερος απ'τον Μπεργκ"

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: "Για τον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι καλύτερος απ'τον Μπεργκ"

Η σχέση με τον Λουτσέσκου και η δυστοκία μακριά απ' την Τούμπα. Το κλίμα στα αποδυτήρια και η μάχη του τίτλου. Οι φήμες για μεταγραφή, ο Μπεργκ και ο Σαββίδης. Η πρόκληση του Μουντιάλ και ο δυσκολότερος στόπερ. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν αλλάζει για κανέναν, αλλά θα' θελε να γίνει ένας Μεγαλέξανδρος του ΠΑΟΚ. Μια συνέντευξη στο Sport24.gr και τον Κώστα Πετρωτό.

O λόγος του είναι ευθύς. Χωρίς περιστροφές, “ναι μεν, αλλά” και διπλωματία. Βρίσκει απευθείας στόχο. Όπως ακριβώς κάνει και στο γήπεδο που έχει συνηθίσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τινάζει τα δίχτυα. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δίνει μία συνέντευξη, straight to the point και λέει πράγματα που θα συζητηθούν. Δεν είναι κοινότυπα, είναι η δική του αλήθεια.

Ο 27χρονος φορ αποδεικνύει ότι το προσωνύμιο “killer” που τον συνοδεύει κρύβει από πίσω μία έντονη προσωπικότητα που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση και διαθέτει το θάρρος της γνώμης στον μέγιστο βαθμό.

Χρειάστηκαν περίπου 3300 λέξεις για να καταγράψουν όλα όσα είπε ο Σέρβος στράικερ και θα μπορούσαν να ήταν άλλες τόσες αν απλώναμε ακόμη περισσότερο την κουβέντα μαζί του. Προτιμήσαμε, όμως, να εστιάσουμε σε ζητήματα επικαιρότητας, μίας και γύρω από το όνομά του έχει αναπτυχθεί μία ολόκληρη παραφιλολογία. Αν ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να τον πουλήσει, αν έχει θυμώσει που ορισμένοι τον αμφισβητούν τελευταία, αν οι ξένοι παίκτες του ΠΑΟΚ τα “έχουν σπάσει” με τους Έλληνες. Ακόμη κι αν έχει μάθει το σενάριο “πωλείται ο Πρίγιοβιτς για να πάει στην Τούμπα ο Μπεργκ”.

Απαντά σε ΟΛΑ και οι απόψεις του είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: "Για τον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι καλύτερος απ'τον Μπεργκ"

Η συζήτησή μας άρχισε από την έως τώρα αποτίμηση του πρωταθλήματος. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έχει ξεκάθαρη άποψη για το που θα κριθεί ο τίτλος.

-Είχατε την ευκαιρία να ξεκουραστείτε για μερικές μέρες μέσα στις γιορτές. Προφανώς έκανες και την αποτίμηση για τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν. Σε ποια συμπεράσματα έχεις καταλήξει;

“Αν κοιτάξουμε πίσω, πρέπει αρχικά να σταθούμε ότι δεν προκριθήκαμε στους ομίλους του Europa League. Είναι κάτι που μας λείπει, λείπει στο μέγεθος του συλλόγου ΠΑΟΚ. Στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο είμαστε μέσα στους στόχους μας, βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Τελευταία έχουμε βελτιωθεί και στα εκτός έδρας ματς, στα οποία είχαμε προβλήματα στην αρχή της περιόδου. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε καλές πιθανότητες να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο και φέτος”.

-Φοβάσαι μήπως κοστίσουν οι χαμένοι βαθμοί στην αρχή του πρωταθλήματος;

“Είναι μία πιθανότητα κι αυτή, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί τελικά. Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δώσαμε δύο ντέρμπι εκτός (αν και τα χάσαμε) και ένα στην έδρα μας και είμαστε μόλις έναν βαθμό από την κορυφή είναι ένα καλό στατιστικό. Στον δεύτερο γύρο, όμως, τα έχουμε στην έδρα μας, εκεί είμαστε δυνατοί, με τον κόσμο στο πλευρό μας, μπορούμε να τα κερδίσουμε και να πάρουμε πλεονέκτημα. Γι' αυτό είμαι αισιόδοξος. Φυσικά, πρέπει να κερδίσουμε και όλα τα “μικρά” ματς”.

Τα ντέρμπι θα είναι καθοριστικά για τον τίτλο

-Όταν έκλεισε η μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ είχες δηλώσει ότι ένας από τους στόχους σου ήταν να βοηθήσεις να γκρεμιστεί η κυριαρχία του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά στο τέλος του πρώτου γύρου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και πολλοί αμφισβητούν ότι η ομάδα σου θα καταφέρει και φέτος.

“Εξακολουθώ να πιστεύω σ' αυτό τον στόχο, ότι θα τα καταφέρουμε τελικά. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω κερδίσει τέσσερα τρόπαια με δύο ομάδες, δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Μπορώ να πω ότι το να κερδίζεις τρόπαια είναι ένας μαραθώνιος. Μετράνε πολύ και τα “μικρά” παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει στο πρόγραμμά του στην Τούμπα και αν τον κερδίσουμε θα είμαστε εμείς στην κορυφή. Πρέπει, φυσικά, να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια, να κυριαρχήσουμε εντός και εκτός έδρας. Τα ντέρμπι, όμως, μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά φέτος”.

-Μιας και εστιάσαμε στην κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Έχεις πάρει μέρος σε ντέρμπι τόσο στην Τούμπα όσο και στο Καραϊσκάκη. Θα ήθελες να κάνεις μία σύγκριση;

“Για μένα είναι καλύτερα στην Τούμπα. Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και το κοινό στην Τούμπα είναι φανταστικό. Είναι ο δωδέκατος παίκτης μας. Και στο Καραϊσκάκη, όμως, ζήσαμε καυτή ατμόσφαιρα, ίσως ήταν και ένας λόγος που μας κέρδισαν 1-0, παρότι εμείς παίξαμε καλύτερα.. Εκμεταλλεύτηκαν μία φάση, ίσως εκεί υπήρχε μία έξτρα ώθηση από τον κόσμο. Εμείς δεν την είχαμε, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να μας ακολουθούν οπαδοί εκτός έδρας”.

-Είναι ο Ολυμπιακός ο βασικός ανταγωνιστής σας για τον τίτλο λόγω του ότι είναι μόνιμος πρωταθλητής ή υπολογίζετε εξίσου και την ΑΕΚ;

“Για μένα και η ΑΕΚ είναι μέσα στην διεκδίκηση. Παίζει πολύ καλά, είναι επικίνδυνη, καλή ομάδα. Και οι τρεις είμαστε οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου”.

Δεν αλλάζω για κανέναν στον κόσμο

-Τα στατιστικά σου είναι εντυπωσιακά. Συνολικά στον ΠΑΟΚ έχεις πετύχει 20 γκολ σε 40 ματς, φέτος ειδικότερα 10 σε 20 παιχνίδια. Βρίσκεις δίχτυα σχεδόν ανά τρεις ευκαιρίες. Με αυτό το δεδομένο, σε ενοχλεί όταν ακούς κριτικές του στυλ “ο Πρίγιοβιτς δεν μπορεί να παίξει εκτός περιοχής, δεν μαρκάρει, δεν συμμετέχει στο παιχνίδι”;

“Όχι, δεν ασχολούμαι. Εγώ απλά κάνω το παιχνίδι μου. Για μένα δύο τύποι επιθετικών υπάρχουν: Αυτοί που σκοράρουν και αυτοί που δεν σκοράρουν. Δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους σχόλια. Εγώ κάνω την δουλειά μου προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει τίτλους. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά. Θα δούμε πόσο μακριά θα φτάσουμε”.

-Μήπως υπάρχει και τρίτος τύπου επιθετικού. Αυτός που δεν σκοράρει στην Αθήνα; Σε ρωτάω γιατί πολλοί εστιάζουν αρκετά στο ότι δεν έχεις πετύχει γκολ στο λεκανοπέδιο.

“Θα έρθει ο καιρός και γι' αυτό. Για μένα δεν είναι διαφορετική ιστορία τα εκτός από τα εντός έδρας παιχνίδια. Ειδικότερα φέτος, φαίνεται ότι σκοράρω μόνο εντός έδρας, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα γκολ μου ήταν μοιρασμένα μέσα-έξω. Ίσως έχει να κάνει και με το στυλ της ομάδας. Μακριά από την Τούμπα, δεν είχα τόσες ευκαιρίες. Υπάρχει διαφορά. Σίγουρα παίζουμε διαφορετικά στην Τούμπα, αυτό είναι λογικό εν μέρει,. Αλλά δεν με πειράζει πολύ, γιατί σκοράρω”.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: "Για τον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι καλύτερος απ'τον Μπεργκ"

-Μήπως είσαι λίγο θυμωμένος τελευταία; Αυτή την εικόνα βγάζεις στα πιο πρόσφατα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Δείχνεις μεγαλύτερο πάθος να σκοράρεις. Μήπως αισθάνεσαι ότι αμφισβητείσαι; Ότι πρέπει να δώσεις απαντήσεις;

“Αυτή δεν είναι είναι ερώτηση για μένα. Μπορεί να απαντήσει ο προπονητής αν έχει κάποια αμφιβολία για μένα. Εγώ από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα είμαι ο ίδιος, κάνω την δουλειά μου. Δεν αλλάζω τίποτα, αυτός είμαι εγώ, έτσι είμαι. Δεν αλλάζω για κανέναν στον κόσμο. Δεν μου είπε κανείς ότι αμφιβάλλει για μένα Δεν ασχολούμαι με αυτό”.

-Μιας και τον ανέφερες, ποια είναι η σχέση σου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου;

“Η ίδια που ήταν από την αρχή. Δεν βλέπω κάποια διαφορά. Είμαι ποδοσφαιριστής κάνω την δουλειά μου, είναι προπονητής φτιάχνει την ενδεκάδα. Είναι απόφασή του το ποιος θα παίζει και εγώ σέβομαι αυτή την απόφαση. Είναι φυσικά και ευθύνη του και κρίνεται γι αυτή”.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα φύγω

Τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά του πολλά και μάλλον θα συνεχίσουν να είναι το ίδιο, αφού και ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησής του.

-Τελικά θα φύγεις από τον ΠΑΟΚ αυτό τον χειμώνα; Θα πας στην Αγγλία; Στην Κίνα; Καθημερινά υπάρχουν πολλά μεταγραφικά σενάρια γύρω από το όνομά σου. Υπάρχει τελικά ενδεχόμενο να αποχωρήσεις;

“Ο χρόνος θα δείξει, δεν ξέρω...”

-Υπάρχει πιθανότητα να φύγεις μέσα στον χειμώνα;

“Δεν μπορώ να πω τίποτα γι' αυτό. Είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, είμαι εδώ, είμαι συγκεντρωμένος στην καθημερινή δουλειά”.

-Σου έχει γίνει κρούση από κάποιον σύλλογο προσωπικά;

“Για να είμαι ειλικρινής δεν σχολιάζω τέτοιου είδους φήμες. Όπως είπα και πριν, ο χρόνος θα δείξει. Είμαι εδώ, δουλεύω, είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, προετοιμάζομαι για να κερδίσουμε τα επόμενα ματς. Είτε επιλεγώ στην αρχική ενδεκάδα, είτε όχι, θα προσπαθήσω να στηρίζω την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ”.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: "Για τον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι καλύτερος απ'τον Μπεργκ"

-Έχεις διαβάσει άρθρα του τύπου: “Ο ΠΑΟΚ θα πουλήσει τον Πρίγιοβιτς και θα κινηθεί για να αγοράσει τον Μπεργκ”; Πώς τα σχολιάζεις;

“Δεν κάνω ποτέ σχόλια πάνω σε τέτοια θέματα. Δεν διαβάζω πολύ εφημερίδες. Βέβαια, το έχω ακούσει αυτό το σενάριο, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει δόση αλήθειας, οπότε δεν έχω να καταθέσω άποψη πάνω σ' αυτό”.

-Ποιος είναι καλύτερος επιθετικός, ο Πρίγιοβιτς ή ο Μπεργκ;

“Για τον ΠΑΟΚ πιστεύω ότι ο Πρίγιοβιτς είναι καλύτερος (γέλια)”.

-Αν μία μέρα φύγεις από την Ελλάδα με μεταγραφή, θα μπορούσες να έρθεις πίσω για λογαριασμό άλλης ομάδας;

“Νιώθω πολύ δεμένος με τον ΠΑΟΚ. Αν επέστρεφα στην Ελλάδα, μάλλον θα το έκανα μόνο για τον ΠΑΟΚ”.

Για τους οπαδούς ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή τους

Η σχέση του με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του κρατά έναν χρόνο και είναι πολύ έντονη.

-Ο ΠΑΟΚ είναι η δωδέκατη ομάδα στην καριέρα σου. Με χρονική σειρά, η τελευταία. Στην καρδιά σου, τι θέση έχει;

“Στην καρδιά μου είναι στις δύο κορυφαίες”.

-Ο... ανταγωνιστής του ΠΑΟΚ ποια ομάδα είναι; Η Λέγκια;

“Πέρασα σπουδαία στην Λέγκια. Είχα μεγάλη επιτυχία, μου αρέσει ο σύλλογος όπως και οι οπαδοί της Λέγκια. Αλλά αγαπώ και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έχω ξεχωριστά συναισθήματα γι' αυτούς. Όπου και να πάω στη Θεσσαλονίκη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Βόρεια Ελλάδα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μου δείχνουν την εκτίμησή τους και προσπαθώ να τους το ανταποδίδω με καλή απόδοση και με τρόπαια. Μου αρέσει να κερδίζω τρόπαια, δουλεύω κάθε μέρα γι' αυτό. Θέλω να βοηθώ την ομάδα μου, να σκοράρω. Δεν ξέρω, ίσως ο ΠΑΟΚ να είναι και πρώτος στην καρδιά μου...”.

-Αν σου ζητούσε ένας φίλος σου να σκιαγραφήσεις το προφίλ των οπαδών του ΠΑΟΚ, τι θα του έλεγες;

“Μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο μία φράση: Για τους οπαδούς του, ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή τους”.

-Θυμάσαι κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό με οπαδούς του ΠΑΟΚ; Σε σταμάτησε κανείς στον δρόμο για να σου μιλήσει και να σου πει κάτι ιδιαίτερο;

“Καθημερινά όπου πηγαίνω, αυτό συμβαίνει (γέλια). Έχω συνηθίσει να βγαίνω selfies με τον κόσμο. Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να βλέπεις τον κόσμο να σου χαμογελά. Είναι ξεχωριστό, γιατί ο κόσμος αγαπά υπερβολικά την ομάδα και τους παίκτες της. Είναι απίστευτο. Όλη η πόλη, μία ολόκληρη περιοχή, είναι τρελή για τον ΠΑΟΚ. Χωρίς αμφιβολία, αν μου ζητούσαν τη γνώμη μου, αυτό θα έλεγα,, όπως και για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι. Είναι φανταστική”.

Τα αποδυτήρια είναι μια χαρά

-Μία διαδεδομένη άποψη τελευταία είναι ότι οι Έλληνες παίκτες κουβαλάνε το DNA της ομάδας και την πονάνε περισσότερο, ενώ οι ξένοι σκέφτονται μόνο τα χρήματα. Θα ήθελες να την σχολιάσεις;

“Δεν μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους, μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου. Βάζω όλη την καρδιά μου σε κάθε ματς. Ήρθα εδώ για να βοηθήσω να κατακτήσει η ομάδα τίτλους μετά από πολλά χρόνια. Προσπαθώ να βοηθήσω και να δώσω ό,τι καλύτερο στον σύλλογο. Σίγουρα οι γηγενείς ποδοσφαιριστές γνωρίζουν περισσότερα για την ιστορία του συλλόγου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παλεύουν περισσότερο ή αγαπάνε περισσότερο την ομάδα. Παίζω έναν χρόνο στην ομάδα και νιώθω την ενέργεια και τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν. Προσπαθώ να τις εκπληρώσω και να προσφέρω χαμόγελα στον κόσμο. Νιώθω την ζεστασιά του κοινού όταν βγαίνω για προθέρμανση. Αυτό μου επιβεβαιώνει ότι κάτι καλό κάνω”.

-Οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ πώς είναι;

“Τα αποδυτήρια είναι μία χαρά. Φυσικά κάποιοι παίκτες συμπαθούν ορισμένους άλλους περισσότερο και μιλούν μαζί τους πιο πολύ,. Αυτό είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σε όλους τους συλλόγους στον κόσμο. Και αν υπάρχει ένας που μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό είμαι εγώ, γιατί έχω περάσει από 12 ομάδες (γέλια). Σίγουρα οι νεαροί μπορούν να πάρουν πολλά πράγματα από τους έμπειρους που έχουν αγωνιστεί στο εξωτερικό, σε άλλες χώρες. Αν είναι έξυπνοι θα μάθουν από αυτούς και θα το χρησιμοποιήσουν αργότερα εντός και εκτός γηπέδων. Θα τους βοηθήσει να κάνουν μεγάλη καριέρα, στον επαγγελματισμό τους. Είναι στο χέρι τους. Εξαρτάται από το πόσο έχουν επενδύσει στην καριέρα τους”.

-Ποιος καταλαβαίνει καλύτερα τη σκέψη σου στη διάρκεια του αγώνα;

“Ποιος μου έδωσε περισσότερες ασίστ; Νομίζω ο Μάτος και ο Μπίσεσβαρ μου έδωσαν πολλές ασίστ. Και με τον Πέλκα και τον Ελ Καντουρί έχω πολύ καλή συνεργασία. Καταλαβαινόμαστε καλά. Για μένα το θέμα είναι να είμαι στην κατάλληλη θέση και να παίρνω περισσότερες ευκαιρίες. Γιατί αν βάζω ένα γκολ αν τρεις ευκαιρίες θα έπρεπε να έχω περισσότερες προσπάθειες για να σκοράρω πιο πολύ. Αναρωτιέμαι τι ποσοστά έχουν οι επιθετικοί των άλλων μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα”.

-Για τον Κουλούρη ποια είναι η άποψή σου;

“Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης. Πρέπει να δουλέψει πολύ και μπορεί να κάνει καλή καριέρα.

-Αν ήσουν τεχνικός διευθυντής σε μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θα έπαιρνες με μεταγραφή;

“Θα έπαιρνα αρκετούς παίκτες. Θα έπαιρνα τον Τσίμιροτ ή τον Σάχοβ για τη μεσαία γραμμή, τον Κάμπος ή τον Μπίσεσβαρ και τον Πέλκα για τις θέσεις μπροστά. Και τον Λημνιό μετά από λίγα χρόνια”.

Ο Σαββίδης είναι ο τέλειος ιδιοκτήτης

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ιβάν Σαββίδη;

“Για μένα είναι ο τέλειος ιδιοκτήτης. Απαιτεί πολλά πράγματα, αλλά έχει δίκιο να το κάνει. Είναι πολύ δίκαιος. Δεν ζητά ποτέ παράλογα πράγματα. Έχω σπουδαία σχέση μαζί του, τον σέβομαι πολύ. Έχουν βοηθήσει πολύ, αυτός και η οικογένειά του, τόσο την ομάδα όσο και την πόλη. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είναι εδώ”.

-Είχατε ποτέ συζητήσεις τετ-α-τετ;

“Πολλά τετ-α-τετ δεν είχαμε, όχι. Μου έχει πει ότι με πιστεύει και δεν πρέπει να ανησυχώ για τίποτα”.

-Πώς ένιωσες όταν μετά τον Πανιώνιο κι ενώ όλοι περίμεναν να σας επιπλήξει, εκείνος υποσχέθηκε πριμ αν κάνατε σερί νικών μέχρι το τέλος του έτους;

“Είναι άνθρωπος που απαιτεί πράγματα και έχει δίκιο να το κάνει. Αυτός αποφασίζει αν θα τιμωρήσει ή θα επιβραβεύσει την ομάδα. Είναι απόφασή του και τη σεβόμαστε. Ίσως να μην τον έχουμε ικανοποιήσει όπως θα ήθελε μέχρι τώρα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Μπορούμε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το θέλουμε πολύ. Είναι μαραθώνιος, όπως είπα, μπορεί να κριθεί σε ένα ματς”.

Δυσκολότερος αντίπαλος ο Βράνιες, γιατί δεν μπορώ να τον χτυπήσω, είναι φίλος μου

Είχε και χαρακτήρα ανασκόπησης ένα μέρος της κουβέντας με τον Σέρβο στράικερ του ΠΑΟΚ, μιάς και έγινε δύο μέρες πριν το αντίο στο 2017...

-Ποιο γκολ ήταν πιο όμορφο; Το δικό σου στην Ξάνθη πέρυσι ή το πρώτο του Πέλκα φέτος με τον Παναθηναϊκό;

“Νομίζω το γκολ που είχα βάλει στα πλέι οφ με τον Πανιώνιο (γέλια). Και το γκολ του Πέλκα ήταν ωραίο, αλλά νομίζω το δικό μου ήταν καλύτερο”.

-Ποιος ήταν ο MVP του 2017;

“Δεν ξέρω... Ποιος ήταν; Για μένα, είμαι ο καλύτερος, μου αρέσει ο εαυτός μου (γέλια). Κοίταξε, για μένα ο ΜVP βγαίνει ανά θέση. Δεν μπορώ να είμαι ο πολυτιμότερος αν το κριτήριο είναι η άμυνα γιατί δεν είμαι αμυντικός. Ο καθένας θα πρέπει να σέβεται όσο μπορεί περισσότερο τον εαυτό του και να προσπαθήσει γι' αυτό”.

-Ο πιο δύσκολος αντίπαλος στην Ελλάδα;

“Η ΑΕΚ”.

-Σε προσωπικό επίπεδο;

“Δεν μου αρέσει ο Βράνιες, γιατί δεν μπορώ να τον χτυπήσω, δεν θέλω να τον χτυπήσω, είναι φίλος μου (γέλια). Είναι δυνατός, παίζει λίγο βρόμικα (γέλια), αλλά είναι εντάξει”.

-Αν σε ρωτούσαν στην πατρίδα σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους Έλληνες διαιτητές, τι θα έλεγες;

“Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αξιόλογο. Υπάρχουν τέσσερις μεγάλοι σύλλογοι που συμμετέχουν. Υπάρχουν πολλά ντέρμπι, πολύς παθιασμένος κόσμος, όπως σε όλα τα Βαλκάνια.. Όσο για τους διαιτητές, υπάρχουν δύο ειδών: Κάποιοι κάνουν θετικά πράγματα και κάποιοι δεν είναι τόσο καλοί. Σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται για τους διαιτητές. Πήγα στην Νορβηγία και έλεγαν οι διαιτητές είναι φρικτοί. Το ίδιο και στην Πολωνία και τώρα στην Ελλάδα. Αλλά ο διαιτητής παίρνει τις αποφάσεις και εμείς πρέπει να τις σεβόμαστε. Εμείς να κάνουμε την δουλειά μας”.

-Σου αρέσει ιδιαίτερα κάποιος άλλος επιθετικός από το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Συνήθως εστιάζω στην ομάδα μου, όχι σε άλλες. Δεν τους έχω παρακολουθήσει πολύ. Πάντως, όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν καλούς επιθετικούς. Η ΑΕΚ έχει τον Λιβάγια και τον Αραούχο, ο Ολυμπιακος τον Ανσαριφάρντ”.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: "Για τον ΠΑΟΚ, εγώ είμαι καλύτερος απ'τον Μπεργκ"

-Έχεις σκεφτεί πώς θα πανηγυρίσεις αν σκοράρεις κόντρα στην Βραζιλία στο Μουντιάλ;

“Σίγουρα... Έχω διπλό κίνητρο για το Μουντιάλ, γιατί θα παίξω και κόντρα στην Ελβετία εκεί που μεγάλωσα”.

-Αλήθεια, σ' έχει πάρει κανείς από την Ομοσπονδία της Ελβετίας να σου πει “ήταν λάθος μας που δεν σε κάναμε διεθνή”;

“Όχι ακόμη. Δεν ξέρω αν έχουν το ελληνικό κινητό μου (γέλια)”.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της Σερβίας στο Μουντιάλ;

“Είμαστε ευχαριστημένοι που θα είμαστε παρόντες στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και για τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχουμε. Θα μπορούσε να είναι και πιο δύσκολη η κλήρωση. Είναι δύσκολοι οι αντίπαλοι, θα κατέβουμε όμως χωρίς φόβο”.

-Ισχύει ότι είσαι εθνικός ήρωας στη Σερβία μετά το χρυσό γκολ πρόκρισης που πέτυχες κόντρα στη Γεωργία; Το έχεις νιώσει όταν κυκλοφορείς στο Βελιγράδι;

“Σίγουρα το έχω νιώσει, αλλά το έχω συνηθίσει. Δεν είναι παράξενο για μένα, αφού το ζω και στη Θεσσαλονίκη”.

-Τόσο εσύ όσο και η γυναίκα σου “παίζετε” πολύ και στα lifetsyle μέσα ενημέρωσης. Πώς το αντιμετωπίζεις αυτό; Σε ενοχλεί;

“Όχι, είναι μέρος της δουλειάς μου. Ξέρω ότι είμαι ωραίος (γέλια), δεν με πειράζει. Ούτε για την γυναίκα μου με ενοχλεί να κάνουν σχόλια. Ξέρω ότι για μένα είναι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Πιστεύω ότι είναι ευτυχισμένη μαζί μου και αυτό μετράει”.

-Κάποτε είχες... κατσαδιάσει στα social media κάποιον που είχε τολμήσει να κάνει ένα σχόλιο για εκείνη...

“Αυτή είναι μία παλιά ιστορία... Δεν είμαι φίλος των social media, δεν ήμουν συνηθισμένος σ' αυτά. Η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα το Facebook είναι περίπου 7 χρόνια πριν. Δεν ασχολήθηκα ποτέ από τότε”.

-Διάβασα σε μία συνέντευξή σου στη Σερβία να λες: “Να μην ανησυχεί η γυναίκα μου, μόνο αυτή με έχει δει με εσώρουχα”. Αλήθεια, οι Ελληνίδες σε έχουν βάλει σε πειρασμό;

“Δεν πρέπει να ανησυχεί η γυναίκα μου. Η Ελλάδα έχει ωραίες γυναίκες, πάντως”.

-Είσαι φαν των τατουάζ. Έχεις κάνει κανένα όσο είσαι στην Ελλάδα;

“Όχι ακόμη, αλλά θα κάνω κάτι που θα συμβολίζει το πέρασμα μου από εδώ. Έχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά είναι μυστικό δεν θα σας πω. Θα το κάνω στα επόμενα χρόνια”.

Να γίνω ένας Μεγαλέξανδρος του ΠΑΟΚ

-Ποιες είναι οι αγαπημένες συνήθειες σου εκτός προπόνησης; Πώς περνά η μέρα σου;

“Μ' αρέσουν τα καφέ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν δύο ωραίοι δρόμοι, η Λεωφόρος Νίκης και ο δρόμος από πάνω. Επίσης υπάρχουν σπουδαία ρεστοράν, όπως και αξιοθέατα με ιστορικό ενδιαφέρον, αφού η πόλη είναι αρκετά παλιά. Έχω πολλά να κάνω όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Αλλά δεν έχω πολύ, αφού πρέπει να προπονούμαι, έχουμε πολλά παιχνίδια. Και δίνω μεγάλη βαρύτητα στην αποκατάσταση μετά τις προπονήσεις”.

-Από την ελληνική κουλτούρα τι σου αρέσει;

“Μ' αρέσει η αρχαία ιστορία της, οι ήρωές της...”.

-Γενικώς σου αρέσει η ιστορία, γιατί απ' ότι έχω δει και από τα τατουάζ σου, έχεις μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μέγα Δουσάν της Σερβίας, τον δικό σας Μεγαλέξανδρο..

“Ναι, είναι αλήθεια. Τώρα που το λες ίσως μία μέρα να γίνω ένας Μέγας Αλέξανδρος του ΠΑΟΚ (γέλια)”.

-Από την σύγχρονη ελληνική κουλτούρα ξεχωρίζεις κάτι;

“Μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική. Τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη, έχουν αντιγραφεί ορισμένα στην Σερβία και έχουμε και εμείς εκεί πολλά τραγούδια στον δικό του ρυθμό”.

-Αν φύγεις από την Ελλάδα κάποια στιγμή και σηκώσεις τηλέφωνο να καλέσεις κάποιον εδώ ποιος θα ήταν αυτός;

“Ο Τέο (σ.σ. υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ). Με βοηθά πολύ”.

-Κάποιον συμπαίκτη σου;

“Δύσκολο, είναι όλοι σπουδαίοι. Θα έπρεπε να κάνω τηλεδιάσκεψη;”

Photo credits: Βασίλης Βερβερίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ