ΜΠΑΣΚΕΤ

The Last Dance: Ο Τζον Στόκτον δεν ήθελε να μιλήσει για τον Μάικλ Τζόρνταν

Utah Jazz's John Stockton, left, and Karl Malone watch as the Sacramento Kings walk onto the court following a time-out during the third quarter of Game 5 of the Western Conference first-round playoff series, Wednesday, April 30, 2003, in Sacramento, Calif.  The Kings won 111-91, winning the series 4-1. (AP Photo/Rich Pedroncelli)
Utah Jazz's John Stockton, left, and Karl Malone watch as the Sacramento Kings walk onto the court following a time-out during the third quarter of Game 5 of the Western Conference first-round playoff series, Wednesday, April 30, 2003, in Sacramento, Calif. The Kings won 111-91, winning the series 4-1. (AP Photo/Rich Pedroncelli) AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Χρειάστηκαν δύο χρόνια προσπάθειας και... κυνηγιού προκειμένου να πειστεί ο Τζον Στόκτον να συμμετάχει στο "The Last Dance", όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

Η παρουσία του Τζον Στόκτον στο " The Last Dance" πέρασε από σαράντα κύματα έως ότου επιβεβαιωθεί και αποτυπωθεί στην εικόνα. Ο άλλοτε πόιντ γκαρντ των Γιούτα Τζαζ θα εμφανιστεί στο δέκατο -και τελευταίο- επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στους Σικάγο Μπουλς, κάτι που σε πρώτο χρόνο δεν ήθελε να γίνει.

Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Τζέισον Χέιρ, ο Τζον Στόκτον δεν ήταν από τους πλέον πρόθυμος να συμμετάσχουν στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ και να μιλήσουν για τον Μάικλ Τζόρνταν. Κι αυτό γιατί αρχικά θεώρησε πως θα επρόκειτο για ενός είδους " αγιογραφία" του "Air" με ταυτόχρονη υπόθαλψη των αντιπάλων του και όσων βρέθηκαν στον.. διάβα του. Κάτι που φυσικά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, όπως του εξήγησε κι ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να "χτίσει" αυτή την τεράστια ιστορία των δέκα επεισοδίων του " The Last Dance".

Ο Τζέισον Χέιρ μίλησε στο "The Dan Patrick Show" για το πώς πείστηκε ο Τζον Στόκτον να συμπεριληφθεί στις συνεντεύξεις, αν και στη δική του δεν ήταν παρών ο ίδιος. Ο λόγος; Ο κορονοϊός άλλαξε τα δεδομένα και έφερε έναν άλλον σκηνοθέτη να κάνει τη δουλειά, υπό τον φόβο του... αποκλεισμού στη Γουάσινγκτον. "Υπήρχαν κάποιοι που αρνήθηκαν. Θα σου έλεγα πως κατά βάση, μίλησαν όσοι θέλαμε. Ακούσαμε όλες τις ιστορίες που θέλαμε, από τα σωστά άτομα. Υπήρχαν άτομα που είπαν "όχι" αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέρειες" ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης του "The Last Dance" πριν πάει στο... ζουμί της υπόθεσης που αφορούσε στον άλλοτε πόιντ γκαρντ των Γιούτα Τζαζ

"Ο Τζον Στόκτον ήταν απρόθυμος να συμμετάσχει. Κάναμε τη συνέντευξη στις 10 Μαρτίου. Δεν έκανα μάλιστα εγώ τη συνέντευξη γιατί είχε προχωρήσει το θέμα με τον κορονοϊό και φοβόμασταν ότι μπορεί να ματαιωθούν όλες οι πτήσεις και να μείνω "κολλημένος" εκεί. Στείλαμε κάποιον άλλον για να κάνει τη συνέντευξη. Ήταν αρκετά απρόθυμος πάντως, κατάφερα να τον βρω στο τηλέφωνο αφού πρώτα τον κυνήγησα για δύο χρόνια. Μου είπε αρχικά πως δεν ήθελε να είναι μέρος μιας "αγιογραφίας" του Μάικλ Τζόρνταν. Του είπα "σου εγγυόμαι ότι δεν είναι έτσι η ιστορία" και του εξήγησα ποιοι άλλοι θα μιλούσαν. Υπήρχαν κι άλλοι βέβαια που ήταν κάπως απρόθυμοι, όπως ο Μπι Τζέι Άρμστρονγκ γιατί ήθελαν να σιγουρευτούν ότι ο Μάικλ Τζόρνταν θα ήταν "ΟΚ" με αυτό, για κάποιες ιστορίες που ακούγονταν για εκείνον και θέλαμε τις απαντήσεις από αυτούς.

Δεν είναι εύκολο να πείσεις τόσο κόσμο να μιλήσει για κάποιον σαν τον Μάικλ Τζόρνταν γιατί ακόμη και σήμερα η "σκιά" του σκεπάζει πάρα πολύ κόσμο. Δώσαμε πολλές λεπτομέρειες λοιπόν για οτιδήποτε προέκυπτε για να είναι όλοι εντάξει. Γενικά όμως δεν είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα, δεδομένου ότι καταφέραμε να κάνουμε 106 συνεντεύξεις. Μόνο δυο - τρία άτομα πρέπει να αρνήθηκαν μέχρι τέλους. Δεν είχα ακούσει ποτέ τη φωνή του Τζον Στόκτον πριν μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Είναι πολύ λιγομίλητος. Θα μπορούσε να ακούγεται σαν τον Σκότι Πίπεν ή τη μητέρα μου, δεν ξέρω πώς ήταν η φωνή του (γελάει). Τον σεβάστηκα περισσότερο όμως για το πώς μου μίλησε. Μου είπε "δεν είναι ότι δεν θέλω να το κάνω, αλλά ότι δεν ξέρω αν μπορώ να μιλάω για τον Μάικλ Τζόρνταν για μισή ώρα κι εσείς να βάλετε κάποια κομμάτια". Ξέρεις, ακόμη "πονάνε" εκείνες οι ήττες".

Το δέκατο -και τελευταίο- επεισόδιο του "The Last Dance", στο οποίο εμφανίζεται ο Τζον Στόκτον, είναι στην τελική φάση της δημιουργίας του.

AP Photo/Rich Pedroncelli

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ