SPORT24

Οι 25 απαράβατοι κανόνες του 5x5

image
Οι 25 απαράβατοι κανόνες του 5x5

Στη ζωή γύρω μας επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Μέσα στο γήπεδο υπάρχουν αυτοί οι πολύ συγκεκριμένοι κανόνες.

Χρόνια τώρα μπαινοβγαίνουμε στα γήπεδα του 5x5 χωρίς να βρεθεί ένας άνθρωπος να μας βάλει σε τάξη. Να μας πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη χρονική στιγμή, αποφασίσαμε να γράψουμε τους κανόνες του 5x5 για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.

1) Για να τοιχοκολληθούν σε κάθε γήπεδο 5x5 της χώρας.

2) Ακόμα σημαντικότερα, γιατί την Παρασκευή μία επίλεκτη ομάδα του Sport24.gr (επίλεκτη κατά το ήμισυ δηλαδή, οι άλλοι μισοί είμαστε ρεμπεσκέδες) παίζει στο Ultrex Cup ενάντια σε κάποιους Los Firmas. Μαυρίδης, Πούμπουρας, Λέντζας, Σβήγκος και Jeremy. Είναι αυτοί πιο φίρμες από εμάς; Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Το παιχνίδι αυτό σηματοδοτεί την έναρξη του Ultrex Cup 5x5. Ενός φανταστικού τουρνουά που θα γίνεται κάθε Παρασκευή απόγευμα στις εγκαταστάσεις Campeon του Βασίλη Λάκη στο Μαρούσι και το οποίο θα καλύπτει αποκλειστικά το Sport24.gr. Κάθε εβδομάδα θα βλέπετε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από τα νοκ άουτ παιχνίδια των 64 ομάδων που ρίχνονται στη μάχη. Όλη η δραστηριότητα του τουρνουά είναι συγκεντρωμένη στο www.ultrexcup.gr.

Πάμε λοιπόν να δούμε τους κανόνες που διέπουν τα παιχνίδια 5x5, αυτού του τουρνουά και κάθε τουρνουά.

Στην ομάδα σου δίνεις πάντα ένα τρολ όνομα. Ακόμα κι αν δώσεις κάποιο σοβαροφανές φρόντισε να είναι τρολαριστικό για την κατάσταση της ομάδας σου. Καλώς τα παιδιά από την Ρεάλ Κάτω Παναγιάς, καλώς τα 3-0.

Βρίσκεις έναν που παίζει φανατικά τέρμα. Δεν υπάρχει χειρότερο από το rotation στο τέρμα και να τρως τα γκολ όρθιος. Θες κάποιον να τα ματώνει τα γάντια.

Το καλό 5x5 θέλει να έχει περάσει 10 το βράδυ, να το νιώθεις στο πετσί σου ότι αυτή είναι η έξοδος της εβδομάδας με τους φίλους σου.

Αν δεν έχει γκρίνια από την κοπέλα σου δεν έχει γλύκα. Θέλει λίγο “πάλι θα παίξεις μπάλα;”, λίγο “μα έλεγα να πάμε σίνεμα” και λίγο “ προτιμάς τη μπάλα από εμένα” για να αξίζει τον κόπο.

Δεν βάζουμε παιχνίδια σε βραδιές Champions League. Αν δεν τιμάς την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη με τους φίλους σου, τότε τι παίζεις μπάλα;

Αποφεύγεις να έχεις στην ομάδα σου παίκτη – προπονητή γιατί το πιθανότερο είναι να τον βρούμε καμιά μέρα δεμένο σαν τον Κακοφωνίξ στον προβολέα του γηπέδου. Δεν παλεύονται οι τύποι.

Αφού βρεις την ομάδα σου, διαβάζεις Oneman να καταλάβεις ποιος είναι ποιος από τις κλασικές φιγούρες του 5x5.

Φτιάχνεις φανέλα για την ομάδα σου γιατί είσαι μπελαλής του αθλήματος, όχι κανένας τυχαίος.

Διαλέγεις νούμερο στη φανέλα από τον αγαπημένο σου παίκτη. Πρόσεχε μόνο μην γεμίσει η ομάδα με 7άρια και 9άρια και γίνετε ρόμπα.

Επιτρέπονται τα παρατσούκλια που παραπέμπουν σε ποδοσφαιριστές, μόνο αν είναι για πλάκα. Ο Ρονάλντο των Πατησίων ας πούμε είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Δεν σε σταματούν ποτέ οι καιρικές συνθήκες. Τι είσαι; Φλώρος; Στη βροχή είναι ακόμα πιο εκστατικό το παιχνίδι.

Η πιο δύσκολη πίστα είναι να βρεις μέρα και ώρα που να τους βολεύει όλους. Βρείτε μια μέρα, καρφώστε μια ώρα και αποφασίστε ότι για όλη τη σεζόν θα συναντιέστε τότε.

Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις μορφονιός στο γήπεδο, δεν έχει εξέδρα γεμάτη κορίτσια. Οπότε, σκουλαρίκια, κορδέλες, στέκες και τα συναφή, μπορείς να τα αφήσεις στο σπίτι.

Γυρνάμε σπίτι, κάνουμε ντους, λουζόμαστε με Ultrex, κοιμόμαστε. Σας έχω δει εσάς που πέφτετε για ύπνο χωρίς μπάνιο, τάχα μου ότι είστε πτώματα. Αλλιώς λέγεται, όχι πτώματα.

Καλά τα ολοκαίνουρια ποδοσφαιρικά παπούτσια που πήρες αλλά αν δεν γράψουν μερικά χιλιόμετρα στον τάπητα, δεν αξίζουν κάστανο.

Αν έχεις διαιτητή στο παιχνίδι, μην αρχίσεις τις γραφικότητες επειδή δεν σε βλέπουν οι κάμερες. Κανείς δεν αγάπησε τους γκρινιάρηδες.

Για πλάκα παίζουμε αλλά όλοι θέλουν να πάνε σπίτι με τη νίκη.

Σεβόμαστε κάθε διατροφή και κάθε αθλητική παιδεία αλλά το να σταμπάρεις ένα σουβλατζίδικο ή μια ταβέρνα να τρώτε όλοι μαζί μετά το παιχνίδι είναι μαγεία.

Η παρέα σου δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη πεντάδα για το 5x5. Διάλεξε ανθρώπους που θα είναι συνεπείς και ξέρουν να το παίζουν το τόπι.

Με 8 επιθετικούς δεν έκανε ποτέ κανείς ομάδα. Θες εργαλεία για την άμυνα, φαντασία στο κέντρο και άνθρωπο one touch μπροστά.

Μπανάκι κάνουμε και πριν πάμε για μπάλα, όχι μόνο μετά. Δεν θες να βρωμάς στον αντίπαλο. Λούσου με Ultrex και θα δεις.

Άσε του πανηγυρισμούς για το καθοριστικό γκολ ή την νίκη. Δεν θες να είσαι αυτός που κάνεις σαν τρελός σε κάθε γκολ της ομάδας του. 5x5 παίζεις, όχι στον τελικό του Μουντιάλ.

Μην μπερδεύεις το κανονικό γήπεδο με εκείνο του 5x5. Άλλοι κανόνες εκεί, άλλη κατάσταση.

Αν παίζεις βρώμικα, δεν θα θέλει κανείς να σε έχει ούτε συμπαίκτη ούτε αντίπαλο. Λίγο πολύ είμαστε καλά παιδιά εμείς που παίζουμε 5x5.

Όταν φτιάχνεις κανόνες για το 5x5 μπορούν να είναι μόνο 25. Τι εννοείς γιατί;

Το Ultrex Cup ξεκινά αυτή την Παρασκευή το απόγευμα. Αν είσαι ένας από τους εκατοντάδες υπερτυχερούς που παίρνουν μέρος και ονειρεύονται το ταξίδι στη Μαδρίτη, θα τα πούμε στο γήπεδο. Αν όχι, μπορείς να βλέπεις όλες τις εξελίξεις στο www.ultrexcup.gr και εβδομαδιαία μέσα από το Sport24.gr.

Παίξε με Ultrex και θα δεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ