ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τοξοβολία: Η Νότια Κορέα δεν έχασε το χρυσό στο ομαδικό των γυναικών

Απόλυτη κυρίαρχος στο ομαδικό γυναικών της τοξοβολίας η Νότια Κορέα
Απόλυτη κυρίαρχος στο ομαδικό γυναικών της τοξοβολίας η Νότια Κορέα AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Καμία αμφισβήτηση για τις Νοτιοκορεάτισσες τοξοβόλους στον ομαδικό των γυναικών, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί η παράδοση των χρυσών μεταλλίων της ασιατικής χώρας στα ολυμπιακά τουρνουά.

Η απόλυτη κυριαρχία της Νότιας Κορέας στα Ολυμπιακά τουρνουά της τοξοβολίας συνεχίστηκε, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό γυναικών.

Η επικράτησή της επί της Ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής (ROC) με 6-0 στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο Yumenoshima Final Field ήταν τρομερά εύκολη.

Οι αθλήτριες της Νότιας Κορέας (Αν Σαν-Γιανγκ Μινχί-Τσαεγιούνγκ Κανγκ) επικράτησαν των Ρωσίδων (Γκομπόεβα-Οσίποβα-Πέροβα), που θ' ανέβουν στη δεύτερη θέση του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία (Κρόπεν-Σβαρτζ-Ούνραχ), η οποία νίκησε στο μικρό τελικό τη Λευκορωσία (Ντζιομινσκάγια-Καζλουσκάγια-Μαρουσάβα) με 5-1.

Με το χρυσό αυτό η Νότια Κορέα ισοφάρισε ένα τρομερό Ολυμπιακό ρεκόρ. Έχοντας κερδίσει όλα τα χρυσά μετάλλια στο ατομικό γυναικών από τους αγώνες της Σεούλ το 1988, η ασιατική χώρα έφτασε τις εννιά διαδοχικές πρωτιές. Έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο σερί χρυσών μεταλλίων σε όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Επίδοση που έχει σημειώσει μόνο η Ολυμπιακή ομάδα κολύμβησης 4Χ100 των ΗΠΑ, η οποία σάρωσε τα χρυσά μετάλλια από το 1984 έως το 2016 στο Ρίο.

Η τελική κατάταξη:

1. Νότια Κορέα (Αν Σαν-Γιανγκ Μινχί-Τσαεγιούνγκ Κανγκ)

2. Ρωσία (Γκομπόεβα-Οσίποβα-Πέροβα)

3. Γερμανία (Κρόπεν-Σβαρτζ-Ούνραχ)

4. Λευκορωσία (Ντζιομινσκάγια-Καζλουσκάγια-Μαρουσάβα)

5. Ιαπωνία (Χαγιακάβα-Νακαμούρα-Γιαμαούτσι)

6. Μεξικό (Ρομάν-Βαλένσια-Βάσκες)

7. Ιταλία (Αντρεόλι-Μποάρι-Ρεμπαλιάτι)

8. ΗΠΑ (Μπράουν-Κάουφχολντ-Φερνάντες)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ