SPORT24

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Από τις βροχερές Παρασκευές, στον καύσωνα. Όποιος και αν ήταν ο καιρός, οι ποδοσφαιριστές μας δεν έψαξαν ούτε στιγμή για δικαιολογίες. Έδωσαν κανονικά το παρών και προσπάθησαν να φτάσουν στη μεγάλη διάκριση.

Ναι φίλοι μου. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά βγήκε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του εξαιρετικά ποιοτικού τουρνουά Ultrex 5X5 Cup, στο Μαρούσι. TAO ANTIGUA - DREAM TEAM.

Το μπαμ έγινε, το μεγάλο φαβορί οι Bulldogs, αποκλείστηκαν από τη φοβερή παρέα των TAO ANTIGUA, ύστερα από μία εντυπωσιακή μάχη, που στο τέλος έφερε την κατάρρευση των ηττημένων και το βαρύ 7-1 εις βάρος τους.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Στον άλλο ημιτελικό έγινε ακόμη πιο σκληρή μάχη, όχι τόσο ποιοτικό παιχνίδι, αλλά η τακτική, οι δυνατές μονομαχίες, οι σκοπιμότητες δεν έλειψαν ούτε στιγμή. Τελικό σκορ 2-1 για τη DREAM TEAM κόντρα στο SANANTONIO, σκορ μάλιστα που υπήρχε από το πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει συμβεί ξανά ημίχρονο (και μάλιστα το δεύτερο) να λήξει με 0-0. Δείγμα και αυτό του πόσο κλειστό ματς είχαμε, πόση σκοπιμότητα και πολύ άγχος εκατέρωθεν.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Θα δούμε προφανώς ένα-ένα και πολύ αναλυτικά τα δύο μεγάλα ματς του Ultrex 5X5 Cup, αλλά πρώτα να επισημάνουμε ότι στις εγκαταστάσεις του Βασίλη Λάκη στο Campeon, με κάποιο μαγικό τρόπο η θερμοκρασία πέφτει στα καλύτερα επίπεδα για να παιχτεί μπάλα. Με 40 βαθμούς ξεκινήσαμε για να πάμε ως εκεί, κάτω από τους 30 έδειχνε το θερμόμετρο όταν τελείωσε και ο δεύτερος ημιτελικός. Πάλι καλά.

TAO ANTIGUA - BULLDOGS 7-1

Έσκασε η βόμβα. Σίγουρα όταν φτάνεις στα ημιτελικά, φαβορί δεν υπάρχουν, όχι τόσο ισχυρά τέλος πάντων. Μόνο που αυτό που είδαμε την περασμένη Παρασκευή, ομολογώ δεν το περίμενα. Οι TAO ANTIGUA, είχαν δείξει από το πρώτο τους ματς, πως το κατέχουν το άθλημα, μιλάνε όμορφα στο τόπι και παράλληλα είναι μία δεμένη παρέα. Από την άλλη απέδειξαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πως ακόμη και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, το σκάουτινγκ παίζει μεγάλο ρόλο. Όπως το λέω.

Οι τύποι ήταν τόσο διαβασμένοι, που μόνο για αυτό τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο από όλους. Κατάφεραν να κλείσουν τα ατού των αντιπάλων τους, εξαφάνισαν τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά Ψαραδέλλη, με δυνατό αλλά όχι αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Δύο παίκτες πάνω του στο 70% του αγώνα, του έκλειναν συνέχεια το σουτ με το καλό του αριστερό πόδι, δεν του άφησαν πολλές επελάσεις και την ίδια στιγμή μπλόκαραν και την υπόλοιπη ομάδα. Ο Παππάς με τις ηγετικές ικανότητες προσπάθησε να βρει λύσεις, γύριζε τη μπάλα με υπομονή, ο Σταματάκης είχε τις στιγμές του, αλλά από ένα σημείο και μετά το έβλεπες. Οι μεν είχαν φτερά στα πόδια τους και οι δε βαρίδια.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Πρώτο ημίχρονο, ένα από τα καλύτερα της διοργάνωσης. Αδιάκοπο τρέξιμο οι ΤΑΟ ANTIGUA, έπαιζαν έξυπνα στην άμυνα και έβγαιναν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση. Καταπληκτικός ο ακούραστος Ντούνης, φοβερή βοήθεια ο Ερέκι, που θυσίασε τις επιθετικές του…ορμές για να βοηθήσει στην άμυνα. Ο παίκτης παραπάνω πίσω που έκανε τη διαφορά, καθώς δεν έβλεπαν με άνεση εστία οι Bulldogs. Τρία δοκάρια είχαν στο πρώτο μέρος οι τελικοί νικητές, ένα οι ηττημένοι, μεγάλες αποκρούσεις από τους δύο τερματοφύλακες, ένα σωρό ευκαιρίες, μόλις ένα γκολ. Αυτό από τον Μότσκα. Τον πιο αντιτουριστικό επιθετικό του τουρνουά. Τον βλέπεις και λες «ρε αυτός τώρα ξέρει μπάλα; Το έχει ή θα γελάσουμε»; Και τελικά κλαίνε, οι αντίπαλοι του. Τέσσερα γκολ έβαλε ο αθεόφοβος, το 1-0 με ένα ασύλληπτο σουτ στο «Γ». Μαγεία.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Όλα κρίθηκαν στο ξεκίνημα του δευτέρου 25λεπτου. Το θεωρητικό φαβορί μπήκε δυνατά να τα παίξει όλα για όλα, έβγαλε δοκάρι με τον Σταματάκη στο δεύτερο λεπτό, είχε άλλες δύο φάσεις, αλλά έπεσε πάνω στον εντυπωσιακό τερματοφύλακα Μπινιάκου, που κατέβασε ρολά. Χωρίς καλό τερματοφύλακα, δεν πας ψηλά. Αξίωμα.

Και αντί να γίνει το 1-1, έγινε το 2-0 έξι λεπτά μετά το σφύριγμα του ρέφερι. Κόντρα επίθεση, ασίστ του ταχύτατου Ζελέκου, ο Μότσκα το 2-0. Τετέλεσται.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Η ψυχολογία έπαιξε μεγάλο ρόλο από εκείνο το σημείο και ως το φινάλε. Ο Ψαραδέλης καλά κλεισμένος έχασε τη συγκέντρωση του, δε του βγήκαν και 2-3 φάσεις, γκολ δεν φαινόταν στον ορίζοντα με τίποτα και οι πιτσιρικάδες TAO ANTIGUA, ανέβασαν και άλλο την απόδοση τους. Πάλι καλά που στο τέρμα οι Bulldogs είχαν τον Ρόμπερτο. Όχι τον παλιό του Ολυμπιακού, αν και σε πολλά τον θύμισε σε αυτό το ματς. 17 αποκρούσεις έκανε ο Ρομπέρτο, η μία πιο εντυπωσιακή από την άλλη. Και όμως, το σκορ ξέφυγε. Πέντε γκολ σε εννιά λεπτά πέτυχαν οι θριαμβευτές. 3-0 ο Ζελέκου στο 14’ του Β’ μέρους, 4-0 ο ίδιος με πλασέ μεγάλου παίκτου που λέει και ο Αλέφαντος. Αναλαμπή και γκολ της τιμής από τον Ψαραδέλη για το 4-1, θύμωσε ο Μότσκα και έκανε το 5-1 σε αντεπίθεση, 6-1 ο Ερέκι σε νέα αντεπίθεση και το τελικό 7-1 ο Μότσκα λίγο πριν το φινάλε.

Η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης και απόλυτα δίκαιη πρόκριση για τους TAO ANTIGUA.

MVP: Εδώ θα έπρεπε να βάλω 2-3 ονόματα, αλλά προφανώς δε γίνεται. Είναι όμως άδικο να αφήσεις εκτός του συγκεκριμένου τίτλου τον απίθανο τερματοφύλακα Μπινιάκου ή τον μαραθωνοδρόμο Ντούνη. Τρομερή δουλειά οι Ζελέκου, Ερέκι και ο Αγγελόπουλος. Το βραβείο όμως πηγαίνει στον Μότσκα. Δεν ήταν ο καλύτερος, ήταν ο πιο καθοριστικός. Τέσσερα γκολ, ειδικά τα δύο πρώτα τα αποφασιστικά για να φτάσουν στην επικράτηση. Το αξίζει και με το παραπάνω.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

TAO ANTIGUA: Μπινιάκου, Ντούνης, Αγγελόπουλος, Μότσκα (4 γκολ), Ερέκι (1 γκολ), Ζελέκου (2 γκολ)

BULLDOGS: Ρομπέρτο, Τσέργας, Ψαραδέλης (1 γκολ), Παππάς, Δημητρίου, Καρνής, Σταματάκης.

DREAM TEAM - SANANTONIO 2-1

Όπως συμβαίνει πολύ συχνά ακόμη και σε μεγάλες διοργανώσεις, ο ένας ημιτελικός δεν είχε καμία σχέση με τον άλλον. Εδώ, στο ματς των 22:00, δεν κυριάρχησε το θέαμα, αλλά το σασπένς. Αγωνία μέχρι το τέλος, στις λεπτομέρειες κρίθηκε η πρόκριση για το μεγάλο τελικό.

H DREAM TEAM πήρε το εισιτήριο, γιατί είχε ξανά ως μεγάλο της ατού, αυτό που τη χαρακτηρίζει από την πρώτη αγωνιστική. Την ηρεμία. Σε καμία στιγμή δεν έχασε το μυαλό της, έπαιξε δυνατά, αμυντικά, οργανωμένα στην επίθεση και σταδιακά εκνεύρισε τον αντίπαλο.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Το SANANTONIO, διαθέτει μερικούς πολύ ταλαντούχους παίκτες, όλοι είχαν αντοχές να κυνηγήσουν ως το τέλος τη νίκη, όμως δεν έπαιξαν οργανωμένα. Πολλές καλές ατομικές ενέργειες, ελάχιστες συνεργασίες, μόνο ένα γκολ και στιγμές εσωτερικής έντασης, δεν τους έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Πολλές φωνές προς τον διαιτητή εκατέρωθεν, οι περισσότερες λανθασμένες. Η διαιτησία δεν επηρέασε τον τελικό νικητή, όμως με τα νεύρα τόσο τεντωμένα, κάπου δικαιολογούνται.

Στα αγωνιστικά, όλο το ματς κρίθηκε μέσα σε 4 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο 6’ ο Τζάλας σούταρε έξυπνα, η μπάλα κάπου βρήκε, πήγε στα δίχτυα, χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει ο πολύ καλός Σκέντο. 1-0 η DREAMTEAM, πήρε και ψυχολογικό προβάδισμα και μόλις δύο λεπτά μετά, ο κορυφαίος των νικητών Σκουτέλης, έγραψε το 2-0. Άμεση απάντηση από τον Σινομάτι για το SANANTONIO, έναν παίκτη που έκανε τα πάντα στο γήπεδο. 2-1. Σκορ δεκαλέπτου, ημιχρόνου και τελικό.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

Από εκεί και μετά το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη και λιγότερο στο θέαμα και στην τεχνική. Αυτό αδίκησε και τις δύο ομάδες που διαθέτουν πολύ ποιοτικούς παίκτες, ωστόσο η σκοπιμότητα κυριάρχησε. Οι τελικώς ηττημένοι έπεσαν επάνω σε έναν φορμαρισμένο και προσεκτικό τερματοφύλακα Θεοφίλου, που αξίζει μεγάλο ποσοστό της πρόκρισης. Λίγες οι μεγάλες φάσεις, αρκετές οι μικρο-ευκαιρίες, είχαν δουλειά οι γκολκίπερ. Στο τελευταίο πεντάλεπτο…μύριζε παράταση, το SANANTONIO πίεσε όσο μπορούσε, έψαξε το γκολ, δεν το βρήκε και έμεινε εκτός νυμφώνος.

DREAM TEAM… η TAO ANTIGUA

MVP: Ο Σκουτέλης. Ηγετική εμφάνιση, σκόραρε, σιγουριά με τη μπάλα στα πόδια, έτρεξε πολύ, απείλησε, τον ένιωθε η αντίπαλη άμυνα. Είχε και άλλες ευκαιρίες να πετύχει γκολ, μεστή παρουσία. Θα ήταν άδικο πάντως να μην αναφέρω ξανά τη συμβολή του τερματοφύλακα Θεοφίλου και κυρίως το πολύ ομαδικό πνεύμα της DREAMTEAM. Μπράβο τους.

DREAMTEAM: Θεοφίλου, Σκουτέλης (1 γκολ), Τζάλας (1 γκολ), Νικολάου, Νεοφύτου, Δελαπόρτας, Γκαϊφίλιας

SANANTONIO: Σκέντο, Σινομάτι (1 γκολ), Λαμπάι, Κοροβέσι, Τζόλης, Αρμάντο, Τσέλα, Κίτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ